Demolacia meter hrubeho betonu

Pozdravujem Vas, Mame hrubu stavbu vo svahu ako na foto. Za betonovym stropom je vo svahu vyliaty beton, o hrubke 1.2 metra a postupne sa zuzuje, Na tomto betone sa malo stavat dalsie podlazie. Jeho rozmer je 15 metrov dlzka, 3 metre sirka a hrubka 1 meter. V takomto stave sme hrubu stavbu kupili. Problem je, ze hoci zadna stena, ktora je zo salovacich tvarnic a je zaizolovana vlhne na niektorych miestach. Vlhne iba po dazdoch - mokre flaky. Pravdepodobne prerazena izolacia. Okopat dom nemozem, nakolko hned za domom je ten 1 meter hruby beton. Kedze ten beton nam tam zavadzia - > nepotrebujeme ho - > my dalsie poschodie stavat nebudeme a prekaza okopaniu domu a naslednej oprave izolacie, chcem ho demolovat. Ale ako, taku hrubku rozbije bager s kladivom? Asi nie, alebo? Cital som o demolacnej malte, ma niekto s tym realne skusenosti? Alebo je riesenie za tym betonom vykopat 4 metre hlboku jamu a zaizolovat nopovou foliou a nasledne drenaz? Problem je, ze je to strmy svah a bager by mohol kopat na sirku tak 1 meter a hlbku 4 metre, ale do tej jamy by som nesiel ani za milion. Dakujem za radu.
Odpovedať
@kieewic co natom nevies vyriesit?! Zavolaj traktorbager s pneumatickym kladivom a vybavene! Bezna vec
Odpovedať
zdemolovat po castiach by to nemal byt problem ale podla tvojich zadanych rozmerov to bude 45 m3, uz vies co snimi ? 🙂
Odpovedať
Za domom vykopať jamu a nechať to tam... A možno sa to pri kopaní od domu celé odtrhne... ;-)
Odpovedať
45 kubíkov betonu je cca 110 ton /o niečo menej,keďže sa betón smerom do hĺbky zužuje/. To bude drááááhýýýý vývoz. Skôr ako tu už písal dedo za betónom vykopať ryhu aspoň meter širokú a na výšku betónu vysokú a odtrhnúť ten blok od domu aby sa ten dal zaizolovať...
Odpovedať
@kieewic Pred 25 rokmi som stretol v Nemecku nejakých slovákov, ktorí mali firmu na špeciálne pílenie a rezanie hrubého betónu a v Hamburgu rezali do Hitlerovho betónového nadzemného bunkra okná. Steny boli hrubé 1-1,5m a bolo zážitkom sa na to pozerať, ako navŕtali diery, prevliekli cez ne diamantové lano a potom to pomaly rezali, bol z toho vtedy aj nejaký dokument na Pro7 alebo RTL2. Vám by som poradil nechať tú platňu tak a pokúsiť sa pivnicu zaizolovať z vnútornej strany, je na to špecializovaných niekoľko firiem, pre ktoré to bude hračka, lebo naozaj veľké komplikácie spôsobujú veľké stavby pod hladinou riek, konkrétne napr. podzemné garáže v Eurovei, ktoré sú pod úrovňou neďalekého Dunaja. Narýchlo si spomínam na tieto značky systémových riešení: Kema, Murexin, Bostik, Koster, ktoré majú v ponuke niekoľko riešení na izoláciu proti vlhkosti z negatívnej strany.
Odpovedať
no a riesenie vykopat jamu za tym betonom - meter siroku do hlbky zakladu, co je cca 4 metre, Tam zosunut nopovu foliu, vyraba sa na vysku aj 3 metrova dam ju kludne vo viacerych vrtvach a po vrch nasypat makadam a pekne to nasmerovat dalej v kopci okolo baraku, aby som stiahol vsetku vodu, co ide z kopca a odviedol ju pred barak? Pride mi to najjednoduchsie riesenie hoci je tam riziko, ze do tej jamy spadnem a zasype ma ;( ale tak, da sa poriesit aj bezpecnost, aby sa riziko minimalizovalo.
Odpovedať
@kieewic samé hlúposti, tečie medzi tým základom a budovou. Tam je schodok a tam sa hromadí voda, toto dories (ako terasu) vzadu to odkop oddrenazuj a máš to.
Odpovedať
Ako to riesia velkomesta kde su garaze aj 11 poschodi pod urovnou mora? Ked eurovea to nezvlada..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?