Ako vyriešiť problém s hydroizoláciou a nalepenie EPS

Zdravím Vás....neviem ako mám riešiť nasledovný problém a prosím Vás o radu. Máme na podlahe 1 vrstvu Elastobitu GG40, ktorá nieje potiahnutá uplne pri stenu, ale zas prekrýva sa s KVK parabitom ktorý je pod múrmi, no aj tak mi to veľmi vadí. Parabit nepokladám za najlepšiu izoláciu a rada by som to pre pokoj na duši ešte niečím prebehnúť - keďže sú rozvody elektriky a vody všade natiahnuté, napadá ma jedine tekutou hydroizoláciou. Čo som sa dočítala, pri použití tekutej lepenky je nutné použiť separačnú fóliu pod EPS. Tak naviac rozložím fóliu...Ale ako sa potom rieši položenie EPS na nerovnosti spôsobené prekladmi hydroizolačných pásov, ked tam bude fólia a teda nahriatie a pritavenie EPS nehrozí. Čo s tým ked to bude krivé. Neviem ako to mám vyriešiť a za pár dní prídu liať poter. Prosím Vás poradte. Pieskom, maltou nestíham a neviem si to ani predstaviť cele vyrovnavať. Je nejaká tekutá hydroizolácia, ktorú nie je potrebné separovať od EPS? (Dávame 5+12cm EPS 150S)..Ak sa niekto nájde vopred ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@petoreni neviem ci som to pochopil spravne ..neviem ako chces "vylepsit" parabit... spod mura ho uz nevytiahnes..treba iba natavit a spojit izolaciu pod murmi s izolaciou na podkladnom betone... cokolvek dalsi je podla mna zbytocnost... tekuta lepenka atd...nerovnost vzniknuta prelozenim lepenky takisto nie je problem pre ulozenie EPS...
Odpovedať
Profilova fotka
@petoreni zdravím, ked uz to chcete silou mocou vyrovnavat(aj keď to nepovažujem ako kolega nadomnou) za dôležité tak použite kompatibilné materiály na vyrovnanie toho prechodu medzi 2 pásmi. Kedže pás máte hrubý podľa popisu 40mm, vzniká vám tam max výškový rozdiel v rade mm, na to poslúži najlepšie pastovitý gumoasfalt ktorý len hladítkom natiahnete na pás asfaltový pás kde máte tie výškové depresie. Hrúbke jednej vrstvy gumoasfaltu je 2-4mm čo Vám plne postačí. Kompatibilita s EPS je taktiež zaručená, netreba medzi EPS a touto pastovitou stierkou žiadnu separačnú fóliu ani geotextíliu (pretože tento typ gumasfaltu je vodná disperzia), na vyrovnanú vrstvu môžete ešte začerstva položiť podlahový EPS, tým sa Vám aj lepšie prilepí k podkladu, jedmné nerovnosti sa dajú vždý z EPS zbrúsiť. Je tento typ: Gumoasfalt SA26 , kúpite aj vo farby laky, prípadne stavebniny. https://eshop.paramo.cz/data/Vyrobkov... Dúfam, že som pomohol. Stavbe zdar!
Odpovedať
@petoreni ja som pouzil http://www.denbraven.sk/denbit-asfalt... mozes na to ukladat/lepit EPS
Odpovedať
super dakujem, manzel kupil hydroblock, ten sa strasne minal tak potom zobral ten denbit. On spojil po krajoch tie pasove lepenky, len tam, kde pretrcal parabit, som to chcela zatriet, aby bolo este nieco na tom a zaroven omietkari nejake miesta presekli. Plus spoje sme chceli radsej pretriet a poistit + zaroven sa to zrovna. Dakujem. Sa Vam to zda ze prehanam, ale s manzelom nie sme stavbari a radsej si niektore veci poistim a obetujem 100eur teraz ako potom plakat.... lebo na opravu nebude. Skoda toho parabitu pod murmi, to bola chyba ale to uz neopravim... Dakujem, uz sa to robi :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bugarmichal ..nerovnost vzniknuta prelozenim lepenky takisto nie je problem pre ulozenie EPS... ..ked uz to chcete silou mocou vyrovnavat(aj keď to nepovažujem ako kolega nadomnou) za dôležité ... ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?