Ako riešiť sokel v mojom prípade ???

Ako riešiť sokel v mojom prípade. Ďakujem
Odpovedať
Keby si kukol diskusia o tom je hned vedla a je tu toho plne forum. Treba tam dat styrodur a pokial sa da este aj hlbsie do zeme. Tu ti kazdy napise ze aspon 20 cm hruby a meter pod zem a ze tych 10 cm na fasadu je smiesnych. Ja to mam tak isto ako ty a dal som 10 cm styrodur (XPS synthos) na lezato cize 60cm s tym ze teren mam trochu vyssie takze vytrca nad chodnik cca 15 cm.
Odpovedať
Profilova fotka
S týmto ako to je je teraz tak hydroizoláciu by som už nedával nalepil a nakotvil tam styrodur až po spodok DT-čiek max hrúbka 8 cm aby sokel nebo širší ako fasáda ale ten kameň tam asi nevojde skôr asi len omietka ak ho tam chceš mať tak ešte tenší styrodur
Odpovedať
Tak daj zateplenie 15 cm ved to uz asi nebude veľký cenový rozdiel a na sokel potom kludne das aj styrodur a aj kameň.
Odpovedať
Ak tam pôjde obklad z kameňa dal by som užší styrodur o jeden alebo dva centimetre ako je na fasáde. Ak nalepíš ten obklad z kameňa aby to bolo približne zarovno s fasádou - je to krajšie.
Odpovedať
Profilova fotka
Daj soklove dosky-styropor,alebo styrodur hrubky 5cm. Urci vysku terenu do buducna a daj do tej vysky aj nopovu foliu,ktoru das aspon 50cm pod uroven zeminy. Ak este vysku terenu nevies,nechaj ju trcat co najviac a prichit ju trebárs aj o polystyren,aby ti potom nechybalo. Okapovy chodnik vysypes kamenom a nopovku zarezes do vysky kamena medzi obrubníkom a domom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?