Hrubá stavba Ytong - nechať cez zimu stáť bez okien alebo s oknami?

Chceme nechať htubú stavbu postáť cez zimu, no neviem či ju aj "zaokniť a zadveriť" alebo len otvory "zabedniť OSB doskami a okná osadiť na jar???? čo vy nato? nosné steny Ytong 250 P4-500
Odpovedať
Ja to presne tak idem nechat. Hruba stavba mi uz stoji, buduci tyzden bude krov, krytina, potom drenaz okolo, odkvapy a finito. To iste aj garaz. Na zimu zatlciem do otvorov pre okna a dvere hruby igelit, necham na vrchu cca. 15cm medzeru a nech si to schne. Ja mam nosne Ytong 300 P-350. Priecky Ytong 150 P2-500.
Odpovedať
@danculd takže len to zabedníš a necháš to tak...aj to máš nejak podložené že je to tak lepšie? Vieš prečo to tak chceš nechať.. tak že či ti niekto neradil to skôr "zaskliť" ??
Odpovedať
@cvoky8 Nepotrebujem nic od nikoho podkladat, pouzivam sedliacky rozum. :-) Co by som dosiahol tym ze by som to na zimu zasklil? Za prve to, ze by sa to dobre nprevetravalo a za druhe to, ze by tie okna mohli cez zimu dostat nohy. Niekde tu na MS robil niekto test, ze odvazil dve Ytong 300 tvarnice, nechal ich volne polozene v otvorenej stavbe a potom ich odvazil po zime a kazda z tych tvarnic bola lahsia o 3kg, co znamena 3 litre vody. Ked si vezmem kolko tych tvarnic tam je, tak su to obrovske kvanta vody. Preto nechapem ludi co v jednom roku postavia, zateplia, omietnu a este aj byvaju. :-)
Odpovedať
@danculd áno
Odpovedať
Profilova fotka
Teraz strecha, potom priečky a okná, a následne stihnúť čo najviac pred zimou a cez zimu robiť v nutri ak sa bude dať. :-D taký je plan, uvidime čo realita. :)
Odpovedať
zadebnit europaletami, OSB su zbytocne drahe
Odpovedať
@peto99 tiež dobrý nápad, k paletám mám dobrý prístup tak to bude stačiť ;-) @danculd máš pravdu, tak to chcem aj ja, len som sa bál či neuvažujem zle ;-)
Odpovedať
Čo vy na to? @jan45 @blacksr @antonmesaroz @janvirostko ???
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ neplánujete cez zimu v interiéri nič robiť tak nezadebnujte otvory.Palety sú ok.len nevidím význam prečo ich tam vôbec dávať.
Odpovedať
Profilova fotka
Stihas hrubu stavbu? Planoval si tusim az na jar.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som nechal Ytong cez zimu otvoreny a fajne presusilo vsetko. To trosku snehu co dnu nafuka vymeties.
Odpovedať
My sme nechali stat, len sme dali palety na okna, sneh sa aj tak dnu dostane.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@cvoky8 ja som presne takto pre rokom dokoncil hrubu stavbu z ytongu. potom som dal osadit eurookna. potom mohli remeselnici vesdelo robit, voda, odpad, elektrika, plyn + ja som si dorabal nejake veci, rozvody centralneho vysavaca.. .vsetko prezilo bez uhony. ziadny sklennik sa nekonal.vsetko sa odvetravalo cez strechu v pohode.. na jar ma nezdrziavala potom montaz okien robili sa podlahy, omietky atd...
Odpovedať
@richard71 No, len clovek nikdy nevie aka zima pride. Pretoze ak nakyda vela snehu a pridu tuhe mrazy, tak sa dorobilo. A riziko zmiznutia okien je potom dost velke. Keby som vedel, ze bude zima ako minuly rok, tak by som to asi riskol. Ale na druhej strane si hovorim, ze 3 mesiace navyse ma nezabiju a urcite pomozu aj vysuseniu. Tak ci tak sa da hruba stavba bez problemov dokoncit do 6 mesiacov. Preto ak zacnem na konci februara osadenim okien, tak v auguste sa mozem stahovat a zimu prezijem bez stresov :-).
Odpovedať
@jankazb Jani myslím tým na rok, že budúci by sme spravili len hrubú a potom v 2016 dokončili... @antonmesaros tak ide o to aby sa nám tam cez zimu nepotulovali "squatter-y" respektíve nejaký ludkovia čo by sa chceli pred zimou schovávať... tak to trošku zabedniť.. takže paletami to bude fajn :) @danculd presne takto to plánujeme... HB 2015 a od začiatku 2016 dokočovať aby sa pred zimou dalo nastahovať :)
Odpovedať
Profilova fotka
@danculd jasne, da sa aj tak uvazovat. je pravda ze minula zima vlastne ani poriadne nebola... prajem vsetko dobre a pevne nervy pri dokoncovani domceka :)
Odpovedať
nam chodili robotnici odvedla do hrubej stavby sr-t, urcite treba zadebnit paletami, hore sa moze nechat strbina. Pozemok provizorne oplotit. Ja som pri takomto debneni natiahol elektrinu, vodu a kurenie a urobil omietky a poter. Stalo to takto cele leto. Az potom som osadil drevene okna a dorobil spalety. Aj po roku bol poter stale and normou na ukladanie drevenej podlahy.
Odpovedať
@peto99 šak to je to čoho sa bojím, aby sa mi tam nenasrali nejaký bezďáci
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 snad uz na okoli to bude zabyvane a teda bezpecne. Aj tak si myslim ze rodinka ta bude tlacit cim skor na nove byvanie :). Teraz si to teoreticky premysli a zivot ukaze ;-)
Odpovedať
@jankazb Jani, to bohužial tak nieje... firma síce stavia 5 domov ale ešte ich nemá predané.... takže možno aj my budeme bývať skôr ako sa vôbec okolité domy predajú :( takže neviem neviem... a bohužial rodinka vie že to budeme musieť urobiť takto.. sme si vedomý že skôr ako 2016 sa stahovať nebudeme...jednoducho peniažky nepustia vieš.. alebo ich pošlem bývať zatial k tebe... :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 tu malinku aaaaaaaano ;)
Odpovedať
@cvoky8 nechať otvorené, pokiaľ nechcete / nemusíte nič vnútri v zime robiť
Odpovedať
@cvoky8 to si dosť dobrý keď vieš plánovať 2 roky dopredu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav my sme akurat dokoncili hrubu stavbu na komplet.nechavam zimovat.teraz sa idem venovat aby na jar sa mohli osadit apokracovat.mam ytong 300...
Odpovedať
Profilova fotka
@piemi myslel som okna...
Odpovedať
@slavoslav pokiaľ človek nemá cieľe a plány tak je to na nič. My si s manželkou vela vecí plánujeme a už 10 rokov nám to vychádza, takže z toho usudzujem že plánovať viem ;-) a ako majster aj musím, pretože inak by sa to vo výrobe nehýbalo tak ako má ;-)
Odpovedať
@cvoky8 plne s tebou súhlasím, len tak dlhú dobu osobne nedokážem predvídať, a do pol roka musí byť každý proces hotový, ale ja asi žijem rýchlejšie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tiez s vami suhlasim :)
Odpovedať
@slavoslav tak spomal lebo život je len jeden!!!
Odpovedať
@cvoky8 veď práve že len jeden a toľko práce a možností tu je, škoda by bolo to premárniť :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?