Betonova platna pod altanok

Dobry den. Mal by som k Vam prosbu. Som laik ohladom stavania. Chcem vybetonovat platnu o rozmere 3,5x4,5m na ktorej bude altanok dreveny. Je to situovane v miernom kopci. Odkopal som plochu, s prevýšením 10cm,na jednej strane mi vychadza hrubka platne asi 37cm,a na druhej asi 25.Mam použiť kamen v hrubke 0/32 frakcie alebo mozem uzabovat zem a na nu vyliat beton priamo bez kamena? Zhliadol som dost videii ze robi sa s kamenom a v jednom bolo ze bez kamena kvoli sadaniu do zeme... vtlacaniu. Tak neviem. Dalej chcem použiť kari rohoze v dvoch vrstvach. Mam vyspadovat nejako platnu? Do uhla? Kvoli stekaniu vody nakolko chcem použiť ako vrchnu vrstvu zamkovu dlažbu a pod nou bude vrstva kameniva 4/8frakcie.Platna komplet aj s dlazbou bude mat hrubku od 38cm az 47cm.Ci je v poriadku takato vrstva. Este by som mal otazku aky beton pouzit, na cene nezalezi, jedna sa o 5m3,tak ci stoji beton 40alebo 80euro meter mi je jedno. Ide hlavne aby vydrzal beton naveky aj ohladom vody. :) A jasne aby som do neho dokazal navrtat dieru na altan pod stojky. Dakujem za Vase rady
Odpovedať
@menem aku funkciu tam bude plnit ta betonova doska? Urob patky pod stlpy altanku a zamkovu dlazbu na terene, strku, bez betonovej dosky.
Odpovedať
@menem zalezi ake mas podlozie - ja mam ilovitu podu, takze beton davam rovno na nu bez vrstvy kamena. Altanok by som ale na takuto megaplatnu asi nedaval :)
Odpovedať
Profilova fotka
@menem presne tak ..ako pisu hore.. betonova platna na takyto ucel je uplne zbytocna..pod zamkovu dlazbu drveny kamen...
Odpovedať
Neviem, ci by som pod altanok daval betonovu platnu.. Ako je to na tebe, ale podla mna je to zbytocne. Absolutne by tam stacilo, ak by sa polozila len dlazba na strokove podlozie. Stojky mozes predsa navrtat aj do zeme a nemusis mat betonovy zaklad. Vyslo by ta to hlavne lacnejsie a ucel by to splnalo rovnaky
Odpovedať
Profilova fotka
Nikto ti nemôže brániť v tom aby si si dal pod altánok ten betón ale osobne som takého názoru ako ostatní. Budeš to robiť úplne zbytočne, minieš na to peniaze, ktoré si mohol ušetriť na niečo lepšie a plus ti ten altánok bude trvať urobiť oveľa dlhšie ako bez toho betónu. Pod zámkovu dlažbu stačí napríklad aj ten drvený kameň a stojky sa upevnia normálne do zeme a máš vystaranô.
Odpovedať
Profilova fotka
U našich sme robili altánok dva roky dozadu, vôbec nie je treba dávať na spodok betónovú platňu ak to vyslovene nechceš. Tá zamková podlaha ti vydrží aj bez toho, stačí pod to dať nejaký podklad, napríklad ten drvený kameň a máš to vyriešené :)
Odpovedať
suhlasím s ostatnými , ale by som riešil betotove petky na uchtenie altanku-aby dobre držali v zemi
Odpovedať
Dakujem Vam za prispevky.Tak som nakoniec urobil ako pisete.Spravil som petky na altanok ako na foto.Ono je to cele komplikovane.Na pozemok sa neda dostat vobec autom,tak som nechcel vsetko vlacit furikom asi 50metrov,Preto som rozmyslal platnu z betonu cepadlom to vyliat.Tak som rucne uzaboval celu plochu ,spravil patky a navozil makadam 0..32.Problem je v tom ze cely pozemok je sikmo,po dlzke aj priecne,ako ked na doske zdvihnete jeden roh vysie.Cize na jednej strane som musel odkopat 30cm a na priecnom rohu 50 cm. ]-( Mam k Vam prosbu,cital som okolo palisad,musim dat z dvoch stran palisady,lebo by nemalo co drzat z druhej strany obrubnik.kedze som zarovno. Palisada bude drzat dlazbu a zda sa mi silnejsia.Kolko ju mam zakopat ked bude asi 45 cm nad urovnou dlazba?Mam kupit nejake 80cm vysoke palisady aby dlazba nezacala vytlacat boky?Vsimnite si na fotke cervenu nit v pravom dolnom rohu,do takej vysky to musi ist,lebo na priecnej strane by som snad podkopal uz plot a nemohol som ist hlbsie.Ono to je strasne specificka poloha tej celej platne.Preto som to chcel vyliat cele betonom..Ono plot ma asi 50 rokov a tak sa mi zda ze niekedy sa nerozmyslalo moc nad stavanim...Plot nieje robeny kaskadovito ale proste kopiruje sikmy teren.Hrubka betonu plota je asi pol metra,takze som upustil odpratavat plot lebo to by bolo zopar ton odpadu...Len mi teraz nenapiste ze som to mal radsej fakt zaliat betonom..:) Este sa to vzdy da. Vrch dlazby bude 10cm nad patkami,cize tam pojde strku ako na cestu pre kamiony.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?