Ako riešiť spodnú vodu v 50cm?

Ahojte,dnes sa mi začal problém,išli sme robiť plot a zavrtali sme 50cm do zeme a zistili sme,že je tam spodná voda. :-( Zohnala som jedného pána,ktorý sa nám na to príde dnes pozrieť a povie čo ďalej,ale aj tak sa chcem sa spýtať,či má niekto so spodnou vodou skúsenosť a ako to riešil.
Odpovedať
1
2
Ahojky, tak my máme ten samý problém. Vykopali sme si díry na odpady a jsou plné vody a v pondělí to došlo tak daleko, že se to vylilo i z těch dír a plavalo to tam uplně všechno :-( . Teď už se to teda trochu vsáklo, ale je to na prd. Takže bychom taky uvítali každou zkušenost a radu. Dík všem
Odpovedať
stanovka: nebyvas nahodou na Ciernej vode? ta je cela podmacana ... volakedy som tam chcel kupit pozemok, ale ludia znali problematiky ma od Ciernej vody odhovorili a postavil som nakoniec dom v Raci na kopci na upati Karpat.
Odpovedať
to nie,som z Nitry,ale pozemok je nižšie položený,budeme to musieť odvodniť a potom si urobím cez pozemok asi taký okrasný potok,alebo čo.Aby mi tá voda mala kadiaľ prúdiť,lebo za pozemkom je vyschnutý jarok,tak nech sa to leje tam.Musíme rozšíriť základy a spevniť rohy a samozrejme dom pojde 1 meter nad zem.Trochu nám to nabúra rozpočet,ale čo narobím.Dáme vyvŕtať studňu a hádam tá voda klesne.Šlak ma trafí z toho.
Odpovedať
Profilova fotka
Co takto spravit na pozemku drenaz? Vsakovacie potrubie a niekam to odvodnit?
Odpovedať
Ahoj plamen,budeme to musieť odrenážovať,tak ako hovoríš,je za nami vyschnutý potok,tak voda pojde tam.Nevieš čo to asi bude stáť?Nepoznám nikoho,čo si to dával robiť,tak nemám predstavu.
Odpovedať
stanovka, len pozor na to, ze spodna voda sposobuje zdravotne problemy, najma s oblickami...
Odpovedať
Ahoj vandas,tak to ma fakt nepotešilo,ale bohužial nemám na výber.Ako to sposobuje zdravotné problémy?Nepočula som o tom.
Odpovedať
...to je z Feng Shui, voda v niektorych svetovych smeroch, alebo spodna (prip. studna v dome) sposobuju problemy, vacsinou zdravotne.
Odpovedať
aha..ale nežijem podľa feng shui a nemožem sa tým riadiť,lebo inak by som v živote nepostavila na žiadnom pozemku žiadny dom.Všetko škodí,plechová strecha...polystyrén..jedlo...mobily...atď.Takže ja len potrebujem vedieť,či má niekto ešte takýto problém a ako to riešil,prípadne,čo ho stálo odrenážovanie.Ale aj tak ďakujem za odpoveď :-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Ahoj, aj my sme mali takýto problém. Kopali sme základy a po pár hodinách sa nám tam objavila voda a mali sme jej až po kolená. Riešili sme to tak, že sme vodu a bahno čo najviac odčerpali kalovým čerpadlo, naviezli sme veľké kameňe, ako lôžko pod betón. Betón sme objednali - vodotesnú 30tku. Tá vodu vytlačí a nespája sa s ňou. A samozrejme že sme urobili železné konštrukcie do celého základu z 20tok roxorov (v podstate rovnaké ako sa robia do venca). Chcem tiež upozorniť na to, že studňu sme mali skôr ako sme kopali základy a nijako to veci nepomáha. Držím palce. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ahoj,ďakujem za odpoveď,už sme to chvalabohu vyriešili,nebolo to také hrozné ako to vyzeralo.Základy sú už hotové,po vykopaní tam nebolo až toľko vody,ako sme predpokladali,ale robíme drenáž okolo domu.Studňu nakoniec nerobíme.A tiež budeme dávať tie hrubé roxory. ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobrý večer.Chcela by som sa poradiť.Máme v dome spodnú vodu po tých záplavách máme už asi 50cm vody strašne pomali klesá bojíme sa či klesne do zimy.Prosím ak mi viee poradiť tak vám budem vdačná ja som zúfala.Dakujem čo máme robiť?
Odpovedať
Ahoj.My sme mali podobný problém,kedže za domom asi 80metrov nám tečie ipeľ... boli u mňa aj hasiči a povedali nasledovné.Skúsiť jednorázovo odčerpať vodu.Ale v žiadnom prípade nie všetkú...len tak aby ostalo 8-10 cm. a potom sledovať či stúpne alebo klesne.Ak vytiahneš uplne tak sa môže vytvoriť studňový efekt, čiže bude neust ále pritekať.u nás voda opadla. Je ešte v pivnici vlhko ale už voda nie je.A to bola asi 70 cm.
