Čím vyplniť priestor medzi tehlami?

Cim najlepsie vyplnit diery alebo polamane miesto medzi tehlami aby nevznikal tepelny most? Samozrejme na to pojde EPS. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@flony pur pena?(neviem ako sa to pise)
Odpovedať
@kaiak otazka je ci existuje aj nieco ekonomicky vyhodnejsie s porovnatelnymi vlastnostami, lebo pur penu som rozmyslal len ci to nebude velmi drahe
Odpovedať
Profilova fotka
Zase ich tam neminies za vagon.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak idete zateplovať tak obyčajnú maltu na omietanie.Ak do toho chcete viac investovať tak tepelnoizolačnú maltu alebo výplňovú malto original od Ytong-u.
Odpovedať
@flony Súhlas s @antonmesaros . Len doplním, že malta či zvyšky betónu nie je moc šťastné riešenie, ak plánujete 5 cm EPS.
Odpovedať
@blacksr planujem 14 cm EPS na 38 porotherm. pisal som aj do inej diskusie ale nikto nodpovedal ci je to ok pri tejto skladbe: Bungalov Alfa 107 zvacseny na 10x14,5 -porotherm 38 profi -zaklady zateplene 10cm -podlaha 12cm neopor, podlahove kurenie zaliate betonom -dreveny strop 33 cm vlna na to OSB dosky, zospodu sadrokarton -okna 3-sklo salamander blue evo - krb este neurobeny ale bude -kondenzacny kotol vaillant ecoBIG plus
Odpovedať
Profilova fotka
Kľudne to zádžte maltou.
Odpovedať
@flony Ten kotol... nemá on náhodou výkon 8 až xz kW ??? ten druhý tuším viac Ktorý typ máte vybraný? Inak tie fugy - malta. Na fasádu dajte šedý EPS. Škoda, že niektoré veci sú tak, ako sú... dosť veľa investujete, a zbytočne. Strop - nezabudnúť na parozábranu pod vlnou a pod OSB medzeru, aj medzi nimi na odvetranie. Prečo práve 33 cm vlny? Okná osadiť zarovno vonkajšieho lícu muriva.
Odpovedať
@blacksr Kotol som si nechal poradit od kamarata co ich predava, momentalne je unho na predajni,bohuzial som zabudol ktory to je. Ked malta tak malta :-) Planoval som dat sedy EPS, len vcera mi bolo povedane ze vraj na to treba drahsie lepidlo a dalsie drahsie veci ku tomu tak neviem co je na tom pravdy. Plus ze mi to predrazi zakritie aby na to nesvietilo slnko( o com som vedel ale o ostatnych veciach som este nepocul) Tie zbytocne veci asi myslite hrubku tehly. Som si vedomy toho ze som mohol ist minimalne do 30cm ale uz s tym nic nespravim( pred zaciatkom stavby som o tom uvazoval, dal som sa zlakat predajcom ze mi preda 38 za cenu 30 aj po precitani diskusii na MS som sa zlomil ;-( ) Strop - na parozabranu ani na priestor nezabudnem. Hrubku izolacie som pozadoval nad 30cm, tak mi to nejak vypocitali ze to vyjde 33 Okna mi osadili aby boli rovnake zhruba rovnake vzdialenosti z vonku aj z vnutra. Mam ich aj v albume
Odpovedať
Stačí malta... vrece hotovej stojí 6€ a obyčajná 4€ ale tam sa pridáva ešte piesok...
Odpovedať
@flony Tak rýchlo zistite ten kotol.
Odpovedať
@blacksr takze kotol je Vaillant eco tec plus 18KW kondenzacny a zasobnik 120l VUINT
Odpovedať
Článok sa načítava...
@flony Spodný výkon má dosť vysoký: 7,6 kW. Váš dom nemá takú stratu ani pri -15°C. Už ho máte zaplatený? Pohľadajte niečo so spoďákom 3-4 kW.
Odpovedať
@blacksr Bohuzial sme ho uz zaplatili a vymenit to uz nebude mozne, ale hovorili mi ze s nim budem velmi spokojny a vybrali mi ho pre nas domcek tak neviem preco takyto, bohuzial som laik. Teraz mi ide hlavne o to, ze ked som sa sekol s hrubkou tehly tak sa nechcem seknut aj s hrubkou izolacie. Chcem najst kompromis, viem ze najlepsie by bolo tam hodit 20cm neoporu, ale to sa mi zda uz zbytocne drahe oproti 12,14,15cm.
