Hydroizolácia na celý základ

Profilova fotka
Zdravim, chcel by som sa spytat na vas nazor ohladne hydroizolácie na zakladovu dosku. Staviam bungalow s podlahovym kurenim vodou. Mam dat IPU len pod steny alebo na celu plochu???
Odpovedať
@yano Dobrý den. Ono to vypadá, že si děláte srandu :-D :-D :-D :-D . Ale asi to fakt myslíte vážně :-p :-p :-p Takže nejdříve položíte IPU jen v místě, kde budou nějaké stěny, musí se položit s přesahem cca 10 cm. A tak to necháte po celou dobu stavby, dokud nebudete dělat podlahu. To potom na ty přesahy natavíte zbytek izolace na celou plochu. Čili izolace musí být na celé ploše. S pozdravem Laďa
Odpovedať
presne tak ako pise lada, tak sa to ma spravne spravit
Odpovedať
No niektori "stavebnici" tu davaju srandovne otazky....:-)
Odpovedať
@yano Samozrejme, že celoplošne!!!
Odpovedať
Tak zasa cisto hypoteticky . Ked by dal izolaciu popod steny s presahom , tak by sa asi nic nedostalo cez samotny polystyren .....Ved ten sam o sebe vodu netaha a ako sa pozeram na svoju zakladovku tak ta je sucha aj teraz pred zimou.Pod nou je 150ton makadamu zhutneneho a cez ten asi voda velmy vzlinat nebude.Ale pre pokoj v dusi tych 300 eur za ipu dam :)
Odpovedať
Profilova fotka
Hydroizolaciu vraj nie je potrebne robit celoplosne, pokym je zakladova doska na penovom skle, cez ktoru vlhkost nevzlina. Ja mam zaklady na penovom skle, ale tu hydroizolaciu si pre istotu dam. :-)
Odpovedať
@mom3 akurat kolko ludi ma dosku na penovom skle, resp bude mat v buducnosti :-)
Odpovedať
hydroizolacia - je uplne smiesna zanedbatelna polozka z celej stavby takze tych usetrenych par sto eur nestoji za pripadne problemy ktore by mohli nastat v buducnosti, takze neoplati sa na tom setrit
Odpovedať
Profilova fotka
Najskôr sa dáva hydroizolácia len pod nosné murivo.Na celú plochu doplníte hydrizoláciu po ukončení hrubej stavby.
Odpovedať
Natavit izolaciu celoplosne na celu dosku, (mozno zalozit prvy rad) zaliat 5 cm poterom a zabudnut, ze tam nejaka hydroizolacia je.
Odpovedať
Profilova fotka
@pzad zakrytie poterom súhlasím, ale prečo natavovať po ploche? A aj poter sa dá nahradiť celoplošným zakrytím fóliou. Tvrdia, že PS by sa nemal klásť na asf. izoláciu.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros dakujem .
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@kollega toto presne som mal ny mysli , lebo mam zaklad vyviseny asi pol metra nad zemou....takze dam pod steny s presahom, to staci!!!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Dobrý deň, práve nám dokončili vnútorné omietky a chystáme sa doplniť hydroizoláciu (IPU) na celú plochu prízemia. Podlahu sa snažíme dôkladne vyčistiť, problém je, že je hrbolatá. Mylím, že je to zaschnutá napadaná omietka. Tieto hrbolce však nie sú ostré. Mohli by ste mi prosím poradiť, či sa môže IPA nalepiť aj na hrbolatý podklad, alebo to musíme všetko odstrániť (dáva sa to preč dosť ťažko :-p ). Samozrejme všetky ostré kamienky sa povysávajú. Vopred ďakujem za rady :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Zdravím, je naozaj také rizikové nataviť hydroizoláciu na celú plochu základovej dosky ešte pred murovaním vnútorných priečok? Obvodové múry sú už hotové, strecha tiež; na rade sú vnútorné priečky. A neviem sa teraz rozhodnúť, či dať zatiaľ v záujme jej ochrany izoláciu len pod priečky a zvyšok nalepiť neskôr, alebo ju nalepiť na celú základovú dosku naraz (táto druhá možnosť sa mi z hľadiska prácnosti pozdáva viac). Dávať budem dve vrstvy (jedna bude mať vložku zo sklenej tkaniny). Vďaka.
Odpovedať
@samob pod priecky, zvysok neskor
Odpovedať
Profilova fotka
Postavil som viacero domov,natavit izolaciu pod obvodove a prieckove mury,idealne pri vyssej teplote vtedy je poddajna a netrha sa,presah radsej viac aj 20-25cm lepsie sa potom natavuje zvysok neopaluju sa steny,naslednebaz tesne pre kladenim polystyrenu( potermi) dotavit zvysok,urcite pouzit pod polystyren stavebnu foliu,dovod lepenka dechtuje a rozklada polystyren.Pred prieckami neodporucam celoplosne natavenie,moze dojst k podkodeniam,natrhnutiam,rozne diery od rebrikov a leseni.
Odpovedať
@viazanko to s tym dechtovanim a rozkladanim polystyrenu je blbost
Odpovedať
@kriloter S novými polystyrénmi je to blbosť ale so starými je to pravda! ale ja by som tam daku foliu ak nie poter aj tak dal je to skoro zadarmo...
Odpovedať
@qweasdyxc polystyren ci stary ci novy s tym nic nema, to IPA uz dnes neobsahuje decht
Odpovedať
@gashtaan moze byt ;-)
Odpovedať
Dobry vecer, pokial sa spravila taka chyba, ze sa najskor polozili trubky s vodou, ako tam teraz ipu natavit? Neexistuje ina moznost?
Odpovedať
Tiez ma zaujima ako sa tam da HI ked sa najskor spravy voda elektrika ktora sa taha v podlahe,,aky postup je najlepsi?Ak sa da najprv HI a potom sa robia vsetky tie veci sa znici asi HI.Mate nejaky overeny postup prac? 8-)
Odpovedať
@vader100 v miestach kde budete dávať na podlahu trubky spraviť najprv hydroizolácie s presahom aspoň pol metra. Keď vám nahodia omietky tak veselo môžte pokračovať v lepení... :) Z vlastnej tento víkendovej akcie odporúčam mať nejaký ohrievač v miestnosti kde máte naskladanú IPU - naša bola tvrdá že som skoro kladivom po nej búchal aby sa prehla...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
treba davat izolaciu aj na prizemie ked mame pivnice ??
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?