Ako spevniť základy garáže po klesnutí?

Prosim o vase rady...........pred dvomi rokmi sme postavili hrubu stavbu domu a garaze. Garaz je postavena samostatne, zaklad je asi do hlbky 60 cm. Pred par dnami pri zacati zateplovania sme zistili, ze celkova stavba garaze klesla o 4 cm do jednej strany, Garaz je stavana na casti, kde bolo predtym nejake riecisko, je to vidiet aj na starom oploteni, kde je poda preliacena. Preto sme aj garaz nespojili s domom az by zacala sadat, pretoze stoji priamo na tom riecisku. Myslim si, ze za taky kratky cas to sadlo az priliz. Viete mi poradit ako spevnit zaklad, alebo ako to sadanie zastavit? Dakujem za odpovede.
Odpovedať
Treba prizvať statika a nejakého "geo". Nie laikov a na diaľku...
Odpovedať
Presne tak, ako píše blacksr (100%-ný súhlas). Takéto veci treba riešiť na mieste a s odborníkom, nie na internetových fórach. Mohol by som tu vypisovať litánie o možných príčinách sadania stavieb a o technológiach, ktorými sa to dá vyriešiť, ale nebudem, aj keď som z fachu. V prvom kroku zavolaj svojho projektanta, ktorý navrhol základy tej garáže! (Je právne zodpovedný za svoju prácu). V druhom kroku treba prizvať statika na obhliadku a on už bude vedieť ako má postupovať ďalej (spraviť sondu, posúdiť geológiu, narvhnúť riešenie, ...)
Odpovedať
Každý projektant napíše do projektu, urobiť geologický prieskum, prečitaj si svoj projekt ak máš. A až potom prizvať statika, aby posúdil zakladanie. Hanica2 takéto sadanie odstrániš vykopať po metri a naliať beton do výkopanej jamy. Stvrdne a ďalší meter atď. Môžeš aj zašalovať cca 20cm od muriva a zabetonovať. Výkop musí byť hlboký cca 1-1,20 najlepšie kde je štrkové lôžko.
Odpovedať
dakujem vam velmi pekne za rady :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?