Aku hydroizolaciu do kupelne ? (jedno/dvojzlozkova, tekuta/stierkova/cementova,...)

Snazim sa zorientovat v tom, aku kupit hydroizolaciu do kupelne. Jedna sa o novostavbu, cementovy poter, vapenno-cementove omietky. Predavaju sa rozne jedno a dvojzlozkove hydroizolacie, tekute, stierkove, cementove a neviem este ake. A vyrobcov tiez ako maku. Osobne sa mi paci nanasanie tekutych, ktore valcekom jednoducho nanesiem v dvoch vrstvach. Samozrejme do rohov pouzitie izolacnych pasok. Viete teda odporucit aky druh a idealne aj vyrobcu a typ hydroizolacie kupit ? Napr. Mapei stoji raz tolko ako taky PCI, tak ci aj kvalita toho Mapei je raz taka ako ine, alebo je to iba zbytocne predrazeny vyrobca a kludne sa mozem poobzerat po inom ?
Odpovedať
Nikto nič?
Odpovedať
@peter700 ja som pouzil toto: https://www.denbraven.sk/produkt/jedn...
Odpovedať
my sme použili Ceresit CL 51 jednozložkovú izoláciu
Odpovedať
Ahoj, přidám se s dotazem, mám nataženou koupelnu v lepidle z důvodu, že hydroizolace nemá jít přes spáry. Finální povrch má být nějaká voděodolná stěrka, tedy nebudu dávat obklady. Tady mám samo strach, že na tekutou lepenku nechytne. Jak tedy postupovat? Mám natřít stěnu a niky nad vanou tekutou hydroizolací a tu ještě přetáhnout flexilepidlem a na to teprve stěrku? Díky.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Zdravím. Potrebujem radu ohľadom tekutej HI do kúpeľni. Mam rohové pásky mapei a mapegum HI. Môžem dať rohovú pásku aj na styk podlahy zo stenou, keď mám podlahové kúrenie? Je to vhodné na to miesto alebo nie? Dik za odpoveď radu
Odpovedať
@miros15 nemyslím si že je v niečom rozdiel ci máš alebo nemáš podlahové kúrenie. Páska musí ísť do všetkých spojov, stena-stena aj stena-podlaha + ak bude sprchový žľab, tak aj okolo neho. Ináč by to nemalo význam.
Odpovedať
Nejak takto
Odpovedať
@peter700 ok vďaka. Do rohov som ju daval hned ale na podlahu zatiaľ nie. No nebol som si istý len kvôli tomu, že ak by mohla mat podlaha nejakú roztaznost kvôli podlahovke.
Odpovedať
@miros15 ak by mala podlaha nejakú roztiaznost, tak práve tá páska by ju mala vedieť zvládnuť spolu s tou tekutou izoláciou. Takže určite ju daj. Ak si chceš byť 100% istý, tak na sk stránke mapeiu sú kontakty na ich technikov ktorí ti po telefóne určite povedia info.
Odpovedať
@miros15 vsetky rohy a kuty je vhodne osetrit paskou, podlahove kurenie nehra rolu. Paska je predsa elasticka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?