Co mozem vyuzit zo stareho domu pod dosku?

Profilova fotka
MAME STARY HLINENY DOM - NABIJANINA. CO VSETKO MOZEM Z NEHO POUZIT POD ZAKLADOVU DOSKU? PRIPADNE CO VSETKO MOZEM DAT POD TU DOSKU. POCUL SOM ZE ZEMINA ZO ZAKLADOU SA NEODPORUCA.
Odpovedať
@cowboy1986 my sme zakladovku vyplnili kuskami betonov, omietky, kachlicky. a potom sme to užabovali. tiez sme mali časť domu hlinenú, ktorú sme búrali.. hlinu sme rozhodili po dvore..
Odpovedať
Profilova fotka
@borderka a kam ste dali skridle?
Odpovedať
Pod základovú dosku môžeš schovať hocičo, dobre to užabovať, aj tak to nakoniec (15-20-30 rokov) sadne a platňa bude samonosná. Čo som mal možnosť vidieť, tak pod petržalskými panelákmi dnes chýba 15 centimetrov... :-) Ale zasa ktovie ako to bolo zhutnené...
Odpovedať
@cowboy1986 kukni inzerat :) ... zatiaľ ju máme naskladanú., ale nemáme ju ako použiť... polámaná išla kontajnerom het ako aj iný bordel, ktorý bol navyše... aj staré tie plné pálené tehly sme porozdávali.. pomaly takto zmizli tri palety tej tehly.. hranoly zo strechy sme si naukladali na jednu kopu, z dobrých robíme teraz prístrešok na drevo a tie nedobré budeme rezať, zatiaľ uskladníme a použijeme neskôr na kúrenie...nemali sme vysokú základovku, nakoľko sme to prispôsobovali tej časti čo jestvuje a k nej sme pristavovali.
Odpovedať
Profilova fotka
@borderka aha inak sikovne riesenie a preco ste nedali skridli pod dosku? Ja nad tym uvazyjem len neviem ci je to vhodne.
Odpovedať
Profilova fotka
@cowboy1986 možno o hline sa dá diskutovať, ale všetko ostatné tam môže ísť.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 a ako je to s uzabovanim? Nie je to narocne? Treba tie skridle rozbit?
Odpovedať
Profilova fotka
@cowboy1986 užabovanie má význam len ak ho robíte postupne po vrstvách, tým sa škridla aj rozbije aj zhutní. primiešať môžete časť hlinenej tehly, škridla vytvorí kostru, hlina výplň. Ak nemáte dusadlo, polejte vodou, uvidíte ako to sadne.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 mozno od veci, ale kamarat mi radil aby som skridlu nedaval nakolko saje vodu.. je to uplny nezmysel alebo moze to nieco zapricinit pod tou doskou?
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 pripadne som rozmyslal aj nad tou nabijaninou ci by to tam nebolo vhodne dat nakolko je to tvrde ako skala.
Odpovedať
@cowboy1986 tú škridlu sme hneď ukladali ako sme rozoberali strechu a bola dalej ako sme robili prístavbu domu.. v tej casti co ostala sme porozbijali beton. podlahu a otlkli omietky a to sa ako tak zmestilo do tej zakladovky.. aj hlinu sme mali na vrchu.. ale to uz bola udupana ilovica takže tvrde ako... ale ešte sme to všetko užabovali aj tu hlinu.. Záleži ako máš vysoké tie základy a koľko radov DT-čiek budeš mať, ale tak na spodok by si mohol hádam dať tu hlinu, po vrstvách užabovať a na to urobiť zásyp zo sute ( betony, omietky ...) .. veď tak či tak bola hlina na spodu aj keby si ju tam nepridal.. Niektorí zvyknú dávať pod beton ( platňu) aj nejakú foliu.
Odpovedať
@cowboy1986 Keby skridla pila vodu, tak vydrzi na streche 2 roky... Na strechach skridla drzi 10tky rokov prave preto, ze je palena pri vysokej teplote a preto nenasava vodu... Podobne ako keramika atd...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
My máme starý tehlový dom, čo by sa dlo robiť zo starej tehly do nového domu? Môžu sa tehly použiť na priečky alebo vymurovanie pivnice? A čo zo škridle, je len na vyhodenie? Ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Zdravím tak mozem dat pod zakladovu dosku aj surovu tehlu?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?