Ako vyrobiť "lietadlo" na uhladzovanie základovej dosky?

Profilova fotka
Pozdravujem, viete mi poradiť ako vyrobiť drevené "lietadlo" na uhladzovanie základovej dosky? Na sťahovanie betónu do roviny. Viem že sa to zdá byť lahké vyrobiť, ale ževraj záleží na šírke, dĺžke, sklone a dalších vecí? Ďakujem za odpovede :-)
Odpovedať
Profilova fotka
bežne sa to robilo z podlážky, t. j. 120x60 (150x60)cm Šikmé "vzpery" nakloniť tak, aby sa dalo pod nimi chodiť, asi pol metra až meter, priečna rúčka nemusí byť, ale je možná. Čižmy a chlap, ktorý s tým bude mávať. Ale už som to nevidel roky, niektoré betonárky vozia s čerpadlom aj vibračnú dosku.
Odpovedať
Profilova fotka
nooo, vibracnu dosku by nam "zapozicali" aj s majstrami, ale za 600e (vyrovnanie 100m2 dosky) celkom dost nie? Tak to skusime sami :-) Dakujem za radu.
Odpovedať
@mathiasberg fuha, 600 eur je dosť...my sme mali aj vybračnu dosku aj hladitko (foto v albume) a ozaj je s tým parada robiť, doska je uplne hladučka :-) , akurat, že sme to mali zadara požičane preto by som asi tiež hladala inu alternativu
Odpovedať
600€???!! Posli ich do kelu. Asi mate slabu konkurenciu, lebo ja poznam u nas betonarku, ktora mi za dovoz neuctovala nic a prisli aj s vibracnou latou a zarovnali platnu. Je s tym lahka robota, opytaj sa v nejakej pozicovni naradia, ci to nemaju.
Odpovedať
pozicanie vibracnej laty stoji tak 30e na den ...
Odpovedať
@mathiasberg @kriloter tak ako vravíš, požičanie stojí pár €, ja som platil, no nech nepreženiem na pol dňa 15,-€, čo v pohode stíhate ak nemáš hokejovú plochu ako ja. Betón treba zvibrovať a to docieliš len vibračnou latou, takže nejaké "lietadielko" si tak môžeš akurát z okna púšťať.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@mathiasberg viem, že to už nie je asi aktuálne..ale môj brat to "lietadlo" vyrobil jednoducho..na hrable upevnil plastovú rúru..vzniklo mu také Tčko..široké asi 1,5m a na uzatvorenie rúry na koncoch vložil vyrezané krúžky EPS ..aby sa rúra nezaplnila betonom a nebola ťažká..parádne sa s tým svokrovi robilo..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?