Armovanie základov

Ahojte, v zakladoch mam navrhnutu vystuz 4 x fi 10, oko 400 x 550 a strmienka fi 6 po 400. Ako vytvorit kos mi je jasne, len neviem ako previazat rohy a "t-cka", cize ako na seba napojit jednotlive kose. Za kazdu radu vopred dakujem.
Odpovedať
@sprite001 mal by to obsahovat projekt statiky. Treba do rohu dat vystuz v tvare L v kazdej urovni pozdlznej vystuze. Profil taky isty ako pozdlzna vystuz. Za roh zakladu, to zatiahni aspon 1000 mm a malo by to byt ok. Sposob ulozenia vystuze pozri na obrazku: http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/s... T-cko mozes uvazovat ako 2 rohy v jednom mieste.
Odpovedať
"sprite001: Ahoj, dakujem za obrazok. Ak tomu spravne rozumiem, tak tie L-ka nemusia prechadzat z vonkajsej strany na vnutornu? Cize staci ak dva kose vsuniem do seba a na kazdy roxor polozim a uviazem tie L-ka, tak? " @sprite001 nie, v kazdej urovni pozdlznej vystuze davas 3 L-ka, jedno (na obrazku uplne lave) ide po vonkajsej strane, druhe (na obr. druhe z lava) ide z vonkajsej strany do vnutornej a tretie ide z vnutornej do vonkajsej. Je to jasne alebo treba podrobnejsi obrazok? Na obrazku vo ,,zvislom" smere tie prve dve co su vedla seba su v skutocnosti uplne vedla seba predrotovane a to iste je aj na obrazku v ,,horizontalnom" smere.
Odpovedať
@spiderhst No ak mozes, tak by som ta poprosil o trochu podrobnejsi obrazok. Inak v projekte som nasiel toto: http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/s... Moze sa to aj tak robit?
Odpovedať
@sprite001 ano aj toto je moznost - ono je vzdy viac moznosti, zelezi od zatazenia posobiacich sil, od sposobu zhotovenia a pod. Ale toto je presne to co si hladal. Takze tato tema je zbytocna. Mas to tam pekne riesene, tak to urob tak ako to je v projekte. Tesim sa, ze sme dospeli k vysledku :-)
Odpovedať
@spiderhst Ja viem, skusal som hladat alternativu :) To tvoje riesenie sa mi zda byt jednoduchsie a lahko realizovatelnejsie - teraz mam namysli to napojenie rohu na samotny kos. Mohol by si mi prosim ta nejako zjednodusene nakreslit ako mam vyrobit jednotlive kose a zviazat ich v rohoch podla toho mojho vykresu a podorysu co som prilozil? Staci mi len ukazka tohto vyseku, ze ako by som mal postupovat (dlzka a ulozenie kosa) http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/s... (pravy dolny roh). Bol by som ti velmi povdacny, nakolko som nikdy v zivote nearmoval :) Len som to videl, ale nevenoval som tomu pozornost :( co by sa mi teraz hodilo.
Odpovedať
@sprite001 Ak si to nikdy nerobil, tak to daj radsej urobit niekomu, kto to ovlada, alebo to pozvaraj dokopy. Predpokladam, ze mas zle podlozie a preto by bolo vhodne to urobit poriadne, aby ti za par rokov nedoslo k praskaniu pasov. Nie je to ziadna extra veda, ale ked netusis ani to, ako sa prevazuju rohy, bolo by lepsie mat niekoho, kto ma trosku viac skusenosti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?