Ako prepojit spravne zaklad s BT

Zdravim, chcel by som sa opytat ako spravne umiestnit roxory medzi vylatym zakladovym pasom a navysenim z betonovych tvarnic. Viem ze sa to robi tak, ze po vyliati betonu do zakladu sa cca po hodine napichaju roxory aby trcali cca tolko co budem navysovat BT otázka je: -napichat roxory do betonu az na dno (zaliatehovykomu) alebo staci tak cca 50cm -treba ich na konci zahnut aby v betone boli dobre ukotvene? -ak napicham do betonu roxory - tie budu trcat cca 75cm nad zakadovy beton aby som ich neskor previazal s BT - kde maju tie roxory byt neskor spravne situovane v strede tvarnice, na kraji tak aby sa dotikali vodorovneho roxoru v tvarnici a s tym to previazat ? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
aký majú účinok? väčšonou sa to dáva, lebo to má aj sused. Základ je zasypabný z dvoch strán, to je to isté ako výztuž v strede.
Odpovedať
v mojom pripade by vyznam malo to previazanie aspon tak ze by som bol kludny.. Ide o to ze ako hovorite bude obsypany to je v poriadku no jedna strana bude mat toho obsypu menej a nechcem ryskovat - zaklad chcem naozaj dobry (to je ine ako strecha tu vymenim..) Ked sa nahodou dom mierne nakloni pri usadzani aby to v nekakom smere neklzalo alebo co..
Odpovedať
Profilova fotka
@pby ked sa dom nakloni neudrzia ho ani roxory... ale ak mas by kludny daj ich.. na konci ich nemusis zahnut..ziadny sila ich nebude tehat nahor...50cm je zbytocne vela...
Odpovedať
Ahoj.Ja som ich napichal asi 20cm do betonu a nechal asi 20cm trcat nad poslednu radu DT,zahol a previazal s Kari sietami.Ale je to take ze kazdy majster ma iny sposob.
Odpovedať
@pby a to si akoze vazne myslis, ze nejaky 14mm roxor ma udrzat pripadne posunutie niekolkotonovej stavby? Skus sa este raz zamysliet a daj si odpoved sam ;-)
Odpovedať
@slabak diky asi to spravim aj ja tak - myslel som ze mi to nebude drzat v betone ked to dam iba do 20cm hlbky (ze sa bude prepadat)
Odpovedať
@cubicomp no aby som ta vyviedol z omylu - urcite nebude drzat nieklko ton jeden 14mm roxor ako uvadzas, ale kazdych pol metra v jedne v tvarnici a nie AZ fí 14 ale iba 8 a spocitaj si potom kolko ks ich bude drzat a aku maju tym padom silu.. A garantujem ti ze co ja viem - strelim 100 ks fí 8 kazdych pol m udrzi v stihu stavbu akou je moj bungalov s drevenou tramonou (lahkou) strechou bez zavahania ak v takom naklone co by nebolo realne ALE PROSIM TA NERIESME TOTO - otazka bola ina..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?