Cena za výkopy

Profilova fotka
Pozerala som aj na fore, ale väčšina diskusii je spred 3 rokov. Kolko je normalna cena za bm do hĺbky 50cm? Vdaka. :-)
Odpovedať
chces rucne kopanie ci bagrom? Ak bagrom, tak bager bere od hodiny vacsinou a cenu bagra si uz zisti v okoli.
Odpovedať
Cena za strojohodinu JCB sa hýbe cca 30Eur/hodina - je jedno, či výkop, či zásyp.
Odpovedať
@riama276 Traktorbager cca 28 - 30Eur/hodina Minibager cca 20 - 25 Eur/hodina
Odpovedať
...tak tak.. viac ako 30e neber...ked zozenies lacnejsie " good for u"... :)
Odpovedať
Zapadne Slovensko, 30€/hod na ruku...
Odpovedať
okolie BA aj 25 €/hod...
Odpovedať
... alebo väzni PO-PI: 1,7 €/hod SO. + 25% prirazka
Odpovedať
Profilova fotka
Kopali ručne, pozerala som do cenníkov a hýbe sa na hodinu okolo 7 eur, viem, že oni si najímajú kopáčov za 2-3 eura na hodinu. Predpokladám, že bm do hĺbky 50cm musia za hodinu vykopať. Takže firma zarobí niekoľkonásobne. Ale sú ochotní sa dohodnúť, takže čo by ste mi poradili? Vďaka. :-(
Odpovedať
za hodinu iba 1 bm? to by mohli zvladnut aj bez lopaty...zalezi kolko potrebujes vykopat tych bm.. napriklad ked potrebujes vykopat cca 100bm, tak rucne to mozu kopat aj 2-3 dni/ zalezi kolko ich bude/ a bagrom to mas cca za 2-3 hod. sama si prerataj co ti je vyhodnejsie
Odpovedať
Profilova fotka
Nauctovali mi 20 bm, takze bager by sa na to asi neoplatilo tahat.
Odpovedať
@riama276 a co vlastne potrebujes poradit? s cim?
Odpovedať
Profilova fotka
Zda sa mi 20 eur za vykop do hlbky 50 cm za bezny meter prehnana.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Si zober čakan a lopatu a vykop sama. :-p Kopanie je fyzicky jedna z najnáročnejších prác.
Odpovedať
Profilova fotka
No, najat by som si vedela aj ja a zaplatila za hodinu 2-3 eura, co platia aj oni. Oni sami to nekopu, len zinkasuju desatnasobok. @fefe30 Bez takejto rady sa v pohode zaobidem.
Odpovedať
@riama276 a to kto ti dal taku ponuku ze 20eur za meter vykopu?
Odpovedať
Profilova fotka
Ponuku mi dali dvaja stavbári, živnostníci. Porovnala som ich ceny s troma cenníkmi a cenami na modrej streche, nielen za výkopy a sú nehorázne. Dnes idem na rokovanie so spomenutými argumentmi. Uvidím, ako zareagujú. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ešte by som sa popýtala na Vaše skúsenosti s výkopmi. Vrátim sa k cene za bežný meter 20 eur, ktorú som dostala ja. Ako sa mení cena výkopu v závislosti od jeho šírky a hĺbky. Pretože mne narátali šírku len 10 cm a hĺbka bola od 0,3 -1,2m.
Odpovedať
@riama276 a co si sa zblaznila davat 20e za meter vykopu? kedze potrebujes 20 metrov tak to je 400e, to si zavolaj bager, ktoremu zaplatis 30e/hod. a ten to zvladne za hodinu, mozno dve kompletne. a urcite viac ako len 10cm sirku..
