Ako správne zaizolovať okolo odpadových rúr?

Izolujeme obvodové múry a nepáči sa mi, že ta IPA ako sa to tu volá sa nedá celkom presne vyrezať okolo odpadov a vznikaju miesta kde to potom nieje kvalitne odizolované. Použiva sa nato nejaka tekutá izolácie na zaliatie okolo tých odpadov alebo ako to vyriešiť?
Odpovedať
Profilova fotka
Odrezať pás ipy ,nahriať a priložiť.
Odpovedať
Profilova fotka
tak tak vyrezať kruh do ipy podľa odpadovej rúry(obkresliť) priložiť, prejsť horákom a špachtľou riadne vymedziť. Je to dosť náročné pre jedného hrozí popálenie radšej si zožente kolegu
Odpovedať
radsej to sprav s tekutou lepenkou, bude to istejsie -> neroztopis odpadovu ruru horakom :-D ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
okolo odpadových rúr použiť malý horák alebo teplovzdušnú pištoľ, samotné rúry by mali byť aj tak v chráničkách kde sa po obvode vyplnia purpenou.
Odpovedať
je na to tesniaca manzeta http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/s...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 rokoch
@skorpy tá tesniaca manžeta stojí 100€ 😵‍💫 (Na DN 110) Ako najlepšie zaizolovať okolo kanalizačnej KG rúry prechádzajúcej cez platňu ? Natavovanie asfaltového pásu mi nepríde ako 100% riešenie. Čo je lepšie, tekutá lepenka alebo bitúmenová páska ?
Odpovedať
@purplesticks tá manžeta je proti tlakovej vode, čiže určená na pivničné priestory. 100e nie je málo, ale vodu v pivnici by som nechcel mať. Pokiaľ riešiš len prechod cez platňu na nepodpivničenom dome, tak stačí odrezať pás lepenky, nahriať ju mimo rúry a priložiť, špachtlov vyhladiť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?