Cena základov - 8 m x 5 m

Dobrý deň. Viete mi poradiť koľko by stali základy rozmerov 8 m x 5 m?
Odpovedať
nevieme... nikto nevie ci na rovine, v kopci, v akej pode, ako hlboko, kolko betonu pojde atd
Odpovedať
@medus svah rovina? Bungalov, poschodovy dom? Nosne priecky alebo bez nosnych priecok? Zakladove pasy alebo zakladova doska? Ako vysoko nad uroven terenu pojdu zaklady? Cena aj s drenazami izolaciami, alebo bez? Cena aj s lezatymi rozvodmi voda a kanal? Firma, alebo svojpomoc? Unosnost pody? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@medus Moje základy 9,6m x 18,0m stáli takmer 10500€, sú v tom aj kanalizácia, voda a bleskozvod, 2 rady DT, 1 nosný základ pozdĺž aj naprieč okrem tých obvodových. Plus terasa 20 m2, Stačí?
Odpovedať
Je to presnejšie tak. K domu je pristavená garáž. Nad garáž sme chceli nadstavbu, ale statik nám to neodporúča, pretože sú tam slabé základy a hlavný nosný múr je príliš tenký, nie je tam izolácie, múry moknú. Odporúča nám to zbúrať a stavať k domu nanovo. Takže garáž bude mať nejakých 8 m x 5 m a na to nadstavba, ale tá bude väčšia 8 m x 8 m, tú chceme dať na stĺpy. Je to na rovine. Mali by tam byť 3 izby a kúpeľňa. Budeme to robiť svojpomocne.
Odpovedať
Profilova fotka
@medus - aspoň, že statik má rozum. To Vás ako napadlo stavať dom na garáži.....? Ale ak by ste išli do montovanej stavby - to by možno ešte šlo - to by sa dalo vymyslieť. Ale nie svojpomocou, lebo montovačky nemôže stavať amatér, ale iba niekto, kto o tom veľa vie. To Vás ten domček, v ktorom bude najväčšou izbou nová garáž, vyjde pekne draho. Zbytočná (vyvolaná) investícia tá znovu postavená garáž. Inak to vymyslieť nejde....?
Odpovedať
Už mi to ako amatérke naozaj dochádza, že je to naozaj zlé a vysoká investícia ako píšete leonardom. Asi nič iné neostáva len dvihnúť dvojpodlažný dom ešte vyššie a urobiť podkrovné izby. Ináč už neviem. Bude to vysoko, to sme nechceli, ale iná možnosť neostáva, ak človek v dnešnej dobe na to nemá.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@roman69 nahnevaj sa ale ak si pro tak s i to zaplat a nerob si takto reklamu
Odpovedať
@roman69 ak mas zaujem o reklamu tak si ju v prvom rade zaplat
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?