Odpovedať
ahojte. chystam sa stavat a moj pozemok je skoro zo vsetkych rozparcelovanych kusov najnizsie polozene a vdaka povodniam co boli tento rok dost extremne mi tam stale stoji voda. pravdepodobne podzemna voda stale vyraza... nie je vsak cely pozemok pod vodou, len miestami kusky, mozno tak 30 percent. voda je mozno par centimetrov vysoka. moja otazka znie, ci sa oplati do takeho niecoho pustat alebo ci mam pockat kym uplne opadne... ak sa do toho pustim, tak mam nechat postavit zaklady nejakej skusenejsej stavebnej firme, alebo sa mozem do nich pustit svojpomocne s pomocou niekolkych domacich majstrov? co sa tyka drenaze, tak mi viete niekoho odporucit z nitrianskeho kraja? vopred dakujem za vase odpovede
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
zdravim, ozivujem temu.. vcera som sa dozvedela ze mame spodnu vodu 3m pod povrchom (od susedy kt. ma uz postavene) vyplyvaju z toho nejake limity pri stavbe zakladov? (Pivnicu neplanujeme tak ci tak..) vdaka!
Odpovedať
Profilova fotka
limity sú dané zložením podložia, 3 m je veľmi hlboko pre vplyv na zakladanie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahojky, nebyvate niekto na zahori v obci Jablonove? My tam chceme kupit pozemok, na konci dediny smerom na Pernek. Preto by ma zaujimalo, ci niekto z Vas nema nejake info o tejto spodnej vode alebo hornej vode. Mam strach z tej vody. lebo ta moze narobit riadnu galibu. Dakujem za vsetky odpovede.
Odpovedať
Uvažujeme s rodinou a zakupeni stavebneho pozemku v Čiernej Vode. Cena je prijatelna, dost nas vsak prekvapila na mieste pozemkov spodna voda. Zakladanie klasickymi zakladmi je asi zle riesenie. Ake mate s tym skusenosti? Je aj ina moznost ako na takomto podmacanomo pozemku postavit kvalitne dom?
Odpovedať
Profilova fotka
určite je, treba si vybrať aj lokalitu - teda developera, ktorý stav. pozemky pripravuje. My sme tam kupili, sú tam aj daždové rigoly, to je asi najväčší problém CV, lebo väčšina pozemkov ich nemá. Spodná voda nieje pre dobrého staviteľa problém
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
@corrinka2 dobrý den o koľko sa vam potom navýšili náklady na základy?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Dobry den, chceme kupit pozemok, spodna voda je v hlbke 2m, pivnicu tam stavat nemozeme - tak nam bolo povedane, ale ani nechceme pivnicu. pozemok je trochu nizsie od cesty a mierne klesa, stavat treba 40cm nad urovncou cesty. velmi by sa predrazeli zaklady vzhladom na spodnu vodu a mierny svah pozemku? Pravdepodobne chceme naviest hlinu a viac ho vyrovnat ako ma sused - ten dal vysoko terasu, co nechceme az tak vysoko. prikladam foto nedalekeho potenciálneho suseda a tymto sa mu ospravedlnujem :-)
Odpovedať
@jan45 vidim, ze sa vyznate, prosím Vás, vedeli by ste mi odpovedat na otazku vyssie? voda je v hlbke 1,5-2m, oproti tomuto pozemku nad cestou su pozemky vo svahu - ale hore kopcom, myslite, ze vo vacsich dazdoch bude problem? kolko by nas vyslo zdvihnutie pozemku - navozenie hliny a posavenie plotu okolo celeho domu? lebo pozemok ma dobru cenu, ale ako laik si neviem prepocitat, kolko navyse by sme preplatili napr.za drenaz a za zdvihnutie a oplotenie celeho pozemku, kedze susedov zatial nemame :-(
Odpovedať
@8veverka8 2 metre hlboká spodná voda od terénu nie je problém. My máme tiež v hĺbke asi 2 m spodnú vodu a základy išli do hĺbky cca 1,2 metra. Ten svah tiež nie je problém, je to škoda navážať. Treba využiť terén a prispôsobiť projekt domu, tak ako to urobil sused. Využil ten svah a urobil si tam terasu. Navýšeť terén nie je až tak veľká položka. Jedna fúra zeminy môže stáť by očko 30 EUR, práca buldozéra tiež 30 EUR/hodinu. Takže za 500 - 1000 EUR by si to vyrovnala, ale nie je to nutné. Svah oproti tiež nemusí byť problém, pokiaľ má voda kam odtekať. Dôležité je, aby ste podlahu domu umiestnili nad terén, aspoň 30 cm. Lepší projektant či architekt vám navrhne niečo vhodné do toho terénu.
Odpovedať
@chrobak7 :-) Dakujem velmi pekne za odpoved, terasu vzadu chceme ako mam sused, ten ma dole pod teraskou malu pivnicku, co je tiez velmi dobre vyuzitie, ale ten teren trochu chceme dorovnat, aj kvoli bezpecnosti deti, ked budu behat po terase a zahrade, tak aspon na dva schody naviest hlinu k terase, cize by sme potrebovali dost hliny. Druhý sused dalej od nas to vyrovnaval a cele dookola oplotil, asi treba oporny mur? Drenáž na kľúč by nás koľko stála? Základ.dosku chceme dať robiť na kľuc, (aj holodom).
Odpovedať
Profilova fotka
@8veverka8 súhlas s chrobak7, detaily na ktoré sa pýtate sa už dajú vypočítať len z projektu,
Odpovedať
@jan45 ok, dakujem
Odpovedať
@jan45 a nemoze vzlinavostou voda vystupit vyssie? resp. aky vplyv ma na zaklad spodna voda ked je permanentne ponoreny vo vode. Mam pozemok utopeny voci susedom a pri dazdi mam zatopene cele zaklady. Problem je v tom ze tuto spodnu vodu nemam ani kde odviest. lebo v blizkosti mam potok ktorehgio hladina je v urovni pozemku. Foto pridam v priebehu tyzdna.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@jan45 mozete mi odpovedat? dakujem
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?