DT250mm a tehla 300mm.

Dobry den, hladal som tu v diskusii, ale nepodarilo sa mi najst tento konkretny dotaz. Zakladova doska je uz hotova. Boli pouzite DT250mm na obvodovych zakladovych pasoch aj na jednom nosnom vnutornom. Ja sa chcem spytat, ci je mozne zmenit sirku tehly z 250mm na 300mm. Tehla bude zarovno dosky, cize tych 50mm bude vo vnutri dosky pretrcat cez tie DTcka. Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
@matiassko načo by si to robil, keď to máš statikom odklepnuté? Radšej pridaj izoláciu.
Odpovedať
@slavoslav ahoj, dakujem za radu. Aj o tom uvazujem ze to necham tak. Kvoli znizeniu hlucnosti a ked sa budu robit instalacne drazky nech tam ostane vacsia rezerva. Ale necham si poradit.
Odpovedať
@matiassko čo sa týka hluku, najslabšie miesto je strecha, okná a prestupy cez plášť. Stenu by som neriešil ak nestaviaš pri kostole, letisku, výrobnej zóne...
Odpovedať
tych 5 cm ti velmi hlucnost neznizi, to radsej pohladaj tehlu, ktora je čo najtazsia (najplnšia), alebo stavaj zo silka tvarnic, tie ti odhlucnia dom asi najlepšie.. Pripadne zatepli fasádu mineralnou vatou, tu by som vsak nevolil, lebo v realite oproti polystyrenu nemá bohvieaké tepelno izolačné vlastnosti. Lebo zbytočne si uberať z priestoru by som si fakt nechcel.
Odpovedať
Dakujem vam za rady, chcem sa este spytat, ze ci by to malo aj nejaky vplyv co sa statiky tyka a zatazenia dosky keby tam bola o tych 50mm hrubsia tehla. Pytam sa len tak pre zaujimavost.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?