Aký rotačný laser používate?

Aky rotacny laser pouzivate? Hladam nieco lacne, co splni ucel. Tu som nasiel nieco take: http://www.ebay.com/itm/NEW-UPDATED-R... presnost +-1 mm / 1,5m sa mi zda dost mala. Len jej trocha nerozumiem. Znamena na to, ze ked nastavim laser tak po celom obvode bude luc napr o 5 mm nizsie? Alebo na jednej strane o 5 mm nizsie a na druhej o 5 mm vyssie a tym mi vznikne rozdiel 10 mm?
Odpovedať
Profilova fotka
zakladáte stavebnú firmu? na Vaše účely a čas použitia Vám stačí laser za 100€. Nepresnosť, ktorá sa vám nezdá urobíte tuškou pri značení, a či je to rovnaká odchýľka zistíte premiestnením merača. Laser sa odlišuje hlavne svietivosťou, ale to si viete ovplyvniť v interiéri zaclonením a vonku prácou ráno a večer.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám tento : http://www.bosch-naradie.sk/liniovy-l... a je v pohode :-)
Odpovedať
@jan45 :-D stavebnu firmu zatial nie. Ale hladam nieco tak ako pisete 100-200 eur. Dakujem za radu @mirooslav ten bosch sa mi celkom paci. Maly, jednoduchy :). Skusali ste s nim pracovat aj vonku pocas dna? Da sa to?
Odpovedať
Profilova fotka
Na bežné stavebné práce okolo RD stačí šlajváha.cca 5€
Odpovedať
@mirooslav na exterier k tomu netreba este nahodou aj laserovy prijimac ?
Odpovedať
@antonmesaros Aj nad tym som uvazoval, ale osobne si myslim, ze laser je pohodlnejsi a pri stavbe sa vyuzije v kazdom smere :). Uz len zistit ako sa s nim da/neda pracovat v exterieri cez den, ci je potrebny laserovy prijmac a ci tento prijmac prijma aj ked luc nie je vidiet :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Bez toho príjmača to vonku nejde . Len ked sa zošerieva tak sa dá.
Odpovedať
Da sa aj vonku-su k tomu dostat dake speeeci okuliare tusim.videl som ich na skoleni v bosch
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam to iste ako Miroslav. cez den sa vonku neda merat. mozno s okuliarmi. ale vecer alebo rano to je super.
Odpovedať
Profilova fotka
@mcdog tie okuliare len jemne zvysia viditelnost, cez den na vacsiu vzdialenost bezu sance.Jedine prijmac, vlastna skusenost. A to mam 3A laser :P
Odpovedať
Lacný laser je nepresný.Ak ho máš použiť 2x a dať zaň 200 eur tak to choď do požičovne :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky Servus Dominik, odporucam ti NEDO ECO 600 H
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Potvrdzujem , cez deň vonku nič moc , ale v interiéri úplná paráda. Inak mám aj šlajváhu ale tá sa nechytá :-) tento prístrojček mi ukazuje aj vertikálnu rovinu , fakt super vecička a pre domácich majstrov postačujúca .
Odpovedať
Ja mám tento aj s prijímačom http://www.bosch-naradie.sk/liniovy-l... Neskutočný pomocník, 3 línie po 360 st., pravé uhly v každej línii, ak ho uzamkneš, vieš robiť šikminy... S rotačným toho veľa nespravíš, len vodorovne, žiaden uhol...určite kúp líniový. K tomu prijímaču, pri veľkom svite, ak svieti slnko chytá do 10m(nesmie svietiť slnko priamo na prijímač, treba ho zatieniť), ak je pod mrakom, tak v pohode..
Odpovedať
@marcuss Dakujem, vyzera fajn. Ako pise @jan45 keby ze to je do firmy na denno denne pouzivanie tak urcite aj nieco take. Malo by mi to sluzit ako pomocka pri stavbe RD tak 700 eur sa mi zda zbytocne vela. @mirom113 tento vyzera zaujimavo, ale znova je to 600 eur. Exterierovu otazku mi to velmi nevyriesi, presnost porovnatelna s uvadzanym rotacnym od Bosch. @mirooslav ked zvazim intenzitu pouzivania a pomer cena/vykon tak zatial sa mi najviac pozdava rotacny od Bosch, ktory ste uviedli. Doplnim k tomu pre istotu hadicovu (schlauf) vodovahu a ide sa :) Tu je dokonca fajn ponuka :) http://www.bosch-naradie.sk/liniovy-l...
Odpovedať
Profilova fotka
@dominik_boksansky Na jednoduche prace ten Bosch postacuje. Nevyhoda je, ze to nema prijimac "pipak" takze ked bude chciet napriklad urobit sadrokartonovy podklad, alebo zrovnat zahradu, tak tam bude s nim praca nepohodlna. V exterieri luc neuvidis. Ale musis sam vediet, na aky ucel ten laser potrebujes. marcus-sk
Odpovedať
@marcuss Ano to je pravda, ze nema prijmac ... no stale este zvazujem. Na ebay su v ponuke viacere rotacne lasery aj s prijmacom iba ta ich presnost sa mi nezda.
