Aký postup by ste zvolili

-pri obnove podlahy 30r. domu.Vyzbijali sme 10 betón,pod tým 30cm škvara,vyhádzali sme ju.Zaklad je vlhky.Voda je tu asi meter pod terénom,ilovita zem.Mam predstavu 15cm makadam 16/32,betón15cm s kari,HI,styro 5cm,na to ešte neviem čo či poter,je to bývalá garáž,miestnosť bude slúžiť len ako sklad. Miestnosť je najvlhkejsia z celého domu,podlaha bola viac krát miestami vybitá kvôli výmene odpadu,vodovodu. Neviem či môže ísť zaliať betón ku kvadrom,na kvadre by sme dali HI.Bola by to hlúposť?
Odpovedať
Profilova fotka
Daj na hlinu beton ( namiesto makadamovej vrstvy) kusok pod hydroizolaciu muriva. Nasledne celoplosne natav ipu aby si sa napojil na hydroizolaciu muriva. Zvysok vysky pouzi na tepelnu izolaciu a poter.
Odpovedať
@wolodymyr myslel som tiež že tak,Ale zem je vlhká.Bolo by potom lepšie ešte vykopať? Nesmie sa betón priložiť ku odizolovanemu kvadru?
Odpovedať
Profilova fotka
@654852 postupoval by som rovnako ako radi @wolodomyr. Nahradit vrstvu makadamu 16/32 rovno betonom - mozno by stalo za uvahu urobit nieco na sposob bielej vane. Podkopat aktualne kvadre aspon na 1/4 a napojit horizontalnu izolaciu (modifikovany asf.pas) na staru HI pod kvadrami. toto moze byt kamenom urazu. Dalsiu vrstvu HI nalepit kolmo na stenu a vyriesit problemove miesto pri pate kvadrov. Dalsiu vrstvu betonu staci 10cm, tam uz hadam ani kari siet netreba (v izbe vidim jej ucel ako nulovy) a 5cm radsej pouzit na lepsie zateplenie. Namiesto 5cm XPS kludne pouzi lacnejsi podlahovy eps 150/200 5+5cm.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?