Hydroizolacia obvodovych murov

Profilova fotka
Ak budem salovat zakladovu dosku pomocou XPS,musi hydroizolacia pod obvodovymi stenami presahovat ten XPS?chcem dat asfaltove pasy,len ci XPS pri tom natavovani nespalim?ako na to?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
stačí položiť pás a prilepiť le spoje a bodovo na vnútornej strane. Murivo pás pritlačí.Aj penetrák je len nelogické preberanie technológie zo striech, kde majú pásy inú funkciu
Odpovedať
Profilova fotka
teda prekryt XPS?
Odpovedať
Profilova fotka
@septiko netreba, otázka je, ako ste vysoko nad terénom, či nepotrebujete izoláciu dvíhať na steny.
Odpovedať
@jan45 toto riesim aj ja, len jedna podotazka: budem musiet zaizolovat do urcitej vysky aj bok muriva. Mám nechať trcat asfaltovy pás a potom ho do hora zahnút? Niekde na fore som cital ze je to dost problematicke. Je nejake jednoduchsie riesenie?
Odpovedať
Profilova fotka
videl som domy, kde bola HI stien na úrovni terénu alebo pod ňou, tam treba steny zaizolovať. Nie je to problém, pásy sa nahrejú a zohnú a tepelná izolácia ich prichytí na stenu. Keď ešte pásy mali len buničinové jadro, vyžadovalo si zahnutie lepenky oblúk (fabion), dnes je to sklolaminátová mriežka, tá znesie namáhanie.
Odpovedať
Profilova fotka
Platna bude 50cm nad terénom. XPS bude8cm.stačí dať HI do polovice XPS?
Odpovedať
@septiko V takej výške terpapier bráni iba prechodu vzlínavej vlhkosti a pár. Nemá zmysel ho dávať cez XPS ani do polovice. @jan45 ti radí dobre, má skúsenosti.
Odpovedať
Profilova fotka
Ok,dám teda iba na platnu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
@jan45 mame takyto pripad...asfaltovy pas sme natavili a dali zatial len pod obvodove mury...niekolko cm sme nechali visiet...vid foto...zahnut do dola ju uz nemozeme kedze sme salovali deku styrodurom...mozeme ju teda zahnut dohora tou kamienkovou stranou? normalne natrieme poterom tehlu a pritavime asf.pas na tehlu? Dakujem za odpoved @jan45
Odpovedať
Profilova fotka
@88kvietocek88 dal by som prednosť visiacim pásom, sokel budete určite omietať a prekryjete to sieťkou. zvrchu pôjde izolácia, tá prekryje styrodur
Odpovedať
@jan45 bolo by mozne to nacrtnut v obrazku ? tiez mam nieco podobne...
Odpovedať
Profilova fotka
@panak neviem, či to bude čitateľné
Odpovedať
Článok sa načítava...
Skusim poslat moj obrazok co by sa mohol dat upravit v PC. Vlavo ciste ne moznu upravu. Vpravo ... takto nejako ? Naschval farebne a hrubo som to tal nech je jasne co je kde
Odpovedať
@jan45 dakujem 🙂
Odpovedať
@88kvietocek88 Ako ste to pochopili ? Lebo mne to nie je jasne
Odpovedať
@panak no podla mna je presne taky isty obrazok ako ten vas druhy obrazok...len vy tam mate navyse extra asfalt a nopovku....s tym, ze ja budem davat tiez nopovku este, ale nie uplne hore az po zateplenie...ale pod zateplenim budem mat cca 10-20cm odskok, co bude v podstate sokel a kde skonci sokel tam mi zacne nopovka...aspon ja to tak chapem no :/
Odpovedať
Profilova fotka
@panak
Odpovedať
@jan45 pripadam si uz hlupo ale stale nerozumiem. Asi mam spomalene myslenie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@panak popis: vodorovná izolácia na podkladnom betóne plní všetky funcie. Akýkoľvek materiál naviac (zvislá izol, nop, extra asfalt) sú nefunkčé a teda zbytočné.
Odpovedať
@panak comu nerozumies? Ved asfaltovy pas len pod obvodove murivo. Aky zmysel ma na tom XPS?
Odpovedať
@panak takto.
Odpovedať
OK. Uz mi to doslo. 8-) Cize vsetky stavby kde som videl tan asfaltovy pas zahnuty dole alebo hore plus nopovku to mali zbytocne (okrem pripadu ze teren bol vyssie ako vrchna hrana zakladovej dosky). Tak ? Nejak som nevedel pochopit ze to vsetci robia zle.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Zdravim.Prosim Vas je potrebne davat ipu na obvodove mury pri schodoch a pri terase?teraz tam mam 2 vrstvy tekutej izolacie pantherfix 2k a dve vrstvy Den braven 1k exterier.nato pojde este styrodur 14cm.Mam pre istotu nalepit este aj ipu na ytong a purenit?prikladam aj foto.dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@burkos nie, toto je dostatocne
Odpovedať
@jblaze bojim sa stale toho ze co ak tam je niekde mala dierka a bude tadial prenikat vlhkost :)
Odpovedať
Profilova fotka
@burkos po 4 vrstvach by tam mala byt dierka? to snad niee :) a natom budes mat este xps, ta mini mini vlhkost ktora by sa tam dostala by sa aj odparila, urcite by som sa nebal ;) inac mam to podobne, aa do gumoasfaltu som daval ako vystuz geotextiliu, aby som z toho spravil taky celok, :)
Odpovedať
@jblaze tak zajtra dam pre istotu este jednu vrstvu a kaslem na ipu :) dakujem za radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@burkos ved pozri u mna v albume, a ty mas pouzite lepsie materialy ;) , mne pojde teren dopolky toho xps co ma 20 cm, tebe kam ide teren?
Odpovedať
@jblaze teren bude asi do polky styroduru.len tam kde budu schody a terasa bude vybetonovane po prah dveri.inde bude asi 40 cm pod platnou.idem.pozret tvoj album.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?