Hydroizolacia garazovej brany

Ahojte.Viete niekto poradit ako vyriesit detail hydroizolacie na vstupe do garaze? Prikladam aj foto ako to je momentalne.Hladam riesenie ako to zaizolovat proti vode. Poter je ukonceny zarovno garazovej brany z vnutra.potom je na hrubku garazovej brany xps nato pojde prejazdova lista.pod poterom je 10cm xps ale neviem ako tam teraz natavit ipu alebo ci pouzit tekutu izolaciu.nejako to musim zaizolovat proti vode len neviem ako. Dakujem za rady.
Odpovedať
@burkos Na karého oného si tam nacápal to XPS? Podlahu si mal vytiahnuť tesne za bránu do exteriéru a ukončiť ju betónom. Nedávno som tu daj pár fotiek, ako to mám ja. Pozri so túto tému: http://www.modrastrecha.sk/forum/dlaz... Teraz by som na tvojom mieste urobil to, že by som z vonkajšej strany vchodu priložil dlhú dosku ako šalung a ten prechod by som vylial betónom do spádu smerom von. Výška toho vylievaného betónu by mala byť o pár cm nižšia, ako máš hrúbku zámkovej dlažby. Teda na ten betón by si potom nasypal podkladový makadam a do neho ukladal zámkovú dlažbu. Nad ten XPS pod bránou by si musel dať nejakú prechodovú lištu. Alebo iná možnosť - daj preč to XPS. Miesto neho vylej do spádu betón tak, aby nadväzoval na podlahu v garáži a tak, aby bol v spáde už od spodnej hrany garážovej brány. Ten betón potom vyhlaď a natrieš ho farbou na betón. Dlažbu pripojíš na ten betón na hranici vonkajšej steny. Daj ešte fotku podlahy pri otvorenej bráne. Inak tým XPS to len komplikuješ. A tú prechodovú lištu by som nedával vôbec.
Odpovedať
Ahoj.dakujem za radu.Len to xps je kvoli preruseniu tepelneho mostu.na nic ine tam nie je.uz ked mam xps v podlahe tak som chcel mat oddeleny poter v garazi od vonkajsieho poteru alebo dlazby to je jediny dovod preco tam je.To ako mam urobit beton alebo zamkovu viem.Ale neviem ako to zaizolovat proti vode.
Odpovedať
Môžeš použiť samolepiaciu hydroizoláciu Delta thene.
Odpovedať
@burkos ja som pouzil tekutu lepenku od den braven 2k
Odpovedať
@matus1306 natieral si to stetkou alebo si to robil hladitkom? Rozmyslam ze to urobim tekutou izolaciou a nato nalepim este ipu lepidlom na studene lepenie ipy alebo pouzijem ten samolepiaci pas co spomina Rasto.
Odpovedať
@burkos natieral som to stetcom. Si myalim ze to je uz komplikovane a zbytocne dve hydroizolacie tam davat. daj tekutu lepenku alebo to co spominal rasto.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?