Čím lepiť vzájomne asfaltové pásy?

Ahojte, ak mi vznikne situácia, že nemôžem napaľovať asfaltové pásy, ale chcem ich zlepiť, čím to spraviť? Na nete som našiel DenBit Bond https://www.denbraven.sk/produkt/lepi... tech.list https://denbraven.sk/wp-content/uploa... a potom v obi https://www.obi.sk/bitumenove-tekute-... . Máte s niektorým skúsenosť? Resp. je aj iný výrobok na našom trhu?
Odpovedať
Ide mi aj o správne vykonanie hydroizolácie na základovej doske domu a terasy. Počas stavby základov ich oddelili Styrodurom a keď som sa pýtal ako budú teraz robiť natavenie pásov, tak mi povedal vedúci partie murárov, že styrodur zrežú zarovno s doskou a terasou a natavia na to elastobit a hydroizolácia domu a terasy bude tvoriť jeden celok. Je tekýto postup správny? Nie je lepšie na styrodur nalepiť izoláciu s niektorým bitumenovým lepidlom?
Odpovedať
@trubiroh A co bude na terase ked ju idu izolovat lepenkou? netreba nic tavit a lepit, ide o to aby tehly nesali vlhkost, Podlaha bude este o mozno 20 cm vyssia - ako chces riesit prechopd? bude tam schod? Podla mna treba po vymurovani domu bud zahnut izolaciu na prvy rad aby tam neriekla voda z terasy, to je vsetko. V projekte by to mohlo byt zakreslene.
Odpovedať
@trubiroh ak je terasa oddilatovana od domu, treba urobiť dilatačný spoj aj v hydroizolácii. Teda nie prerušiť ale dovoliť pohyb, aby sa v danom mieste nepretrhla.
Odpovedať
@spiderhst @sysell Diky za rady, pôvodne sa mala terasa až potom, po ukončení stavby múrov, ale počas stavby som sa rozhodol, že potom už možno bude hneď aj strecha a predsa len zalievať s betonpumpou zo 40 metrov keď je už strecha je veľmi obtiažné. Tak sa vyliala terasa zarovno s doskou, len sa dali zo strany domu 10cm XPS a ešte na 60cm po obvodoch XPS. Plán je že terasa sa zdvihne na úroveň podlahy domu s podlahovým EPS a na to betónový poter. Ešte to preberiem so stavebným dozorom, ale murárom poviem, aby vrchnú vrstvu elastobitu prilepili na styrodur s týmto lepidlom https://www.denbraven.sk/produkt/lepi... . Dole už sa druhá -spodná vrstva nedá zahnúť, tam je styrodur priklebrovaný na DT čka, tá spodná vrstva elastobitu sa ukončí na úrovni dosky pri styrodure.
Odpovedať
@trubiroh neviem ako to myslis, ten styrodur podla mna riesit nemusis sak nech je mokry, takisto nemusis riesit vodorobnu izolaciu terasy, potrebujes len dosiahnut aby ti nevlla stena cize oddelit terasu hydroizolaciou od rterasy. Vytvorit tam vodotesnu berieru, ako je cervenou na obr.. Inak oni izolovali aj opbvod terasy styrodurom alebo ako si to myslel?
Odpovedať
@sysell Asi ma vela penazi, ked tepelne chce izolovat i terasu a zdvihat ju na uroven domu polystyrenom. K tomu este prida i hydroizolaciu toho co netreba :-o @trubiroh Uz je neskoro radit, ked si to vylial, co planujes polozit na terasu?
Odpovedať
@rkorba To je práve na tom najhoršie, že nevieme ešte čo tam. Terasa bude krytá strechou a ja by som najradšej tam dal terasové platne na rektifikačné terče, tak možno ani moc dvíhať to nebude treba. Ale platňu terasy odizolovať by som chcel, až taká vysoká položka to nie je. Proti vzlínajúcej vlhkosti, budú tam dva piliere, nerád by som aby potom omietka z tých pilierov opadávala, ako som to už zopárkrát videl. Tú terasu si predstavujem asi takto spraviť ako na fotke, samozrejme na platni nie na zemi :-)
Odpovedať
@trubiroh proti vzlinajucej vlhkosti ti staci odizolovat stlpy a nie celu plochu. ked to bude na tercikoch, tak to bude odvetrane, pricom sa ti to zase zbytocne predrazi, lebo budes musiet dat vysoke terciky podla nuly v interiery. Taktiez tie kanalizacne rury si trosku preplatil, lebo stacia par cm nad platnu, takto ich budes zbytocne rezat a zle sa ti budu nadpajat, ale to asi tiez nebudes robit ty, ci?
Odpovedať
@rkorba Dám to na betónové štvorce, tie terčíky, tak ako na fotke. Nie nebudem vodu robiť ja. A nechali mi aj dlhé chráničky na vodu a elektro ]-( To im strhnem z platu
Odpovedať
@trubiroh viac sa zaujimaj a kontroluj, usetris! Hlavne planovat dopredu a radit sa so stavebnym dozorom min 3 kroky dopredu.
Odpovedať
@sysell Nie, celý obvod terasy nie, len po jednej platni styroduru z boku ešte k tej stene, ktorá susedí s domom a ktorá sa zateplila. Čiže 60 cm ešte z obidvoch strán.
Odpovedať
Profilova fotka
@trubiroh je nie rozumne davit na fasadu iba 10 cm eps, vyjde vas to draho a uzitok minimalny
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jblaze Ale ja predsa nedávam na fasádu 10 cm EPS, na fasádu pôjde 20 cm EPS a okolo domu 15 cm styrodur. To len terasa je oddelená 10cm styrodurom.
Odpovedať
@jblaze Teda okolo domu ako sokel a časť pod zemou 15 cm styrodur.
Odpovedať
Profilova fotka
@trubiroh aha a preco si ubral na zatepleni v casti kde je terasa? mal si dat 20 cm ked aj na fasadu pojde 20, ale ok ;)
Odpovedať
@trubiroh bud v klude niektori nedavaju medzi terasu a dosku ziaden xps a este sa cuduju, ked im to niekto vytkne. Dobre to bude, len tie vysky si neodhadol. Tiez som z prvoti chcel vyliat i terasu jednym vrzom s platnou, ale rozmyslel som si to i ked mam uz jasno v tom ako vysoko bude nula podlahy, ale jeden nikdy nevie :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?