Beton namiesto makadamu

Profilova fotka
Ahojte, prosim Vas o radu. Rekonstruujeme starsi dom, po vybrati podlahovych dosiek a vyvezeni skvary nam na spodku ostala uz len hlina. Z nej tiez musime daco vyfurikovat, aby sme dosiahli dostatocnu hlbku na zateplenie, podlahove kurenie a poter. Chcem sa spytat, ci viem namiesto makadamu alebo strku ako spodnu podkladovu vrstvu pouzit aj napriklad beton, ktory rozbijeme zo starych chodnikov na dvore. Ak sa dobre uzabuje ... a na ten uzabovany by sme vyliali potom uz riadny, "cerstvy". Mohlo by to byt hadam aj v poriadku, ci sa mylim?
Odpovedať
Profilova fotka
@joyance to je uľahnutá zemina, odkopať do roviny betón, izolácia proti vode, PS poter podlaha
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Takze by som tam v podstate nemusela davat nic? Rovno beton na hlinu? Taketo riesenie by sa mi pacilo, aj menej furikovania by bolo, o financiach nehovoriac. Udupane je to teda riadne, ved po tom chodili cez 60 rokov 8-) Dakujem za tip, skonzultujem s manzelom ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@joyance presne tak zabetonovat na to ipa nanlepsie napojit na izolaciu pod murmi na to polystyren folia a poter nasledne final podlaha
Odpovedať
ja by som mozno pouzila aj strk alebo makadam na spodok ako cistatocnu ochranu proti vode pretoze neviaze az tak vodu na seba. ale mozno iba zbytocna robota.....
Odpovedať
Ja som tiez navozil bordel co sa vysekali podlahy a zakladove pasy, na 3x uzaboval, aspon bola mensia kopa na dvore
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ta hlina asi nebude dobry podklad, aj ked je ulezana. Na krajoch je dost sypka. Okrem toho supnut tam rozbity beton z chodnikov by bolo plus, nemusime platit dalsi kontajner. Akurat toho furikovania bude dost. Ale mozno tam aspon nebudem musiet davat vysoku vrstvu. V kazdom pripade vdaka za tipy :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?