Externa pivnica

Zdravim vsetkych, potrebujem vyriesit za domom pivnicu avsak cca 2m mam spodnu vodu. Radili mi pouzit vodotesnu zumpu. Avsak stretol som sa s nazorom, ze pri vyssej spodnej vode mi ju vytlaci. Ak by som ju zakopal cca 1,6m a zbytok naveziem nad teran ? Ako spravit vchod z boku aby nezatekalo. Vstup z vrchu po rebriku zamietam ! Poradte ako spravit vrch nakolko mam skusennost, ze nad plochou travnik a ked nezavlazujem vysycha. Vdaka za nazory a napady. Som z NR kraja, tak ak viete poradit z okolia.
Odpovedať
@rimm111 Tu is pozri, čo spraví spodná voda s vodotesnou šachtou: https://www.modrastrecha.sk/forum/pri... Ak chceš zboku vchod, tak spodok vchodu musí byť vyššie, ako najvyššia hladina spodnej vody, lebo inak v pivnici budeš mať bazén. U mňa je tiež vysoká spodná voda, tak som musel pivnicu kompletne izolovať Fatrafolom. Pozri v mojom fotoblogu, ako sa stavala pivnica.
Odpovedať
@chrobak7 ja som tiež našiel prameň no len 30l denne ak stále prší, urobil som trativod pivnica je vo svahu od 2,5-3,5m v zemi predelená napol dlžka 5,m šírka 2,7 sú na nej 3 cestné panely 3x2 m vznikol tak preklad nad prednou stranou asi 70 cm zasypané hlinou teplota je tam v zime okolo +5st v júly najviac +12
Odpovedať
@chrobak7 Pozeral som, ale ja neplanujem plastovu krabicu. Klasicku betonovu pivnicu. Samozrejme vchod do 1/2 z vonka a zbytok vnutri. cize spodna voda ba nedosiahla ani pri zaplave vysku schodiska medzi vonkajsim a vnutornym priestorom. No ale tvoja pivnicka je iny level. Ja som nemal poradcu a podpivnicit domcek ma napadlo az ked bol dokonceny. Ale mas to pekne. Ked su peniazky ide secko lahucko. Ja som nemal na to a dnes na to mam a mam problem s umiestnenim, dokoncenim.... Povodne mala byt pod garazou, ale pri vykope som to stopol kvoli vode. Nebol cas menit projekt ked secko bolo rozbehnute.
Odpovedať
@duzu No svaj nemam ja som skor na rovine prevysenie pozemku je par cm
Odpovedať
@rimm111 Nebolo to až tak drahé. Celá pivnica aj s tým domčekom (bez studne) vyšla na 5 tisíc €.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?