Odpovedať
@riama276 a co vlastne potrebujes kopat? a kolko? to vazne sa ti oplati bager - jednak ti to pekne vykope rovno a presne do potrebnej hlbky a sirky, usetris cas a hlavne ta to vide menej..sak on to moze mat za 2 hodky urobene a za hodku nech pyta cca 30E. ti kopaci to su asi nejaki "experti". Kasli na nich.. zisti si nejakeho bagristu v okoli - usetris cas i peniaze
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@riama276 a vy do práce chodievate pracovať iba nato aby ste zaplatili energie alebo sa chcete aj najesť a niečo ušetriť? Živnostníci na voľnej nohe berú 10 eur a viac za hodinu práce ak idú na hodinovku. Ak stavebná firma má nejakých kopáčov zamestnaných a platí im 3 eura náklady firmy na tohoto človeka sú zhruba dvojnásobné, takže 6 eur takže zisk majú 1 euro na hodinu za osobu. A bez ohľadu nato odkiaľ si firma zohnala kopáčov a ako sú dohodnutý pre koncového zákazníka je 7eur na hodinu skvelá cena. Taký murári berú 4-5 eur niekedy aj viac čiže zamestnávateľa stoja okolo 10 eur. Rozprávame sa o tom že na slovensku sa platia aj odvody, dane a podobne. A z toho 1 eura za hodinu čo má tá firma zisk, potrebuje nakúpiť stavebné náradie ktoré sa opotrebuje, zničí, pokazí pretože používaním sa samozrejme tieto predmety ničia. V konečnom dôsledku a častokrát sa aj na tejto stránke stretávam, že ľudia majú predstavu, že im firma postaví dom za cenu materiálu. Áno je to možné, ale museli by ste si to stavať sami (svojpomocne) bez vyplácania práce, čiže by pre vás musela rodina alebo známi 1 rok robiť charitu. Bágrom by bolo samozrejme výhodnejšie robiť výkopy. A tá cena vyžšie uvedená 20-30eur nieje za meter ale za hodinu! Za hodinu vám bagrista (samozrejme záleží aj od velkosti bágra a šikovnosti bagristu) môže vykopať 1 aj 10 metrov. Na bežné metre sa takéto veci väčšinou neberú ale ráta sa to na m3 výkopu. Dalo by sa tu o tom písať ešte vela ale dúfam, že aj keď dodatočne tak som vám dostatočne objasnil situáciu.
Odpovedať
Profilova fotka
@build11 Ja som na to už zabudla, bol to príspevok spred 6 rokov a teraz je mi to absolútne jedno.
Odpovedať
Profilova fotka
@build11 a ktora firma dnes priznava? 😃 Si na omyle. Ojebavaju a robosom davaju almuznu a vsetko bokom bez pasky. Ziadnych 6 euro ich ten robotnik nestoji! A este aj beru nanho od statu penaze ze zamestnavaju nezamestnanych. To uz neni jak volakedy. Dnes ta uz ani nikto za zamestnanca na zmluvu nezobere. Musis byt szco. Vyjebanci. A stat takuto bandu spinavu podporuje.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
Zdravím ja som živnostník a robím na strojoch,minibagroch,nakladačoch a pod. Čítal som si celú túto diskusiu a dosť ma zarazilo, že začiatok tejto diskusie je 7rokov starý a ceny práce za stroj sú stále rovnaké!! Pýtam sa do kedy ostanú ceny takto zmrazené? Veď aj mi čo na tých strojoch pracujeme by sme si chceli prilepšiť a nerobiť jak otroci za almužnu..
Odpovedať
@bobcat250 Polož si v duchu otázku - Kto určuje tieto ceny? Odberateľ? Nie, predsa ty, dodávateľ služby. Však si zvýš cenník. Čo ti v tom bráni? Jedine iný živnostník, ktorý bude spokojný aj s doterajšou cenou. Odberateľ nebude dobrovoľne zvyšovať ceny, nebude ti dávať viac, ako je tvoja sadzba. Takže od koho očakávaš, že dvihne ceny?
Odpovedať
nenažratosť niektorých živnostníčkov nemá hranice -rýchlo odfušeriť, zkásnuť peniaze, odfujazdiť, daň z príjmov nezaplatiť to je realita tkzv "majstrov" Bohužiaľ realita na Slovensku
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 ja tomu rozumiem,je to začarovaný kruh. ak zdvihneme cenu ľudia nás prestanú volať,lebo sme v lokalite kde je strojov dosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@evatothova nehádžte prosím všetkých do jedného vreca,ak vás niekto oklamal či sfusoval prácu asi ste si mali najskôr nájsť nejaké recenzie ohľadom tých ľudí.
Odpovedať
@evatothova Že daň z prrijmov :-D A keby sa Vás majster spýta či to chcete bez papiera alebo s papierom ale bude to drahšie o 400 euro tak mu poviete že to chcete spapierom aby neokradol štát na daniach??? :-D Prosím pani nebuďme pokrytci :-D Obaja vieme ako to funguje.A vykrikovať na Slovensku na to či niekto odvádza dane je naozaj smiešne. Alebo z opačného konca.Keby ste živnostníčka tak každému zákazníkovi vystavíte faktúrku a poctivo odvediete všetko čo treba? To určite ano.Ale bola by ste drahšia ako konkurencia ktorá robí bez papiera a teda by ste mali málo roboty.Nebola by ste konkurencie schopná.Takže??Už chápeme? :-D
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?