Ako urobiť pivnicu/studňu 2x2m...? obstavať, alebo je prefabrikát...

chcem sa spýtať ako urobiť studňu, ktorá má slúžiť aj ako pivnica, alebo pivničku, v ktorej bude aj studňa.... mám vykopanú jamu 2x2x2m a rozmýšľam či tam dám nejaký prefabrikát, alebo či treba zostať pri klasike - dt a betónovať...??? či ma skrúže nevyjdu lacnejšie prípadne ako postupovať.... mám to 1,5 m od domu a potrebujem to vyriešiť su nejake rady....?
Odpovedať
Profilova fotka
@tvojaritka no ak to ma byt priestor na ukladanie , skruze mi nepridu moc prakticke... skus pozriet betonove vodomerne sachty ..su ako skladacka... mozno su rozne velkosti,lebo standartna sachta ti bude mala.. okrem toho skruze sam asi neosadis(vaha,).. ak betonovat tak by som to robil norlanym salungom nie DT... to mas asi najlacnejsie ,ale pracne a pomalsie..
Odpovedať
pozerám zatiaľ som nič nenašiel a chcel by som na tom v pondelok utorok zamakať...
Odpovedať
Profilova fotka
@tvojaritka vsak kup zumpu, mas to hotove a vodotesne.
Odpovedať
majkoj... dík všetko iné rozmery asi kaslem na to
Odpovedať
Profilova fotka
@tvojaritka ak chces presne tie rozmery, tak asi len zasalovat... spodnu vodu tam nemas?
Odpovedať
Profilova fotka
@tvojaritka ake ine rozmery ? vsak firma ti tu zumpu vie spravit aj na mieru presne aku chces.
Odpovedať
spodnu vodu zatial nie pozriem sa dnes a uvidím vcera neprerazila.... zumpu na mieru asi nie... povedali mi 3x ze to je forma a ze len standardný rozmer....
Odpovedať
Profilova fotka
@tvojaritka ak tam nemas problem so spodnou vodou..pekne si to zasaluj kludne na tri krat, daj par roxorov a mas.. stena 10-12cm ani betonu neminies vela cca 1,6-2 m3.. spodok vysyp strkom a mas pivnicu jak vino :)
Odpovedať
čo rátam vyjde to najlacnejšie... DT-čka by som musel rezať.... a vykladať... vidím to na 8ks OSB dosky a salung.... asi je to najpriechodnejšie.... vychádza to na 4,8 m3 betonu 5 x 50 = 250 idem prerátat drevo na salung.... takto to asi vyjde do 500€ prefabrikát nemám šancu.... richard dík.....
Odpovedať
Profilova fotka
@tvojaritka 4,8 m3 betonu? nejak vela nie? :) mne to vychadza max 2m3 na steny + strop 2x2mx 10cm (co je aj vela) 0,4m3.. a saluj postupne nie naraz celu vysku 2m..aby si beton vedel dobre "ustuchat" :)
Odpovedať
@tvojaritka tiez mam pivnicku rozmerov ako ty.. mam tam vodomernu pripojku a aj servisny otvor kanalizacie.. robil som to z betonovych tehal.. nie DT ale tie ktore sa nezalievaju.. murovanie ako pri tehle.. mne ostali 27 a 25cm siroke zo stavania domu (popivnicenia).. za 2 dni postavene.. a potom platna navrch.. stacia 3 palety (144ks) .. cena nieco cez 1e.. http://www.prescot.sk/tvarnice-nosne.php
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/blog/skorp...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@richard71 nooo hlbka je 2 ale pojdeme len na dva.... aby som hore mohol zasypať zeminou.... niekde sú bruchá pri výkope a to zatečie ono sa to nezdá, ale ide to fakt do všelijakých škár.... horná platňa niečo zje a jednu stenu od domu cchem mať trošku hrubšiu.... napr 15 cm.... som 150 cm od základu..... čo fakt nie je veľa keby aj sadalo apod.... a poosledná otázka robím aj spodnú deku ci nie.... ci len patky..???
Odpovedať
@skorpy respekt hento ale asi nepostavím.... resp vychádza mi to draho.... ale ano toto je to čo zhánam.... budem tam mat okrem iného aj studnu.... a cchel by som trošku väčší otvor..... nejakých 120 cm.... len už to trošku poznám.... cena sa navýši pri doprave predpokladám že to bude ako DT zálohovanie palety, ktorú musíš vrátiť... potom vykládka a z cca 200 € je razom 300 okrem toho robota....a síce ti vrátia zálohu za paletu, ale zas ty ich musíš odviesť a už s tým mám oštaru.... vychádza mi to tak jak písal rišo.... za 15 € kupit cca 8-10 osb dosiek cca 150€, k tomu beton 4 kubíky cca 200 €.... verím, že do 500 vlezem karisiet na strop mám 2 kusy a skoro polovicu.... to je 3x2 m.... železo mám tiež nejaké ale ano hentak nejako si to predstavujem.... a urobím si ako chcem a nie ako musím.... lebo prefabrikát.... idem do tohoto najskor....
Odpovedať
@tvojaritka ja som robil aj spodnu deku ale len kvoli tomu ze mi vystal beton tak som ho tam dal.. ale nemal som to v plane.. platne neni jednoliata.. na polovicu ju predeluje kanalizacna rura na spodok ti staci kamenivo aby si nechodil po zemine..
Odpovedať
@skorpy henta tvoja je parádna.... chcem mať na studničku a na vínečko.... viac nepotrebujem.... s väčším otvorom.... cca 120 na 60.... aby som tam eventuálne vedel skovať niečo počas stavby
Odpovedať
@tvojaritka a na co ti je 10ks osb? stacia ti 2 ks.. ale radsej by som zobral 18mm.. rozpilis ju na polovicu po dlzke a mas 4 ks salungu na vysku 62cm na vnutornu stranu.. z vonka nemusis ak je dobre vykopane.. ak nie tak este 2ks osb.. zasalujes zalejes a o 2 dni mozes posunut salung vyssie a pokracovat.. a este aj na deku ich pouzijes.. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@tvojaritka urcite sa nejak firma da najst npr http://www.betonovezumpy-sebo.sk/beto... . Ak to budes robit, namakas sa , co by nebolo samo o sebe zle, ale ak ti tam stupne spodna voda budes mat o zabavu postarane. Taku murovanu urobit tesnu na negativnej strane nie je az taky spas. Pokial si ale presvedceny, ze to suche bude, je to alternativa.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?