Co poviete na tieto zakladove pasy?

Mam projekt Bungalov 1074 od Euroline. Zacital som sa teraz do projektovej dokumentacie a udreli mi do oka zakladove pasy sirky 700mm a vysky 300mm. Za mojich mladych cias som par domov odbrigadoval a tu na streche som preliezol desiatky albumov ale taketo zaklady som veruze este nevidel. Znamena to, ze musim zhrnut skoro 70cm zeminy na ploche 10x15m a potom kopat zakladove pasy?
Odpovedať
somarina podla mna. vyberonuj normalne pasy ... ak je to bungalov staci radlica 40-tka do 1 m hlbky a potom zacni ulladat dtcka a daj ich tolko nech mas kinimalne jedno nad urovnou pozemku( kde je pozemok najvyssie plus 15 cm deka. to mas cokel minimalne tych 35 cm z betonu s to je super a od prveho radu tehly pekne zatepluj .., ziadny cokel z prveho radu tehalc
Odpovedať
A co potom s tym zelezom co navrhli? A veruze ho tam dali pozehnane.
Odpovedať
@keldon riesenie zakladov vyzera dobre (mozno trochu prisiroke, viac by som vsak bol znepokojeny skladbou steny a zateplenim soklu), radsej cas venujte odosielaniu dopytov na okna, sanitu, izolacie a pod. Vase zaklady su v poriadku a nerobte si starosti so zeminou, lebo vy budete zhrnat podla kvality ornice cca 30cm, urcite nie 70. PS mate tam ilovite podlozie?
Odpovedať
Podlozie je strk, spodna voda 30 metrov hlboko. Pozemok je vedeny ako zastavane plochy a nadvoria, volakedy tam stali kasarne a konkretne na mieste mojho baraku boli nejake sklady. Takze tam nieje ornice ani 1 cm.
Odpovedať
@stowasser a murivo a zateplenie idem menit (je to Euroline, takze v projekte je 38 porotherm a 8 cm EPS). Chcem ist do 30+20 alebo 25+25. 30cm porobeton mi uz statik odobril, teraz ho tlacim nech sa pozrie aj na tu 25cm, kedze aj tak tam ide vaznikovy krov. A kedze mam to stastie, ze @blacksr byva v rovnakom okrese, tak zajtra idem na konzultaciu. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@keldon Prečo to neriešiš s projektantom? Ak si si kúpil projekt, tak ho dodrž, inak je bez záruky. 70 cm široké pásy sú vhodné na menej únosné pôdy. Výška 30 cm súvisí s roznášacím uhlom betónu. Výstuž súvisí s nízkou výškou pásov. A tak ďalej, a tak ďalej, a tak ďalej. Na to je projektant, respektíve statik.
Odpovedať
Profilova fotka
@keldon konštrukčne je to projekt od žiaka SPŠS zo sedemdesiatych rokov, zaklincovaný počítačom. Projektant asi nikdy stavbu nerobil, len kreslil.
Odpovedať
@jan45 Cez vikend si spravim rucne kontrolny vykop do hlbky zakladov a pojdem s tym za projektantom a statikom. A prave mi pisal statik, ze rezerva zb prekladu je dostatocna a moze sa zmenit z 320mm na 250mm. A to z 250mm projektanta skoro trafil slak, ked som sa ho na to pytal, ze to sa tak nerobi, ze 250mm je nosna priecka a nie obvodovy mur a tak.. @mudrastrecha Ono to je problem katalogovych stavieb, ze detaily projektu vidis az ked to mas kupene. A katalogovy projekt som si vybral lebo mi maximalne vyhovuje podorys a nemalo zmysel si teraz vymyslat nieco ine.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?