Debniace vs Šalovacie tvárnice

Ahojte. Potreboval by som poradiť aké tvárnice šírky 300mm použiť do základov nad základové pásy. V stavebninách ma zaskočili že či debniace alebo šalovacie. Čo by ste mi odporučili? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Bežne používanými tvárnicami sú debniace tvárnice DT30. Pojem debniace a šalovacie tvárnice je ten istý. Takže v podstate by vám predali technicky ten istý produkt s tým, že jeden výrobca ich popisuje názvom debniace a druhý šalovacie.
Odpovedať
Práve že čo som pozeral na internete, tak debniace sú plné a majú pero-drážku, kdežto šalovacie tvárnice sú v písmene "H" a nemajú pero-drážku....
Odpovedať
@petersmd s plnymi s pero drazkou sa robi lepsie a presnejsie. Inac je to jedno.
Odpovedať
Profilova fotka
@petersmd posielam link : http://www.leier.sk/debniace-tvarnice je možné, že rôzny výrobcovia - rôzna terminológia. V 90% prípadov našich stavieb používame "duté" debniace tvárnice, vystužené v zmysle statického posudku zalievané betónom.
Odpovedať
@petersmd najlacnejsie. Obe sluzia ako stratene debnenie a na pevnost podmurovky nemaju vplyv. Dolezite je, ako ich vystuzis a cim zalejes. Ja som mal H a lepil som ich na hranu na maltu - pekne v rovine a nemusel som podkladat kolikmi a bat sa, ze to pumpa posunie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?