Betonpumpa a domiesavac

Ahojte. Mam otazku ohladom orientacie domiesavaca a zvlast betonpumpy. Musia byt dane auta k sebe otocene zadnymi castami alebo mozu byt kolmo na seba? Pytam sa preto ze susedia by potrebovali aby betonpumpa cuvla k nam na pozemok a by sa vedela dostat k nim do dvora( maju uzku branu) a este sme aj na konci slepej ulice :) Len sa obavam toho aby sa nam tam nevtrepal aj domiesavac s 9m3 betonu.a zanechal riadne hlboke brazdy MY tam mame len zahradu ale teren je este mokry a to este ma prsat. zaciatkom buduceho tyzdna. co radite? Povolit vstup? Dat pisomne podmienky vstupu? Brat si dovolenku kvoli ich betonovaniu urcite nemienim Vdaka za rady
Odpovedať
1
2
Este taka malickost pristavuju nacierno asi 40m2
Odpovedať
pokial to je zahrada, tak napr. nech uvedu pozemok do povodneho stavu :). Domiesavac a pumpa podla mna by slo aj kolmo na seba.
Odpovedať
Taketo blato tam bolo pred tyzdnom
Odpovedať
Nasa branka(este pred upravou tetaz uz vyzera lepsie :) )pred nou je sice makadam ale ked nam doniesli plot asi 8ton mateialu auto na makadame zapadlo.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak povolíš vstup, môžeš dať podmienku, že by ti prejazd dali aj do pôvodného stavu, no rozrýpané to budeš mať tak či tak. Osobne by som si tú dovolenku asi vzal a nečakal, čo zbadám, keď sa vrátim domov.
Odpovedať
Profilova fotka
Existuje aj 72m betonpumpa to im nestaci??
Odpovedať
@majjky a co tak poslat tam svokru pripadne manzelku(teraz pise manzel)
Odpovedať
@wolodymyr zavadza tam elektricky kabel takze musia vojst na ich pozemok a k tomu potrebuju cuvnut k nam. Otazka znie k betonpumpe sa moze domiesacac postavit kolmo
Odpovedať
Kludne im to dovol, zahrada sa vzdy da dat do povodneho stavu. Alebo nech poukladaju osb dosky a po nich pojdu, nebudes mat tolko blata, ale pod domiesavacom to asi nevydrzi.
Odpovedať
@originalx osb dosky myslis na zeminu predpokladam
Odpovedať
Profilova fotka
asi som z iného sveta, ale mňa by ani nenapadlo, že mám od susedov žiadať, aby ma pustili na pozemok rozryť ho. A veľmi pochybujem, že ho dajú do poriadku, pretože 40 cm koľaje treba nakypriť do hľbky 1 m
Odpovedať
@jan45 mozno im bude stacit vliezt iba na ten makadam . Ten sa da upravit. Hocijako im poviem ze nech tam daju osb dosky alebo mozu miesat beton rucne
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@evatothova pôvodná otázka bola o polohe , domiešavač vylieva betón cez žľaby, tie sa dajú nasmerovať a predľžiť, záleží od zmesi.
Odpovedať
@evatothova ano tak som myslel, ale domiesavac ma vahu, takze zabori sa tak ci tak, akurat nebude blato.
Odpovedať
@evatothova môžu byť aj kolmo, ale ak ich pustiš na záhradu, očakávaj masaker. Tie autá vážia cez tridsať ton a dokážu porušiť zamkovu dlazbu bez bet. Podlozia. Zabudni na Osb dosky, to dolamalo aj 5cm fosne.
Odpovedať
@slavoslav tak ale samotna betonpumpa bez domiesavania hadam nevazi 30 ton. No a pre upresnenie vlezia autom mozno 1 alebo2m ale ked zapadne potom bude masaker
Odpovedať
@evatothova nie len 27, ale závisí od veľkosti, mnou uvádzaný je 31m Putzmeister :-)
Odpovedať
Nevpustil by som ich, teraz budes chvilu za zlu susedu, ale ty nebuses mat naveky rozbitu zahradu! Mne sa pocas dazdov prisli pozriet z betonarky pred tym ako mali doviest, ci je priechodzy teren a u teba uz teraz vyzera ze nie je a to ma v utorok znovu prsat!
Odpovedať
@jan45 ked nie je ina moznost,preco nie? Ved sme ludia. My sme sa tiez suseda pytali,ci by mu vadilo. Priznam sa,ze mi to bolo nesmierne neprijemne a myslela som,ze nedovoli,ale prekvapil a bez akychkolvek namietok dovolil. Nakoniec sme to vyriesili tak,aby nemuselo ist auto na susedov pozemok. Ja by som tiez susedovi dovolila. Pozname sa,on vie,ze sme spolahlivi a dame to do poriadku,takisto aj on by upratal po sebe. To,ci tam auto zapadne by mala zvazit firma,ktora mu dovezie beton. U nas boli pozerat predtym,ake su moznosti a ci u nas vobec moze bezpecne stat domiesavac a pumpa.
Odpovedať
@evatothova nemyslim si,ze by normalna firma riskovala zapadnutie. Ja bybsom dovolila,alens tym,ze teren daju do povodneho stavu
Odpovedať
@hoblinka13 do povodneho stavu? Toto nieje o pozametani betonu po skonceni prac. Ta zemina sa ti rozrusi, na travu zabudni a bude to treba velakrat dorabat, kym sa to bude ako tak podobat povodnemu stavu! Ked vam je teraz blbe sa pytat susedov, tak uz vidim ako budete 3x chodit za susedmi, ze to stale nie je v povodnom stave. Este ste zabudli i na umyvanie beton pumpy po skonceni prac, a hadaj kam pojde ten odpad? Zase len vam na pozemok. Robte ako myslite, ale "na dobrotu na zebrotu" :-D
Odpovedať
@rkorba a uvedomujete si,co pisete??? ved je poda,nikto nezomrel. boze moj, toto je doba :-( keby som mala ukazkovy anglicky travnik,tak zvazim,ci pustim. Ale pokial ide o neupravenu zahradu,preco nie? My si so susedmi pomahame a som nesmierne vdacna,ze este vieme,co je ludskot a pomoc bliznemu.
Odpovedať
@hoblinka13 a o com je tato diskusia? Iba o tom aby sme ti tu vsetci odklepli aka si vyborna suseda? Rob si co chces ako chces a nemusis sa tu pytat na nazory inych, lebo nie vsetky budu tebe blizke.
Odpovedať
@rkorba Odpad z umyvania nepojde k nam to sme si dnes ujasnili :)
Odpovedať
@hoblinka13 dovolim si povedat ze trava u nas na pozemku vyzerala lepsie ako u hociktoreho suseda a mozno aj u vas a pritom to nebol angicky travni len to bolo kazde 3-4 tyzdne pokosene aby sme sa nehanbili pred susedmi.
Odpovedať
kurna co za betonpumpu to maju, ze nedociahne z cesty az tam kde idu beton liat? Ked vytlacia beton na 4. poschodie, aj vyssie, tak ho musia dopravit aj nejakych 20 - 30 metrov po rovine. Nech si objednaju poriadneho putzmajstra
Odpovedať
Hned pridam foto situacie
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
ktore vedenie brani? to co tam vidno na prvej foto ze ide na jeden dom?
Odpovedať
@salkovic presne to vedenie brani udajne. Druha vec je ze branu maju siroku.4m Medzi ich pozemom a mojim je 8,6m a celkova dlzka od elektrickeho stlpa po ten roh kde je tuja je 9.4m cize nakladiak do tej branky nezatoci :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?