Aku protiradonovu izolaciu?

Planujem dat na zakladovu dosku hydroizolacne lepenkove pasy s protiradonovou ochranou. Poznate nejaku kvalitnu referenciu? Co ste davali a ako ste riesili protiradonovu ochranu vy?
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk Dobrý deň. Na Slovensku známou firmou je firma ICOPAL, ktorá ponúka celú radu asfaltových pásov ako proti radónu tak proti tlakovej vode, zemnej vlhkosti, čo stekajúcej vode. V projekte k SP ste určite museli mať niečo od projektanta navrhnuté, skúste pozrieť čo. Okrem ICOPAL je tu aj Hydrobit, Bitagit a iné. Treba si vždy čítať technické listy a certifikáty zhody,
Odpovedať
@michaelak2 Dobry den Michaela. Ano, mam nieco v projekte, co definoval projektant. Jedna sa o Fatrafol H. Chcel by som vsak vediet, co maju ostatni stavebnici.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivantausk Dobrý deň. Fatrafol je fóliová HI, potom si treba teda vybrať aký typ či asfaltovú alebo fóliou. Určite nekombinovať. Pekný deň.
Odpovedať
@michaelak2 no ved to :), preto sa snazim zistit, co davali ostatni stavebnici.
Odpovedať
@ivantausk ja som daval fatrafol
Odpovedať
@ivantausk Jednoznačne Glasbit G200S40.
Odpovedať
@gashtaan aky?
Odpovedať
@blackomt v com je jeho jednoznacnost?
Odpovedať
@ivantausk klasika, fatrafol 803, 1mm hrubka.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
my sme tiež dávali protiradónovú, aj keď sme meranie nedali robiť, ale už som zachytila informáciu že vlastne ani netreba dávať protiradónovú pretože človek nejaké množstvo radónu potrebuje neviem už som to nezisťovala lebo už ju máme nalepenú :) ale odporúčam to naštudovať/nájsť info o tom dosť sa tam dá ušetriť
Odpovedať
@ivetmar prospesny radon? ;))... No to bude nejaka "americka studia" :D.... Radon je radioaktivny prvok/izotop... Osobne si nemyslim, ze je prospesny v ziadnom mnozstve. Ja som si tiez nedal robit radonovy prieskum a to preto, ze to co to stoji dam radsej do tej izolacie a budem ju mat ....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ivantausk to máš pravdu aj my sme dali radšej do protiradónovky, ako zaplatiť za meranie ale až po nalepení som desi na googl našla že nejaké množstvo radonu je prospešné tak možno poradíme budúcim investorom nech si to vyhladajú a tie peniaze použijú inde na stavbe... aj radioaktivne jazero v Hevíz v Maďarsku je radioaktívne a je velmi liečivé chystáme sa tam na Welnes :))
Odpovedať
@ivetmar neviem ci radon nie je liecivy akurat tak v brozurach kupelov, tieto radonove terapie su dost kontroverzna tema.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?