Odpovedať
@flony profi 38 + 12 cm neopor .... R = 2,81+3,75= 6,56 profi 38 + 20 cm neopor .... R = 2,81+6,25 = 9 rozdiel v R je 2,44 ===== U = 1/R = 0,4 W/(m2a) skúška správnosti 8 cm Neopor má U=0,4 W/(m2K) Trebišov má vykurovaciu sezónu 212 dní = 5088 hod., s priemernou teplotou +2,9°C. Vnútri bude priemerne 21°C. Rozdiel teplôt teda 18,1°C (resp. K). Za toto obdobie 8 cm Neoporu naviac ušetrí na 1 m2 : 0,4 x 5088 x 18,1 = 37 kWh ... pri kúrení plynom suma 37 kWh x 0,0509 €/kWh = 1,90 € Ak budem počítať s cenníkovou cenou 82,8 €/m3 šedého EPS, 8 cm stojí 6,624 €. 6,6624 / 1,90 = 3,5 roka. Prajem Vám zľavu na neopor aspoň 30%.
Odpovedať
@flony Vedel pán, akú má tepelnú stratu Váš dom?
Odpovedať
@blacksr dakujem za vycerpavajucu odpoved. Co sa tyka kotla tak som opisal aky dom budem mat a z coho budem stavat a podla toho mi dal aky bude pre mna najvyhodnejsi. Nemal som ani vela casu nad tym potom rozmyslat lebo sa koncila akcia na vaillant kotol cize som si nechal poradit. Pri polystyrene som asi rozhodnuty na hrubke 14 alebo 15 neopor, aj ked ma presviedcaju na obyvajny 14cm, ze sa mi to oplati kvoli nakladom na lepidlo a zakritie neoporu
Odpovedať
@flony ... pre NICH najvýhodnejší... akcia je na tovar, ktorý sa nemíňa kotly so spodným výkonom 8 kW už nie sú v kurze, lebo novostavby a aj niektoré obnovené majú pomerne nízku stratu a s takým vysokým spoďákom by kotol cykloval Netrúfam si odhadnúť, ako sa bude kotol správať u vás.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne sa napriklad nepaci ked murari daju pur penu medzi tehly.. Je spara medzi tehlami 5cm a oni tam sibnu pur penu.. Pretoze ty ked ides izolovat ten dom, tak ta purpena ta nevytrhne z biedy a ide ti skor o vzduchotesnost toho miesta co ti pur pena v zivote v tom mieste neda :-p Ale zase ani ta vzduchotensost ta nemusi uplne vytrhnut v tom mieste z biedy, ale pre istotu by som minimalizoval diery nejakou maltou alebo cim si to mal murovane.. A ani si nelam hlavu nad tepelnymi mostmi v dierach, pretoze uz len to ze si to muroval na nejaku maltu sisi narobil same tepelne mostiky ;) Ak len obycajne spocitas, ze malta ma ja neviem 0.3mm na vysku a mas 20 radov tehal = 6cm vysoky tepelny mostik :-S ale to som dristol od veci.. Myslienka na uvahu.. @flony
Odpovedať
ja som muroval na lep - brúsená tehla a v dobe, keď som ešte neplánoval zateplovať. preto som sa snažil minimalizovať tepelné mosty a "prefukovanie" týmito fugami, keďže tam samozrejme tam nie je spoj na poredrážku ako na iných miestach. všetky tieto mista som vypenil, ale šlo o fugy max 1 sm, ostatné bolo domurované. na jeden čiar tehly som minul cca dve PUR peny. ak si muroval na klasické maltové lôžko, tak je to jedno - navyše pri takom zateplení.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@blacksr Dobre som pochopila, je lepsie mat kondenzacny kotol, ktory ma dolnu hranicu vykonu mensiu ako 8 kW?
Odpovedať
@ivaga Ako 8 kW celkom určite. Nie je problém zohnať spoďák 3-4 kW.
Odpovedať
@blacksr Hned som to overila. Nas by mal mat 3,8 kW.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?