Čo na zásyp pivnice, nad ktorou budú nové základy?

ahojte Idem búrať starý dom a v jeho strede je pivnica d.š.v. 4x3x2 m. Túto pivnicu potrebujem zasypať a môj plán je využiť na to suť z domu. Jednak ušetrím pár kontajnerov na odvoz sute a tiež nemusím kupovať zásypový material. Ide o to či môžem použiť na zásyp starú škridlu, tehlu a škváro-hlinu ktorá je na povale a ak nie tak prečo?. Krížom cez pivnicu pôjde nový základový pás budúceho domu a nad celou pivnicou bude železobetonová základová platňa. Samozrejme by som suť žaboval alebo vibroval po cca 30 - 50 centimetrových vrstvách a do základového pásu by išlo armovanie. Pivnica je úplne suchá a voda je v hlbke 15 m. Steny pivnice sú staré tehlové základy ktoré by som tam nechal, vybral by som len tú časť kde bude nový základový pás. VIem že na zásyp sa používa kameň 0-63 ale môže mi suť urobiť nejaký problém? A hutniť je lepšie žabou alebo doskou? privítam hlavne príspevky tých čo to už robili alebo sa v tom vyznajú.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto2 podla mna to mozes urobit presne tak ako pises... jasne sut zasypavat postupne ,aby nevznikali prazdne miesta , ale inak nevidim v tom problem.
Odpovedať
@peto2 podla mna takato masa bordelu v zemi bude sadat este roky, nech to zhutnis ako chces... urcite by som to riesil s niekym, kto sa vyzna, ale naozaj ze vyzna, lebo tu na MS sa "vyzna" kazdy druhy.
Odpovedať
čo sa tomu môže stať? ked budú tehly a škridle dostatočne rozbité a najmenšie škáry zasype škváro-hlina? chápem ak by tomu hrozila vlhkosť nerobil by som to ale inak neviem prečo nie? myslite že sa palené tehly a krytina časom môžu rozpadnúť a klesnú? na druhej strane železobetonový základ aj platna by to snad udržali aj keby to kleslo či nie?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?