Chyba geodeta

Zdravim Vas vsetkych opat raz. Minuly tyzden bol u nas geodet, zameral stavbu, osadil lavicky, potom sa kopalo a betonovalo a dnes sa davali DT tvarnice. Pri osadzani sa zistilo, ze rozmery domu nesedia. Je sirsi o 80cm! Totiz po celom dni hladani chyby sa zistilo, ze miesto povodneho rozmeru steny 9091mm dal 9.91m, nie 9,091m, ako mal. Cize 80cm rozdiel. Zaklady zaliate, co s tym???? :((((( NIc nebude sediet. Treba davat nanovo robit statiku? Prekreslit projekt? Co kolaudacia? :( Pozdravujem a radim kontrolovat po vsetkych ...
Odpovedať
Mam podobny problem, nastastie do minusu a odchylky od 4 do 10cm, inak by sa mi pri osadzani prepadli ytong panely.. Kua meracie zariadenia za tisice, megapresne gps a poondiatym pasmom zistim, ze uhlopriecky nie su identicke.. Hovor hned s projektantom, kolaudacia nebude problem, vola sa to zmena projektu pred dokoncenim. Kontaktuj aj geodeta, nech ti da pisomne, ze urobil chybu.
Odpovedať
@smolkosk Pri kolaudacii sa skuma, ci ma dom kotol, WC, zaizolovanu elektrinu a zabradlie na balkone, este som nepocula o tom, aby sa premeriaval dom. A ak by si bol ten jediny clovek, ktoremu premeriavat budu, tak povies, ze ste dali hrubsi polystyren a murari mohli tiez posunut +-10 cm a spolu si zanadavate na kvalitu stavieb dnes a je to. :-) Co sa tyka tvojho problemu, pri murovanom dome to podla mna velmi nevadi, akurat budes kupovat viac tehal alebo tvarnic. Pri drevodome by som si uz taka ista nebola. Netusim, ci je zakladova doska nejako clenita, pokial nie je, mozno by stalo za uvahu spravit si napr. mini-verandu. Ale ja som uplny laik, takze by som to urcite riesila s niekym, kto ma na to vzdelanie, bud statik alebo aspon stavbyveduci. A samozrejme ziadat od geodeta peniaze naspat.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
ono zalezi aj aku mate strechu, ake mate stropy, ak mate dom sirsi o 80cm musia sa prepocitat staticke vypocty, dom nemusi byt na to dimenzovany.....treba prisposobit aj strechu, deku ak mate a podobne:) ked mate Ackovu strechu a je dlhsi to nevadi, vadilo by keby je napr. sirsi o 0,8m.....nech ti geodet da prepocitat statiku alebo urob novu ryhu a zalej ako je spravne
Odpovedať
@stavbar_tamy Preboha, a ty si ako vyhrabal túto starú tému???? Predpokladám, že smolosk po taktmer 3 rokoch už v dome dávno býva.
Odpovedať
@chrobak7 Nebyvame este ale geodeta uz neriesime ;)
Odpovedať
@smolkosk Rovnaký problém som mal aj ja. Geodet, čo vytyčoval základy poplietol v projekte izoláciu sokla a myslel si, že je to aj izolácia základov. Preto mi spravil základný pás užší o 15 cm na každej strane. Našťastie sa to zistilo už pri kladení debniacich tvárnic, ktoré držia základovú dosku, takže s nimi sa to zase rozšírilo na potrebnú šírku. Okrem toho ešte zvorali aj vytýčenie výšky o cca +18 cm, takže budem mať dom vyššie, než sa plánovalo. Dohodli sme sa, že si to nebudú faktúrovať.
Odpovedať
Profilova fotka
.... seknut sa pri merani skor o meter to je teda vec!....ale nemal takuto chybu odchytit este pred zalievanim betonu stavebny dozor????
Odpovedať
Ja som len nahodoucosi hladal;) @chrobak7
Odpovedať
@chrobak7 niekedy a to dost casto nepocitaju stavbari s vonkajsou izolaciou, to byva problem niekedy aj 30cm
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@smolkosk ahoj, môžeš mi prosím poslať do správy meno geodeta, ktorý ti zle zameral stavbu? Aby som sa mu vyhla :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?