Hydroizolácia na základovú dosku

Poradte prosim vhodnu hydroizolaciu na zakladovu platnu na ktoru pojde EPS (sedy). Oplati sa priplatit a kupit nieco ine ako IPU (hydrobit v60 s35) ? Hydroizolaciu budem davat tesne pred pokaldanim EPS cize nejake porusenie nehrozi ... Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
ano oplati, daj tam aspon Glasbit G200 S40, to uz je normalna hydroizolacia a netrha sa ako zachodovy papier :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Hydroizolačná stierka Mapelastic 2-zložková 32 kg čo povieťe na tuto izolaciu ??
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Sa pripojim , budem mat mury 30cm , glasbit sa kupuje tusim sirky 1m ak chem presah von 10cm dni 10 cm sirka muru 30cm tak ostane pol metra nab oku po ktorom sa bude chodit a sa poskodi,ako ste to risili?su aj polmetrove pasy? alebo nechat tych 50 cm na boku?ci? dik.
Odpovedať
@vader100 metrovy pas si nozikom narezete na akykolvek rozmer aj na 0,5m ... My mame mury 17cm , davali sme 0,5m pas pod mur 15 von zahnutych dole a 35 cm pod murom , takze cca 17 cm trci ... A neposkodilo sa to ... Ked sme dorabali vnutro som to dost kontroloval :)
Odpovedať
dakujem za odpoved. Ak mam 10 cm styrodur tak izolaciu prelepovat az cez xps? alebo izolaciu dat zarovno z xps?
Odpovedať
@vader100 budes potrebovat cca polmetra siroke pasy aj pod priecky, takze kludne rez o 106 :) Ja som rezal pod 25ku obvodovu stenu pas siroky 55cm (trcalo z pod mura 15cm von a aj dnu) a zvysok 45cm som pouzil pod priecku sirky 15cm..
Odpovedať
A cim ste natierali hydroizolaciu? starou metlou? :)
Odpovedať
Profilova fotka
hzdroizolaciu alebo penetrak? Penetrak starym maliarskym valcekom a islo to dobre :) Spoje okolo prechodov kanalizacnych trubiek som pretieral aj 3x gumoasfaltom.. @vader100
Odpovedať
@viperko penetrak pod HI som mal namysli :) Dik zohnam dakde nejaky stary .
Odpovedať
@gorgar čo nožíkom rezať.. u nás strechári ( dávali sme to pod pomúrnicu) rezali motorovou pílou a len "čierne piliny" lietali :D a tá odrezaná časť vyzeralá ako taký ten čierny pelendrek :D ja keď som to videla tak som len oči očila... :D
Odpovedať
@borderka nam tak rezali difúznu fóliu Bramac na strechu, tiez som len kukal ze ci noz nepoznaju :) asi strechari maju radi motorovu pilu, take univerzalne rezatko :)
Odpovedať
Profilova fotka
videla som v letaku baumaxu 0,5m sirku
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ak je xps uz nalepeny na zakladoch , treba nechat presah hydroizolacie aj tak?a potom ju ohnut na xps dole alebo radsej zarovnat hydroizolaciu s xps?
Odpovedať
Nechat presah Hydroizolacie cez xps?
Odpovedať
@vader100 celkom by ma zaujimalo, ako chces natavovat asfaltove pasy ked tam mas xps.
Odpovedať
@kriloter neviem najst kde som pisal ze chem natavovat pasy na xps ale mozno som prehliadol tu vetu co som pisal ;-) myslel som len ci ju ohnutna xps alebo staci zarovnat s xps,vyska od zeme bude cca 25 cm,presah strechy 85-cm
Odpovedať
@vader100 nepisal si o natavovani, len potom co chces urobit s tou pretrcajucou HI? Ak nebudes robit zvislu HI potom vodorovnu ufikni kde len chces, funkciu plni len pod murivom. Ak chces robit zvislu HI, musis ju napojit na vodorovnu, ako?
Odpovedať
Oki dik , to som sa pytal ci ju treba urobit presah z nejakeho dovodu ak nie ufiknem ju :) -teda neufiknem este tam neni tak ju polozim lôen zarovno s xps.
Odpovedať
Sa chem opytat chem dat 2x Glasbit s40 pod mury (30cm) ako dat tie dve pasy rovno na seba alebo nechat nejaky presahpopripade spodny pas pojde komplet pod mury 2 pas pojde od polky . Ako by to malo byt. Dakujem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@vader100 ak mas rovny povrch bez ostrych vycnelkov a pouzijes este pred tym penetrak, tak je zbytocne davat 2 pasy na seba.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?