Akú tekutú izoláciu na sokel a prvý rad tehál?

Čím ste izolovali sokel a prvý rad tehál zvonka? Neviem si dosť dobre predstaviť natavovať tam IPU, naozaj sa mi s tým nechce crcať :) Najradšej by som to natrel tekutou gumou, alebo nejakou tekutou hydroizoláciou (napríklad weber.tec Superflex 10?). Staviam z Ytongu, nepodpivničený dom, tlakovú vodu nemám, ale mám relatívne vysoko spodnú vodu (ca. 1 - 1,5m pod povrchom)
Odpovedať
Sila igolflex 101, dá sa s tým lepit styrodur.
Odpovedať
Profilova fotka
@matus_v Ako vysoko nad terénom máš vodorovnú izoláciu ? Je nebezpečie, že stúpne hladina na okolitom teréne nad úroveň tvojej vodorovnej izolácie ? Ak nie, tak na kýho frasa chceš izolovať prvý rad tehál a sokel !?
Odpovedať
@laco17 napríklad na to, že môže mať dotyčný tak ako ja prvý rad tehál ako sokel.
Odpovedať
@laco17 Vodorovnú izoláciu mám približne na úrovni terénu. Riziko, že voda stúpne nad úroveň terénu je reálne. A ako pise @pistikus, tak prvý rad tehál mám v podstate sokel. Takže na tohto frasa chcem izolovať prvý rad tehál :)
Odpovedať
Profilova fotka
@matus_v Keď si vedel že je reálne riziko zdvihnutia hladiny, tak si mal zdvihnúť celý dom ... Sokel sa izoluje proti vode, ktorá oprskáva od dažďa. Keď budeš mať (predpokladám) zateplenie sokla a fasády, tak je to už úplne zbytočné. A máš to v projekte ? Nech ti poradí projektant - ten je na to školený a zrejme aj znalý podmienok tvojej stavby. @pistikus
Odpovedať
@laco17 Pod realnou hrozbou stupnutia hladiny si predstavujem naozaj silny privalovy dazd, v poslednych rokoch to nie je nic vynimocne. A ano, robim to presne tak, ako je to v projekte a preto sa pytam uz na konkretnu vec - konkretny typ tekutej gumy.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
@pistikus ahoj prosim ta kde si kupoval tu siku 101? v stavebninach normalnych?
Odpovedať
@ninaclaudius Ja som kupoval v BA na Galvaniho, je tam jeden distributor Sika (obchod s spojovacim materialom, maju velky srob na hlavnej ceste ako putac : )
Odpovedať
@ninaclaudius Štandardne lepšie stavebniny alebo objednaj cez net, kde nájdeš dobrú cenu. Zmeriaš m2 a podľa tech. listu čo nájdeš na nete k tomu vyrátaš výdatnosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@matus_v hladam v ziline, musime obehat tie stavebniny, ale sa mi zda akoby tuto siku uz nikde nemali, dik chlapi majte sa :-)
Odpovedať
@ninaclaudius pouzit tu siku na sokel je ekonomicky nezmysel, existuju riesenia, ktore splnia naroky nielen na sokel, maju jednoduchsiu aplikaciu a stoja zlomok ceny tej Siky, Skuste si vyguglit napr Kema Hidrostop 94. http://www.kema-on.net/upload/tehnicn... Ja som s tym izoloval obvodovu stenu pod urovnou terenu, tu je foto. http://www.modrastrecha.sk/forum/zate...
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser ahoj, aj tvoje som pozerala, to tiez vyzera dobre, my mame prvy rad porfixu podlahu takze nula podlaha je rovno v skare medzi prvym a druhym radom, a chceme to natriet do polovice toho druheho radu minimalne, idem to este popozerat, ta Kema je UV odolna? nevies? dik ahoj
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@stowasser jaj a prosim ta kde si to kupoval? normalne v stavebninach?
Odpovedať
@ninaclaudius da sa to kupit napr v dektrade, ale skladom to maju asi len v BA priamo v keme, urcite je to uv odolne
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser dik :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?