Hrúbka asfaltovej izolácie

Profilova fotka
Zdravim , chcel by som sa tu spytat na hrubku izolácie na zaklady - IPA. Je dostat v roznej hrubke a od toho zavisi aj cena. Staci hrubka 3.5mm pod Ytongy? Zaklad je vyvyseny asi 0.5m nad zemou. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
staci,ale ja som daval pre istotu 2x hydrobit.ked chces nieco lepsie,tak daj glassbit g40.je tam sklenna tkanina proti spodnej vode,hrubka 4 mm,ale je aj drahsi.
Odpovedať
Profilova fotka
ak je doska nad úrovňou terénu a je to len izolácia proti zemnej vlhkosti, tak relatívne stačí pás hr. 3,5mm, ale robím v odbore izolácií dlho a nikdy by som si nedal na základovú dosku Hydrobit V60 S35 alebo Parabit V60 S35 alebo iný bit V60 S35, ten pás s označením V60 S35 /a je jedno od akého výrobcu/ má nenosnú vložku a trhá sa ako papier!!!! Keď už chcete šetriť dajte tam pás Glasbit G200 S4 alebo pás od iného výrobcu s označením G200 S4, ten síce nie je proti spodnej vode ako píše dano101 hore, ale má nosnú vložku zo skelnej tkaniny a nedá sa roztrhnúť a je väčšia istota že ten pás nepoškodíte pri natavovaní ani potom pri ďalších prácach.... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jr66 no podla mojich skusenosti dava ten bit na dom 90 % ludi.kedze ide len o vlhkost,tak neviem aky je problem. glassbit vacsinov ludia davaju na strechu,teda ten s posipom.a vies mi prosim povedat aky pas ma hrubku3,5mm a neni to bit.dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja viem ze to dava 90% ludi, lebo v stavebninách nič iné nepoznajú a keď tam príde zákazník že chce izoláciu na základovú dosku "nejakú IPU" tak mu ponúknu za úžasnú cenu 20,- eur za balík Hydrobit lebo však to tam dávajú všetci. Ja netvrdím že ten pás nevyhovuje keď ide len o zemnú vlhkosť a základová doska je nad úrovňou terénu. Napísal som že ja by som si to nikdy nedal, lebo ten pás sa trhá a je veľmi náchylný na mechanické poškodenie pri natavovaní a aj po ňom. Glasbit G200 S4 je len o málo drahší max. o 1,- Eur/m2 ale parametre má neporovnateľne lepšie a na izolovanie základovej dosky je 100x vhodnejší. Ale zase je lepšie tam dať aspoň Hydrobit V60 S35 ako rôzne pásy s označením GV35, ktoré teraz všade ponúkajú a majú hrúbku ani nie 3 mm.
Odpovedať
Tak to by si mal poslat všetkých projektantov naspet do školi aby sa naučili do porjektu zakreslovat niečo ine ako hydrobit preto že som sa nestretol ani v jednom výkrese s inou variantou okrem bazenovej fólie, a tu niečo pre YANO určite mas naproektovany hydrobit 2x dobre si prečítaj plány a nepodcenuj to. PS: slovensko šetrý ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
V tomto máš úplnú pravdu....projektanti píšu do výkazu hydroizolácie stále to isté už 30 rokov, česť výnimkám ktorí majú aspoň trochu snahy si nechať poradiť a naprojektovať tam niečo normálne :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
chem dat glasbit a staci 1 vrstva? , treba to na okrajoch dosky zahnut dole? alebo staci natavoavt len od okraja?
Odpovedať
Profilova fotka
@yano my dávame toto: http://www.weber-terranova.cz/uploads...
Odpovedať
Profilova fotka
@yano nehnevaj sa' ale co mas stale s tym ci staci jedna vrstva? Neviem ci tam mas napisane dve alebo jednu, ale aj keby si nemal dve tak by som ich tam dal. Ked rolka 10 m stoji 20 eur a mas dajme tomu dom 10 x 10 tak zaplatis v podstate o cca 80 eur navyse' ale predsa ked nieco pokakas od uz od zakladov tak co s tym potom ked do toho vrazis dalsich ja neviem 80000 eur. Budes si buchat hlavu ze mohol som dat na zaciatku viac o 80 eur? Na takychto veciach sa nesetri. Nemyslis? Setrit rozmyslaj potom napr. Pri nabytku. Nemusis mat predsa ja neviem dubovy nabytok v celom dome, ci? - ktory bude moknut lebo si dal jednu vrstvu. Ja nehovorim ze sa to musi stat, ale predsa.
Odpovedať
Všetko závisí od lokality, spodnej vody a výška základovej dosky nad okolitým terénom , nad cestou. Dôležitý je asfaltový lak na betón aby ipa sa dobre prilepila / pritavila. Kto chce šanovať a vie že sa nemusí báť spodnej vody / výraznejšej vlhkosti alebo je vyššie nad terénom minimálne pol metra tak stačí jedna vrstva V60 S35 ako to spravil kamoš , tak robí aj veľa firiem na klúč.... Kto chcem mať ozaj kvalitu tak dá G200 S40 jednu vrstvu a myslím že je to lepšie ako dve vrstvy obyčajnej trhacej V60 S35 - ešte k tomu usporený čas . Kto obe ipy napaloval tak vie aký veľký rozdiel v kvalite je medzi nimi ...
