Čo sa patrí pri začatí stavby.

Ahojte. Dám takú možno blbú otázku. Máme zazmluvnenú firmu na hrubú stavbu. Dnes sme začali kopať základy. Čo sa patrí spraviť pri začatí stavby? Priniesť chlapom fľašku. Dať niečo pre šťastie do základov. Poklopať základný kameň. Alebo až po ukončení si s nimi vypiť. Možno mi napíšete, že nič, veď ich platíte, ale predsa. Čo ste spravili vy? Ďakujem 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pistikus ja som sa spytal ci im mam zariadit proviant a oni skoro urazene odpovedali, ze to mam predsa v cene, ze sa o seba postaraju :)
Odpovedať
Zaklad je neverit pohanskym zvykom a poveram a postupovat podla zdraveho rozumu. To znamena dobre vztahy s majstrami OK, betonovat mince v zaklade "aby boli peniaze" uz nie.
Odpovedať
To co pises su stare zvyky, podla mna uz davno neplati, ze panom "majstrom" treba navarit a ulievat hned od rana. Tebe tiez nikto v praci neulieva, alebo ano? Kazda profesionalna firma si zabezpeci stravu, pitny rezim a po sebe uprace. Teda aspon ja to ocakavam. Ci im ponuknes kavu alebo caj ked je zima je uz na tebe, ale to je skor o slusnosti
Odpovedať
My sme dom od bydliska mali pesi dost daleko. Ak som nahodou isla pesi s kocikom pozriet, sem-tam som kupila nealko pivo alebo radlera. Ked nam nieco robili uz po nastahovani, kavu a caj som ponukala, ked som mala nieco napecene, tak tiez. Varit som nevarila. Chodili do restauracie na menu.
Odpovedať
Profilova fotka
@pistikus patri sa aby ti firma spravila vsetko a nacas a ty jej za to zaplatis... ziadne gulase a piva... dostanu predsa zaplatene... a zbav sa pocitu ze tvoj dom je pre nich vynimocny.... aj ked sa to budu snazit prezentovat.. pre nich si len "zdroj"penazi na istu dobu, co je ok ty saze pozadujes odvedenu pracu v termine a budu obe strany spokojne
Odpovedať
Ja ti poradim z vlastnej skusenosti.raz za den im mozes aj nemusis priniest nejake napoje a nieco pod zub. Uvidis ako budu robit, tak podla toho sa zariad. A hlavne si s nimi nepotykaj, lebo potom ked bude nieco zle tak to budu chciet zahladit, ze to tak moze byt a kasli na to...treba jednat hned od zaciatku trochu prisnejsia, aby robili poctivo svoju robotu.nemyslim buzerovat ich.inak maju za vsetko zaplatene, tak sa nemusis o nic starat. A este jednu dolezitu vec maj na pamati, stavebny dozor volaj vzdy nech pride skontrolovat.
Odpovedať
@pistikus asi sa patrím chlapom zabezpečiť aspoň nejakú tú kávičku a ja im dokonca raz za čas aspoň niečo upečiem aby si pomaškrtili. Áno je to pravda že im platíme za ich robotu ale aspoň trošku sa patrí im niečo dať, ale flašku asi nie :-)
Odpovedať
dobra polievka urobi pohodu v žaludku aj v remeselnikovej hlave alepšie sa robí, ale netreba prehanať
Odpovedať
Treba do zakladov dat zlatu tehlu a napisat adresu
Odpovedať
Profilova fotka
Takto všetci čo pracujú či v Rakúsku v Nemecku dobre vedia ze u majitela je úplne bežná vec, ze ponúkne vodu, kávu, v Nemecku aj pivo a to sme pre nich cudzinci.Ja osobne si myslím či je to firma živnostník alebo brigádnici je slušnosť ponúknuť pracujúcim vodu alebo kávu. Nie každý majiteľ trávi čas stále na stavbe ale povedať chlapom tu je káva tam je voda ponúknite sa. Aspoň vás nebudú ohovárať :-)
Odpovedať
Ďakujem všetkým za tipy a rady. A pre @gabilacko dávame dve zlaté tehličky. Meno Pišta Lakatoš Adresa Hrebendova ulica, Košice :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?