Doizolocanie pivnice

Zdravim Vas ludia. Mam otazku, potrebujem doizolova podlahu pivnice pod DT je penetrak a ipa, do pivnice uz nema ako prsat tak by som rad doizolo am delu deku. Ale, ako bol v Nedelu ten privalovy dazd tak mi cez deku nasiakla voda dnu, vodu som vsetku odstranil, ostal len vlhky beton a spodne DT asi 3-5cm su vlhke. Môze yeraz zbytok deky napenetrovat asfaltovym pebetracnym lakom a nasledne natavit hydroizolaciu? Mam uz dva dni zapnuty odvhcovat HD44 priemyselny (ukazuje clhkost v pivnici pod 30%) Mam natriet a natavit ipu aj na prvy rad DT? Voda nenasiakla z vonku cez steny, tam nas ochranila vonkajsia hydroizolacia. Ale nazilo to cez deku. Co vy nayo?
Odpovedať
Velmy by som bol rad za nazor od @majkoj @jan45 @antonmesaros Co vy nato?
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 na toto sa necitm kvalifikovane odpovedat, ale myslim, ze v tych vsetkych penetraciach a hydroizolaciach sa pise , ze podklad musi byt suchy, takze osobne by som pockal aby to vyschlo uplne.
Odpovedať
@majkoj hej na obale je to tak napisane ze nanasame na suchy podklad. No o tyzden ma byt zasa riadna prietrz a vela dazda a to mi do vtedy nepreschne a bojim sa zeby voda znova nazila...
Odpovedať
Profilova fotka
@cvoky8 ale ani tym, ze to tam das a nebude to drzat si nepomozes :)
Odpovedať
@majkoj ja viem, ted babo rad
Odpovedať
@majkoj su aj take, ktore sa naopak musia nanasat na vlhky podklad, napriklad toto: http://www.kema-on.net/upload/tehnicn...
Odpovedať
@stowasser nooo to neznie zle.. Ale nikde som.sa tam nedocital ci tam mozem nato potom naniest asfaltovy penetrak a ipu, alebo ipu rovno na ten hydrostop? Som.z toho zufaly.. Co mam urobit?
Odpovedať
Profilova fotka
Malo by sa penetrovať na suché, ale v praxi som ešte nevidel, že by sa niekde čakalo až vyschne deka.. Väčšinou sa to rieši tak že pokiaľ na to chytí asfaltový penetrák tak je to dosť vyschnuté. Ak je to moc mokré tak to väčšinou stačí na povrchu vysušiť horákom.
Odpovedať
@mesarosanton s tym horakom ste uz treti clovek co ma.taky napad a zajtra ho zrealizujeme. Zatial tam mam uz treti den Master DH44 priemyselny odvlhcovac a nechavam ho tam aj cez noc a je to super. Mozno to uz zajtra bude aj celkom suchsie ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?