Hydroizolácia proi vztlakovej vode

Ahojte, začal som stavať podpivničenú chatu vo svahu. Terén je svah a jedna strana suterénu rozmerov 5 x 6 metrov bude takmer do 2 metrovej výšky zasypaná zemou a opačná bude nad úrovňou zeme. Chcem položiť aj drenážnu rúru zhruba na úrovni hornej strany základových pásov okolo celej stavby. Nechcem sa spoliehať len na drenáž a chcem spraviť hydroizoláciu, ktorá bude oddolávať nielen kapilárnej ale aj tlakovej vode. Poraďte mi prosím akú hydroizoláciu by ste použili medzi základový pás a prvý rad DT, na vonkašie zasypané steny a tiež na podlahu, ktorá sa z dôvodu prístupu UNC stroja počas stavby musí vybetónovať až na koniec - po postavení múrov.
Odpovedať
Keďže použitie pásových izolácii je v mojom prípade komplikované, hladal som niečo natieratelné. Pri konzultácii s firmou Schomburg s.r.o. mi bol odporučená 2-zložková minerálna stierka Aquafin-2K, ktorá znesie vysokú záťaž a môže sa dať aj medzi základový pás a prvý rad DT. Zároveň som hladal aj protiradónovú izoláciu a od tej istej firmy som vybral Combiflex-C2/P. Bolo mi povedané, že Combiflex sa dá použiť samostatne ako vonkajšia izolácia stien suterénu (musí ísť na ňu polystyrén alebo iná ochrana, kvôli prepichnutiu kameňmi), aj podlahy, ale medzi základový pás a prvý rad DT musím dať najprv spomínaný Aquafin-2K. Máte niekto skúsenosť dobrú/zlú s týmito produktmi ? Prípadne celkovo s natierateľnou hydroizoláciou ?
Odpovedať
@stavepeter zbytocne si to komplikujete. Preco nemoze UNC behat po platni? Ved ipu pod murmi nema to UNC ako poskodit. Tlakova vody by sa tykala pivnice pod urovnou hladiny spodnej vody, vy mate povrchovu vodu, ta nie je taka problematicka
Odpovedať
Ak by mla platna vydrzat 3.5 tonove UNC, musel by som ju spravit len kvoli UNC dostatocne silnu. A musela by tvrdnut 30dni, co by stavbu zase predlzilo. V buducnosti v tom skladovom priestore nebude nikdy takato zataz, bude to obycajna naradovna, na ktoru staci slaba podlaha - 10cm. UNC-cko zase nemozem vylucit kvoli odlahlej oblasti so zlym pristupom, velke auta sa tam nedostanu. Je drahe navozit tam po malych castiach dost materialu na namiesanie betonu, preto si beton nechavam doniest domiesavacom najblizsie ako sa da a poslednych 250metrov mi ho po castiach nosi to UNC. Tymto postupom sme vyliali aj zakladove pasy cca 4,5 kubika betonu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?