Ako lepiť Ipu na základovú dosku - styrodur ako šalung

Ahojte, ako ste nalepili ipu na dosku ked ideme dávat 5cm styrodur, ktorý zatepluje dve rady DT a zároven tvorí aj šalung na dosku? necháva sa tam aj nejaký presah a kam ho potom nalepit, na prvu radu ytongu? dakujem :) Pridávam na ilustraciu fotku, ale neviem komu patrí,mam ju len uloženu v pc..
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj...ideálnejšie riešenie by bolo najskôr zašalovať ,zabetonovať dosku,potom izoláciu pod nosné murivo ..s presahom von cca 30cm.po dokončení muriva ...omietnuť tehlu pod izoláciu ak bude použitá...nech je podklad hladký...penetrácia.. následne izoláciu ktorá bola nechaná s presahom ..izolovať smerom dole...po celom obvode domu...a este jeden pás cca 40 -50cm.. po obvode domu cez spoj ( v reze to je ako písmeno T ) proste stred toho pásu je izolácia pod murivom ...tento pás tak prechádza od základu až na murivo. následne na to potom lepiť až tepelnú izoláciu ... sú na to špeciálne pu peny od firmy Kema myslím.
Odpovedať
Profilova fotka
ku kompletnosti ešte chýba pupčeková fólia.Na čo potrebujete izolovať izoláciu proti vlhkosti?
Odpovedať
@jan45 neviem, či skôr nemyslela izoláciu pod nosné múry, aby pri klasickej métóde natavovaním neporušila styrodur
Odpovedať
presne to som mala na mysli, ked sa bude dávat izolacia pod mury, ako ju natavit až po okraj ked tam je styrodur
Odpovedať
@lawae existuje taká hmota "lepenie asfaltových pásov za studena" má to Den Braven, použil som to tiež, kde som nemohol natavovať
Odpovedať
@maros11 akurat to tam hladam, ale nenašla som cenu, nepamätáš si nahodou kolko to stálo? dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lawae izoláciu.pod murivo stačí položiť, zaťaží to murivo
Odpovedať
@lawae skusiť uja googla : http://eshop.stavivasp.sk/component/v... @jan45 dobre radí
Odpovedať
dikes , už som to našla :)
Odpovedať
tiež to máme tak isto urobené, dnes sme penetrakovali pod obvodovými a nosnými priečkami, zajtra budeme natavovať asfaltove pásy, rozmýšľala som ako to urobiť tak, aby som nepoškodila styrodur, tak natavime len časť lepenky a zvyšný koniec sa len položi na styrodur, veď ho bude zaťažovať murivo, presne tak ako to tu už povedal jan45 (za studena robiť nemôžeme, klasicka lepenka už je kúpená)
Odpovedať
ináč, nevieme sa rozhodnúť koľko vrstiev lepenky, jednu alebo dve?? nemáme pivnice a základy máme zdvihnuté cca 80 cm nad úrovňou terénu, spodné vody nie sú, ale zase cca 40 metrov od domu nám tečie potok, ktorý sa už raz vylial
Odpovedať
Pre toto som nechcel styrodur,ale som dekuku zašaloval. Ale chcem sa Vas opytat,idem lepet na bud.tyžden tiež pasy pod múry .Chcem dat Ipu V60S35(to mam napísané aj v planoch,mam dat niečo "lepšie"?) a všmimol som si,že niekto necháva vyšnievat ipu aj 10cm von? Ma sa to takto urobiť?Alebo len zarovno deky?? Pivnicu nebudem mať. Murar tvrdí,že zarovno deky,žiadne 10cm von.Že mam nalepiť pol metra ipy. A niekde v albumoch som vydel,že daval 2krat na seba ipu. Je lepšie??
Odpovedať
Článok sa načítava...
@branis vygoogli si detaily zakladania alebo zateplenia stavby pri zaklade tam to vsetko je, murar nech si vravi co chce, zalezi od konkretnej situacie. Spytal by som sa tiez projektanta.
Odpovedať
@branis a preco by 2x ''ipy'' malo byt lepsie ako 1x ? je to hydroizolacia to potom das aj na celu deku 2x ''ipu'' naco?
Odpovedať
@lawae pozrite si toto na fore http://www.modrastrecha.sk/blog/topvi...
Odpovedať
@jano2007 dikes, album už máme ,,prekukaný,, ešte že sa má človek kam chodiť inšpirovať :-)
Odpovedať
@lawae tak som si na vas spomenul ze ste to tu riesili, ked to dokazu tam dokazete to aj vy, sak nahrievanie lepenky nie je opekanie prasata
Odpovedať
Profilova fotka
a neda sa ti trosku otlacit ten styrodur??? staci ked zan vopchas 5-10 cm ipi potom zahnes, vrchu cas nemusis any lepit kedze ti to tvarnice zatazia
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Zdravím, ak môžem poradiť - z osobnej skúsenosti akúkoľvek IPU typu so sklotextilnou rohožou (V-skratka v názve - V60 S35, GV 40 atď.) menšej hrúbky ako 4 mm neodporúčam. Časom podlieha asfalt oxidácií a krehne, na stavbe sa často láme (hlavne presahy cez murivo na ktoré sa potom natavuje pokračovanie zvislej izolácie). Minimálne Vám odporúčam použiť pás ak už oxidovaný pás typu G200 so sklotextilnou mriežkou ktorá znesie niekoľkonásobne vyššie pevnosti v ťahu a je hrubšia (štandardne aspoň 4 mm). Akýkoľvek hydroizolačný povlakový náter nenahrádza kvalitnú vrstvu asfaltu. Pekný deň.
Odpovedať
@bugarmichal musim suhlasit ze tie lacne msejdy sa lamu. pred rokom som lepil dve izolacie prva bola nejaka protiradonova, tazko sa reze, tazko sa trha druha bola velmi lacna, len do poctu. dal som 20-30cm presah na istom mieste (vstup, aby som ju neposkodil), cize na oboch stranach bol tento presah, a ked som isiel dolepit tento vstup a urobit tam 1. rad, tak ta lacna sa odtrhla tal lahko, ze aj mravce by ju odniesli na tykadlach. ta silnejsia (myslim ze som tam videl AL), drzala v pohode, bez akejkolvek degeneracie. zial, znacku neviem, kupoval som narychlo v stavebninach. cenovy rozdiel netusim, asi +50 az +100% ta drahsia.. netvrdim, ze by sa to rozpadalo aj pod murivom, to som neskumal, ale tie presahy, to bude masaker.. tie musia byt uz fakt znicene.. ono da sa to prezit, zachranit, ale stoji to cas.
Odpovedať
@jano2007 napr preto, ze niektori majstrikovia zahladuju deku tak, ze mi tam vznikli aj 7mm vysoke vlnky, ostre. po x rokoch by tieto ostre hrany, vlnky rozrezali IPU, akuklvek silnu (5mm) a mohlo by to tam vlhnut. toto mi povedal stavebny dozor, ktory si to vsimol bez mojho vedomia. nviem nakolko moze EPS a beton 6cm na toto tlacit, ale ak stipis na kamienok pod akoukolvek IPOU ktora je tensia nez je kamen hruby, tak ju jednoducho roztrhas. lacna druha vrstva stoji 100-150eur na bezny dom, preco nie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@jano2007
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?