Odpovedať
@dominik_boksansky ak sa obcas pohybujes po BA tak skus meraj.sk maju tam slusny vyber a robia aj servis a nastavenie.
Odpovedať
Z vlastnej skúsenosti odporúčam http://www.toolstop.co.uk/dewalt-dw08... kombinuje to čo potrebuješ,krížový plus detektor vonku-v pohode na priamom slnku dosah 50m....uvažoval som nad hore uvedeným bosch pll 360, no úplne mi pri stavbe postačuje tento-plus ma rôzne držiaky,magnet na upevnenie bez stativu,samozrejme aj závit na stat.,uchytenie "pípaka" na meraciu latu...
Odpovedať
Ja som si kupil rotacny laser a neviem si ho vynachvalit. Stal sice cca 500€, ale super. Uz ziadne problemy so slajf vahou. Navyse s laserom si vystacis sam. Vonku musis mat vyhladavac (prichyteny na latke). Volnym okom neuvidis nic. V inerieri aj bez. Mam samonivelacny, t.j. horizontalnu rovinu si nastavi sam. Ostatne uhly s aretaciou a s vodovahou (vertkalna rovina) alebo uhlomerom. Kupil som od www.meraj.sk
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Potreboval by som poradit pri vybere "stavebneho" lasera. Aky je rozdiel medzi rotacnym, liniovym a krizovym laserom? Mam na to vyhradenych 200€, viem, ze to je malo, ale zas laser nebudem tolko pouzivat. Stacil by mi laser do 20-30m. Nikde nepisu ako siroky je luc napr. pri 10m. Bol by som rad aby bol ten luc vidiet aj v exteriery.pozeral som na nete nejake a je problem vybrat, neviem podla coho vyberat.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx no 20-30m za 200€ je myslim utopia :). Ak to chces aj cez den a von tak k tomu uz potrebujes laser s prijmacom. Ja som take cosi hladal a najlacnejsi bol za cca 500€ aj to v akcii.
Odpovedať
@majkoj nebudem sa hadat, neviem, nemam skusenosti s laserom. Ale napr. tento co ma aj mirom113 tak je s nim spokojny, len stoji 339€ http://meracie-lasery.heureka.sk/bosc... Popripade by som si v buducnosti dokupil ten primac.
Odpovedať
No ja mam zeleny samonivelacny s 5 ciarami a 6 bodmi vratane prijimacu za 220E z ciny :-) Dokupil som si k tomu magneticky drziak a nahradnu Li-ion bateriu. V interiery je ten zeleny az moc intenzivny (idealne pouzit svetlejsie slnecne okuliare :-) ), ale da sa pouzit i vonku pri zamracenom dni bez prijimaca. Prijimacom som si meral pocas slnecneho dna rovinatost pozemku na vzdialenost 56m bez problemov. FUKUDA Model No: EK-468GJ
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx ale to nie je laser aky hladas :). To je laser na interier, ked si vies vypnut svetlo. S tym laserom von neuvids nic. Ja podobny totiz mam tiez. Moj rotacny ma 3A (co je uz pomerne silne delo a vie poskodit zrak) von cez den tiez takmer neuvidis, s prijmacom to ale nie je problem.
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba len si musis uvedomit, ze je roziel svietit laserom do 6 bodov a osvetlovat nim 360 stupnovu liniu :)
Odpovedať
@rkorba vyzera dobre, ale je neviem z ciny objednavat a nechce sa mi cakat kym to pride a potom behat okolo cla a dph. Takze ten zeleny laser je vhodnejsi do exterieru?
Odpovedať
@majkoj ono v exteriery ho mozno vyuzijem 2-3x, takze to by moc nevadilo. Vecer by sa s nim dalo v exteriery robit? Aky teda mam hladat? Rotacny? Liniovy? Moc k zivotu to nepotrebujem, ale poziciavat sa mi to nechce.
Odpovedať
Profilova fotka
@originalx no tazko je ti radit, ked vlastne nevies co potrebujes :). Liniovy a rotacny je v podstate takmer to iste, rozdiel je v tom ako sa vytvara ta linka. Pri rotacnom je tam laser, ktory rotuje a tym padom vytvara linku v 360 stupnoch. Pri liniovom svieti LED laser na zrkadlo a svetlo sa premieta v tvare linky na stenu. Niekedy ako sektor, niekedy rovnako ako pri rotacnom 360 stupnov. Ten Laser co si dal link ma 2kovy laser ak nebude von velke svetlo, nieco bude vidiet. Je k tomu aj primac ako som dobre cital, ale cena toho celeho je takmer tam co stal moj rotacny http://www.lacnenotebooky.eu/DeWALT-D... (ja som ho mal v akcii za 500€ zo vsetkym prislusenstvom), Dodnes nelutujem ze som ho na stavbu kupil a posluzil viacero ludom.
Odpovedať
@majkoj horizontalny luc je 90 stupnovy na rotacnej zakladni, cize si ho mozem posuvat podla potreby v rovnakej vyske okolo celej osy a mozem si zapnut vertikalne ciary ked ich potrebujem. Cize je to univerzalny pomocnik, pricom rotacny je v tomto smere obmedzeny len na horizontal.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?