Hydroizolacia ( protiradonova ipa)

Ahojte, mam otazku.. v dome na podlahe mame natiahnutu protiradonovu ipu. Zistili sme ale, ze na niektorych miestach nie je uplne zatavena. Mame uz poukladany na tom aj polystyren :(. Musime to teraz rozobrat a zatavit na 100%? Zaklady mame na 4 zalievackach.
Odpovedať
Ono sa dnes este vyraba/predava aj ipa bez radonovej zabrany? Ako ste zistili, ze nieje dobre pospajana, ked uz mate polys? V akej ste oblasti? Pozri si radonovu mapu. Ja by som to rozobral a pospajal uz kvoli moznemu prieniku vlhkosti. Ved to je hlupost mat to nepospajane, vediet o tom a nechat to tak.
Odpovedať
IPU dodatočne zataviť, hoci si nedokážem predstaviť ako sa to dá pod obvodovým murivom, kde to je asi rovnako odfláknuté. Radon si zisti na mape, je malá pravdepodobnosť, že z neho budete mať hlavu v smútku, no tá vlhkosť môže narobiť oveľa viac škody. "Majstrom", čo takto robia by mali odtínať ruky. Videl som to na vlastné oči u seseda, keď mu lepili ipu pod obvodové pásy "bodovo". Ani neviem ako to nakoniec doriešil, no bola to doslova krutá likvidácia stavebného materiálu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?