Ako zistit cenu zakladov

Ahojte, chcem poprosit o radu. Potrebovala by som urobit cenovu ponuku na zaklady pod nas dom. Co vsetko k tomu potrebujeme? Mame uz projekt, avsak mame tam projektovane zaklady na penovom skle. Chceli by sme zvazit moznost, realizacie klasickych zakladov. Je potrebny nejaky dalsi porojekt na zaklady, aby sa dala urobit cenova ponuka? Mame statiku, mame architekturu, vsetky profesie, akurat zaklady ma riesit dodavatelska spolocnost. Dakujem
Odpovedať
Prečo nie penové sklo ? m3 stojí cca 40 €. Ak máte rovinatý pozemok, nešpekulujte. Meniť základy, to nie je len tak. Pri zakladaní na penovom skle je hrúbka dosky 20-25 cm, pri základových pásoch je to menej, ale treba robiť výkopy do cca 1 metra a šírky v priemere 50 cm, koľko len tam dáte betónu. Cenovo to vyjde to isté. Nemusíte potom dávať polystyrén na podlahu, máte o jeden rad tehál menej, nemusíte robiť zvislú hydroizoláciu a tak ďalej. Prečítajte si na webe aké má výhody penové sklo. Hneď za hranicami máte predajcu penového skla. Blízko ( Čachtice ) máte aj kamenivo pod penové sklo, menej platiť za dopravu.......
Odpovedať
ja ked som začinal stavat penove sklo bol moj sen pod zaklady ale vtedy som ho koli cene nemohol....
Odpovedať
Profilova fotka
treba zacat od statika
Odpovedať
@pluky Aj ked chcem iba ponuku, musim mat uz zaklady na statiku?
Odpovedať
@petobike Vsetko toto chapem, no chcela by som konkretne porovnanie klasickych zakladov a penoskla na nas dom. Viem, ze porovnavam neporovnatelne... ale predsa cena 19.200,-EUR je dost. A chcem si to korektne posudit.
Odpovedať
@martinmatko No a ja bojujem presne s tymto problemom. Jednoducho mi to pride velmi vela....
Odpovedať
@petobike Este ma zaujal ten predajca penoveho skla za hranicami, napisete mi prosim aj konkretne?
Odpovedať
@romana01 opacne statiku na zaklady:-)
Odpovedať
este si mozete skusit nacenit inu firmu, alebo alternativne to nedat na 40-50 cm penosklo (nenapisala si hrubku), ale date to na 25 cm XPS .. a za dalsie nie je nic lahsie ako rozposlal 123dopyt.sk a uvidis ..
Odpovedať
@romana01 ale penosklo je aj tak najlepšie , neda sa nahradit koli pevnosti, aj ten najtvrdši polystyren je daleko makši ako penosklo, a penosklo je večny material a ma taku izolaciu ako polystyren a žiadnu nasiakavost
Odpovedať
@romana01 ta suma je dosť, čo tam všetko je zahrnuté ? www.penove-sklo.net. Ešte treba dodať, penové sklo nie je vhodné tam, kde je vysoká spodná voda.
Odpovedať
Profilova fotka
@martinmatko a diamant je este tvrdsi, znamena to, ze ho treba sypat pod dom ? :) XPS co sa pouziva pod zaklady ma pevnost okolo 30t/m2 to mas aj pri podoryse 50m2 nosnost 1500t dom ma obycajne do 300t. XPS aj keby bolo zaplavene ma skoro rovnake tepelnoizolacne vlastnosti, ak ti zaplavi vanu s penosklom mas po chlebe. Cena 40€ na m3 kubik je sice lakava, ale netreba zabudat na dopravu a zelezo do dosky.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj myslim že brat taketo nebezpečenstvo nema vyznam, keby to bola bežna situacia tak by tam normalny človek ani nestaval, a ked sa to stane par krat za život tak ako voda vystupi tak aj ustupi a je po probleme. samotne penosklo je nenasiakave. o polovicu lacnejši material je silny argument pri takom množstve.
Odpovedať
Profilova fotka
@martinmatko o polovicu lacnejsi ? to asi tazko, ked ho potrebujes 2x tolko pre rovnake parametre :)
Odpovedať
nooo, to je pravda @majkoj
Odpovedať
Tu je jeden zaujimavy link o zakladani stavby na penoskle http://blog.zdravydom.sk/zakladanie-p... kde sa porovnava zakladanie na klasicke pasy s penosklom. Su tam strucne popisane uzitocne informacie, ktore pomozu neznalcom porozumiet a porovnat vyhody/nevyhody oboch sposobov zakladania. :-)
Odpovedať
Toto vsetko mame zmaknute, problem je v tom, ze cenova ponuka na zaciatku bola odlisna od aktualnej verzie. Ale moja prvotna otazka znie, co vsetko potrebujem na to, aby mi niekto vypracoval zakladnu, orientacnu ponuku na klasicke zaklady. Architekruta, podorys, statika domu, alebo uz potrebujem statiku na zaklady? Nespochybnujem vyhody penoskla, len chcem zistit, kolko by ma stali klasicke zaklady.
Odpovedať
@petobike Je to cena komplet zakladovej dosky aj s pracou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?