Ako robiť základy, keď je pozemok v jame?

treba nam dom dostat do urovne cesty asi 1a polmetra a ornina je stiahnuta,chceme pouzit debniace tvarnice kolko do hlbky by sme mali urobit zakladovy pas ked sme vlastne v jame? prosim nevieme sa pohnut kazdy hovory inac ;-(
Odpovedať
no my sme pod úrovňou cesty 1,7m a poriešili sme to tak, že sme zakl.pás kopali do rovnakej hĺbky pod terén a tam, kde je prevýšenie sme to zašalovali a podbetónovali do roviny a máme 3 rady DT
Odpovedať
Profilova fotka
Zakladovy pas by mal byt cca 80-100 cm v zemi t.z. pod urovnou pozemku.Nad zem sa vytiahnete tvarnicami.Takze u vas spravite este 6 radov z debniacich tvarnic pri vyske tvarnice 25cm.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, my sme tiez mali pozemok vo velikanskej jame, a nakoniec sme to vyriesili ak, že sme ju este viac vybagrovali, tym sme ju zrovnali, spravili sme zakladove pasy do pevnej zemi a spravili sme si pivnicu pod celym domom.. dom to sice predrazi ale nemali sme inu moznost.. tak ci tak by sme museli tahat 3 mury.. takto sme spravili este jeden a mame kopuuu ulozneho priestoru,kde bude pracovna a zehliarna :)) .. vid foto :)
Odpovedať
my sme sa drzali toho aby sme boli aspon 30cm nad urovnou cesty. Horsie to bolo so zavazanim pod deku :-p . Vid moj fotoblok :-)
Odpovedať
Šalváhou si nanes výšku cesty na drevený kolík na Tvojom pozemku a podľa toho sa rozhodnite akou výškou pôjdete nad cestu, doporučujem min. 50 cm. Buď DT alebo zašalovať pásy, pod dosku dosypať zeminu, štrk, najlacnejši je drvený betón. cca 3 eura/m3 + doprava.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?