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 prečo sa má ipa pod múrmi dobre prilepiť?
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 aby minuli viac plynu ked to natavuju ,ja som to len nabodoval , tiez nevidim dovod na celoplosne natavovanie :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jan45 no moja odpoveď nebola pod múrmi ale už potom izolácia ak je hotová hrubá stavba . Pod múrmi ani ja nevidím dôvod na celoplošné natavovanie, kto ako si spraví ...
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 myslíte, že ostatná izolácia už nebude zaťažená? Lepiť treba spoje, penetrácia nemá funkciu, je to prebratá technológia strechy, ale tam pôsobí sanie vetra.
Odpovedať
1 vrstva alebo 2 som sa pytal celoplosne to je rozdeila 500 e , albebo dat 2 vrstvy pod mur a 1 len ostatok ?
Odpovedať
Profilova fotka
@lyziarmino mimo múru je inakšia vlhkosť? Izolácia proti zemnej vlhkosti slúži na prerušenie kapilár vzlínajúcej vody. Nemá schopnosť odolať tlakovej vode. Prakticky to znamená ,že akákoľvek vrstva, aj náter splní túto funkciu. Ale na stavbe sa musí predpokladať možnosť mechanického poškodenia, preto sa dávajú živičné vrstvy s väčšou hrúbkou ako náter. Tá druhá vrstva je pri dodržaní technológie a poriadku na stavbe zbytočná.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Rozdiel medzi Velbit g200 s40 a Glasbit g200 s40 okrem ceny?
Odpovedať
@dano101 @jr66 @jan45 Mozete mi zodpovedat na otazku vyssie? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@janyke Velbit G200 S40 a Glasbit G200 S40 je uplne to iste akurat kazde od ineho vyrobcu, takze je to jedno co si kupis, inak aj ceny by mali byt priblizne rovnake :-)
Odpovedať
Tak prave, ze ceny su dost odlisne..preto som sa pytal. Stavebniny od seba ani nie 300m maju ceny: Velbit G200 S40 3,4€/m² Glasbit G200 S40 3,85€/m²
Odpovedať
Profilova fotka
@janyke zalezi kto si kolko v stavebninach na to nahadzuje, urcite to obidvoje stavebniny nakupuju pod 3 €/m² :-), kup co je lacnejsie lebo je to presne to iste
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Zdravim, akurat natavujem na platnu Hydrobit GV45 pod obvodove/nosne mury. Zakladova doska je 3 rady DTciek nad terenom, neskor to prisypem ale stale bude nad terenom / cestou. Staci jedna vrstva alebo dat dve vrstvy? Penetrovane mam, natavujem celoplosne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Cital som tu nejake temy ohladom hydroizolacie a rad by som si to ujasnil, aj pripadne vase rady. Povodne som mal v plane napenetrovat guttabit alp 2x a nalepit na to nejaky V60 S35. Potom som si vsimol ze v projekte je pisane, ze tam toho pasu treba 2 vrstvy a citam, ze je to asi bezne. 1. Otazka: ak davam dve vrstvy (predpokladam, ze ich krizim kolmo na seba), tak tu druhu mozem lepit priamo na prvu alebo to zase treba pretriet tym asfaltovym penetrakom? 2. Otazka: cital som prispevok @jr66 ze odporuca G200 S40 a navyse ze staci 1 vrstvu pasu takehoto typu. Cenovy rozdiel mi vychadza G200 S40 27€/7,5m (36€/10m) V60 S35 19€/10m (38€/10m 2x) Takze cosi malo casu aj penazi usetrim. Co odporucate? Celkom si aj myslim, ze 2 vrstvy po 3,5mm (7mm) budu lepsie ako jedna 4mm. Jedna sa o izolaciu podlah (mury uz su). Inak vychadza mi, ze na urcitych miestach budu naraz prekryte az 4 pasy = 14mm oproti beznej hrubke 7mm je uz celkom dost. Treba to vyrovnat? Cim? Niekde som videl, ze na to ludia sypali piesok... dakujem :)
Odpovedať
este by som pridal jednu otazku, v projekte pisu ze nater (asi penetrak) vytiahnut az do vysky 2m v oblasti sprchoveho kuta.. neviem si moc predstavit na ten asfalt lepit omietku (alebo sadrokarton).. nie je to nejake divne?
Odpovedať
@igor256 tam s
Odpovedať
@tino2 mozes to nejako rozvinut pls? :D
Odpovedať
@igor256 k tomu kútu, je to asi myslené ako tekutá hydroizoláca do kúpelky, bežne sa to dáva pod kachličky. nie asfaltová lepenka https://www.asb.sk/stavebnictvo/stave... https://akoapreco.com/odizolovat-kupe...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Aký asfaltový pás mám použiť na podkladný betón (platňa), keď jeho vrchná rovina je 24cm pod úrovňou terénu ? Čo je v súčasnosti TOPka ? V projekte mám Glastek 40 Special Mineral.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?