Co moze sposobit riedky beton na zakladovej platni?

Betonovali sme zakladovu platnu a bolo treba dobetonovat plochu cca. 1 x 2 m (prva fotka). Objednal som posledny kubik betonu C16/20. Prisiel domiesavac a nevysiel z neho beton ale voda! Vodou sa zaplnilo prazdne miesto asi az do polovice debnenia. Az po case zacal vychadzat beton. Na druhej fotke vidno, aky super tekuty ten beton bol :-( V tom strese som si ani nevsimol, ci beton nejako vytlacil vodu von z debnenia... Vodic mi povedal, ze mal v domiesavaci cca. 100 l vody (tej vody bolo asi aj viac) na vyplachnutie a zabudol ju vyliat. Do tejto vody mu v betonarke naplnili 1 m3 betonu. Volal som hned sefovi firmy, ktora mi dodavala beton, ze mam velky problem, ze v domiesavaci bol totalne zriedeny beton, ktory sme ulozili do debnenia. Prisiel sa pozriet na stavbu a poslal mi dvoch chlapov z ich firmy, aby mi zriedeny beton vyhadzali von, kedze Oravci, co mi robili platnu medzitym sadli do auta a odisli domov. Chlapi prisli, beton sme vyhadzali von (teda vrchnych cca. 10 cm - hrubka platne je 15 cm a beton spod kari sieti sa nam samozrejme nepodarilo vyhadzat von). Potom mi doviezli chybajuci beton - tentoraz to bol beton C30/37 (kedze taky viezli na inu stavbu). Na tretej fotke vidno to kriticke miesto na druhy den (akurat prsalo). Chcem sa opytat, ci sa mam obavat nejakych strasnych scenarov - popraskany, rozdrobeny beton po zime alebo nieco podobne. Alebo to je v pohode s tym, ze mozno ten novy beton vytlacil zvysky vody v povodnom zriedenom betone a voda z povodneho zriedeneho betonu stihla vsiaknut do strkoveho podlozia pod dekou - nejaka voda asi ostala na DT tvarniciach, kedze do betonu v DT tvarniciach asi nestihla vsiaknut.
Odpovedať
@dusanmt Ja by som bol absolutne kludny. Neviem sice co tam bolo za vodu, ale ak bola zmes naozaj vodova, voda jednak vsiakla aj do podlozia a zase mas pravdu stym, ze tazky beton lahku vodu lahko vyplavy. Niesom zrovna stavebny dozor, ale ozaj myslim, ze to nemusis riesit a mozes pokojne spavat ;)
Odpovedať
Profilova fotka
myslim ze ak tam bol aj "normalny husty" beton vytlaci vodu, urcite nie naopak :) vsetko je ok
Odpovedať
mať tvoje problémy a prezidentov plat :-D Jasné, že betón vytlačí vodu. A tá, čo vsiakla do podložia, tváric, bola "obohatená", takže to je len pozitívne. A vidíš, koľko "vody" vytieklo mimo (druhá fotka). A betón 30/37 do základovej platne, hmm, sen. Nemaj boja, je to v pohode.
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon kliidek :) iba zacina..problemi este len pridu .. o tom ale ani muk :)
Odpovedať
Profilova fotka
aj nám zapršalo, keď sme betónovali deku, na dôvažok nám chýbalo asi 1/4 m3 betónu, dorobili sme ručne. Výsledok? Deka nebola po vyzretí úplne vodorovná, takže po dažďoch sme mali na deke mláčky. To zmizlo po zastrešení. Nakoniec všetko vyrovnal betónový poter. Myslím, že môžeš kľudne spať...
Odpovedať
Profilova fotka
Úplne to vyhoď z hlavy. 8-) To by si musel stavať na tej doske minimálne 5 podlažný objekt, aby si si kládol tieto otázky...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@leonardom No pani obnovujem temu mam podobny problem vid tu http://www.modrastrecha.sk/forum/zakl... Vdaka za kazdu radu.
Odpovedať
Bud kludny je to ok....
Odpovedať
Profilova fotka
myslim, ze uplne pohoda klidek
Odpovedať
toto iste som mal aj ja ale ale ne to takto cez debnenei vytiaklo (cementove mileko-voda, alebo co to bolo) dookoloa kompletne.. betonovane august ??? a zatial ziande problemi nevidim - nemam natahanu lepenku iba pod murovom cize viem to nejako kontorlovat ale hovorim nic sa nedeje
Odpovedať
Profilova fotka
@dusanmt Podľa prvej fotto to vyzerá dobre.Určite nebol moc riedky.
Odpovedať
@mesarosanton Na prvej foto este ten riedky beton nie je. Nalial sa do toho rohu, kde na prvej foto chybal. Ale kedze to bolo uz davno, tak som tento problem predychal :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?