Ako zabezpečiť betón na stavbu rodinného domu?

ahojte, začíname so stavbou rodinného domu 10x10m. A rozhodujeme sa či miešať betón alebo objednať domiešavač. Som z okolia Nového Mesta n.váhom. Nevie mi niekto poradiť kde objednať domiešavač a koľko stojí meter kubický??? ďakujem pekne
Odpovedať
Profilova fotka
určite daj domiešavač , na cene sa dá aj dohodnúť, cena je kde ako. ale viem,že tá pracnosť,poviem ti z vlastnej skúsenosti, že aj tá ruka je na nezaplatenie. len raz sme dali vyliať betón na zem a vláčili ho do tvárnic,a viac už nie všetko dávame liať len rukou, a hlavne tým čo stavajú aj poschodie...
Odpovedať
tak na 95% sme aj rozhodnutí pre domiešavač. Nie si náhodou z okolia N.Mesta n.Váhom?? potrebovala by som poradiť aj čo sa týka murárov v tomto okrese. Koľko ste zaplatili za domiešavač?
Odpovedať
Profilova fotka
@pariska512 v novom meste nad vahom - na zelenej vode - mas betonaren holcim, o nieco dalej, v piestanoch, je zapa beton.... skus sa obratit na obe, vacsinou plati ze ta ktora je blizsie vyjde lacnejsie, kvoli doprave, ale nemusi to byt pravda, a detto nepises kde presne z okolia noveho mesta nad vahom si, takze... to moze byt aj smer pn... este je betonaren ako su trencianske bohuslavice, ale to mi pride ako betonaren postavena iba kvoli zeleznicnemu mostu ;-) proste hod to do googlu, a budes vediet ;-)
Odpovedať
díky kaktusik, vyskúšam asi holcim alebo som počula že v Tr.Bohuslaviciach je Elan. Vraj sú najlacnejší. Stavať budeme v Čachticiach, takže asi ten Holcim alebo Elán. Vy ste tiež objednávali domiešavač? Koľko Vás to vyšlo??
Odpovedať
@pariska512 nepametam kolko sme platili za domiešovač ale moj všetko prepočitával a bolo to lacnejšie každá betonáren má iné ceny to treba zistit a objednávat dopredu a keby si betonovala svojpomocne tak počiaj piesok ciment s dovozom a fura chlapov tiež cely den robota to treba prepočitat
Odpovedať
Profilova fotka
@pariska512 neobjednavali.... to je o inom :-D :-D :-D ja len viem, ze lacny beton neznamena hned aj kvalitny beton.... tam si pytaj certifikaty ;-) a ono vzdy sa da aj dohodnut... ine su cennikove ceny a ine su ceny ktore su na blocku :) a hovorim, oslov vsetky betonarne, do tych 30km, lebo - daju ti sice drahsi beton, ale daju ti lacnejsiu dopravu... a dobre si to prepocitaj, niektore betonarne uctuju dopravu od kilometra (a nauctuju si cestu aj spat) niektore betonarne uctuju podla m3 a uz v tom maju zaratane vsetko --- rovnako je dolezita cena vykladky, teda pripadne prestoje.... nie je to len o tom, ze tito mi daju o 3€ lacnejsie na kubiku, v konecnom dosledku to mozes prave na vykladke a doprave poriadno preplatit, aj ked budu z blizkeho okolia ;-) a tiez do toho vstupuje iny faktor, su betonarne, ktore proste len z principu ludom co si stavaju rodinny dom ine ceny ako cennikove nedaju, a su betonarne, kde aj takyto cloviecik si vie vydupat zlavu, pretoze aj to je zakazka ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pariska512 Vsetko zalezi od penazi.betonarka stoji raz tolko ako ked to miesas doma.z vlastnej skusenosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@madyyy ked si zaratas pre dotycnych jedlo, starosti co s tym mas.... ak ti budu robit zadarmo, tak oki, ale budu narobeny ako kone a ak pojdu zadara, tak stravu im dat musis.... svojpomoc je dobra cesta ako usetrit, ale betonovanie a vykopy su veci, kde radsej zavolat firmu a zaplatit si to a mat to bez narobenia sa ako kon... moj osobny nazor ;-) - a ak by si tych ludi platil aspon 2€ na hodinu, tak to potom uz fakt mas porovnatelne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kaktusik007 Jasne mas pravdu.....Ja som mal len rodinu a zadarmo....takze sa to oplatilo...to ze sa narobia pri 2 betonazach nieje az tak strasne...ja som zaklady zalieval domiesavacom, DT rucne, platna rucne, Deka domiesavac plus zeriav.trochu som kombinoval.To co sa zalievalo rucne bola uplna pohodicka...za jeden necely den zvladnute. Ale keby som mal nejaky bungalov o rozmere platne 12x15m tak by som zvazil ci to spravim rucne....:)
Odpovedať
@kaktusik007 tiež mám podobný názor...najskôr sme uvažovali že si budeme základy kopať sami ale keďže sme zohnali bager, ktorý nám to vykope za 25eur/hod., tak si myslím že tých 100-125eur za vybagrovanie je v pohode cena a za 3-4hodiny sú základy vykopané . Takto by sa priateľ s octom namakali ako kone. a to isté platí aj pri domiešavači....najskôr sme chceli zarábať v miešačke ale keď sme si vykalkulovali materiál ktorý potrebujeme, spotreba elektriny, teraz tých ľudí ktorým musíme dať najesť a vypiť, tak sa určite oplatí domiešavač. V dnešnej dobe veru nikto nikomu nič zadarmo nespraví .Akurát ručne si budeme zalievať DTčka.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?