Ako kvalitný je betón z Poľska?

Dobrý deň všetkým, chcela by som sa poradiť, počuli sme že sa oplatí doviesť betón do základov z Poľska, že sú tam lepšie ceny, nemá to niekto zistené a vyskúšané, a ako je to s kvalitou.ďakujem za každú odpoveď a pekný deň prajem.
Odpovedať
Bral som beton z Powroznika. B20 za 75 €/m3 - to je konečná cena aj s dopravou a pumpou. ...dokonalá spokojnosť, dodržali termíny, boli úslužní, prispôsobiví............ fakt nemôžem povedať ani krivé slovo. kontakt možem poslať do IP. Neviem odkiaľ si, to mesto je blízko Starej Lubovne
Odpovedať
Dik za odpoveď ja som z Prešova tak neviem ako by to účtovali, ale môžeš mi poslať kontakt skúsim sa snimi spojiť, ešte raz dik.
Odpovedať
Ahojte, tiež ma veľmi zaujíma kontakt na poľskú firmu, ktorá dováža betón k nám. Som tiež z Prešova. Pošlite mi prosím nieaký kontakt, prípadne názov firmy na IP. Možno by nebolo od veci to zverejniť priamo do fóra. Vopred ďakujem.
Odpovedať
Ahojte, tiez by som poprosil o ten kontakt. Ja som zo ZA. Dakujem
Odpovedať
Som z Prešova, tiež prosím o kontakt na Poľsku firmu. Ďakujem
Odpovedať
Moje skúsenosti sú také, že z Poľska nie je dobrá ani čiapka. Po druhé, betón nemožno voziť krížom krážom cez hranice na väčšie vzdialenosti, on totiž každou minútou a hodinou tuhne, aj keď sa bubon na aute točí. No a napokon, reklamovať niečo je ťažké u nás, nieto ešte za hranicami.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Cawte ludkovia! Bol by niekto taky laskavy a poslal mi kontakt na polsky beton v Powrozniku? Dakujem!
Odpovedať
Prečítaj si moju poznámku k poľskému betónu v odseku betón na stavbu už ste robili nejaké skúšky pevnosti , že ste tak spokojný?
Odpovedať
ja síce nie som od fachu ako ty, martin2, ale ako píšeš v odseku betón na stavbu, že Poliaci nedávajú plastifikátory a ich betón je biely - tak nemôžem súhlasiť - plastifikátory dávajú a betón máme sivý. A neviem, prečo píšeš, že vozia betón 75 km tam a 75 km späť, keď ho vozia len na stavbu a naspäť už ide prázdny mix. A takisto sa mi zdá, že cena nie je v obsahu, ale vo výške DPH u nás a v Poľsku. Nechcem sa zastávať poľských vecí, je pravda, že poliaci sú obchodníci a vykšeftujú všetkko, ale zasa netvrdím, že všetky veci z Poľska sú zlé. Ani na Slovensku nie je všetko tip - top. Ale to je len môj skromný (aj súkromný) názor.
Odpovedať
Domiešavač sa vracia prázdny a urobí 75 km - spali naftu aj na spiatočnej ceste i šoféra treba zaplatiť- myslíš že nazad ide zdarma ?.Davaju do toho kremičitý piesok preto ma svetlejšiu farbu svetlo sivú ako náš. Keby si porovnala náš piesok a ich videla by si rozdiel - viem o čom rozprávam.Správne si chémiu nazvala plastifikátor su rôzne na spomalenie reakcie prevzdušnenie, nahradzaju určite percento cementu atď. a hlavne viem koľko stoja. Viem koľko stojí poľský cement a koľko kamenivo a za aku cenu sa da namiešať. Slovenský certifkat ziskali len teraz tak tu ani inak predavať nemohli s Bločkom. Bez dane ti v pohode dovezieme lacnejšie ako poliaci i my. Samozejme do určitej vzdialenosti - dalej toby sme museli ubrať cement na 220kg len bohužial asi by nevyšli skušky na pevnosť
Odpovedať
môžeme si napísať cez IP odkiaľ si ty a kam by som potrebovala doviezť betón. Nemusíme to preberať na fóre. Aj o cene by sme sa mohli pobaviť.
Odpovedať
daj si jmj.sk tam nájdeš adresu
Odpovedať
Článok sa načítava...
Dík, ale ku nám je to 73 km.
Odpovedať
Odporucam odobrat vzorku betonu z kazdeho domiesavaca... pozor, nieje beton ako beton.... vlastna skusenost!!!!! :-S
Odpovedať
martin2: citam Tvoje prispevky a nestacim sa divit? to chces povedat, ze si kludne na web napises ze predas bez blocka? divne, mam pocit, ze tu chodia aj danovaci, al eto nic. K polskemu betonu, venujem sa predaju a tiez som na neho frflal, al ebudes sa cudovat, piesok poliaci nakupuju v Orlove /pre zaujimavost tieto loziska vlastni VSH, ktore vlastni aj Betox, a vsetko to patri pod grupu Holcim/. Plastifikator dava kazdy, i Betox, ktory sa chvalil isty cas tym, z eich beton je prirodny a pod. blbosti. Proste bez tej chemie to vo velkom nejde. Dokonca poliaci dolievaju este na pred vykladkou chemiu do domiesavaca. Jediny problem je, ze maju dlhy cas dopravy, preto musi byt stavba pripravena, aby domiesavace necakali - na toto zakaznikov upozornujeme vopred. Nakolko predavame ich beton, tak musime dodrziavat aj slovensku legislativu a cuduj sa svete, oni fakt ku kazdemu domiesavacu davaju blocek, u nich nedohodnes bez, proste sa neda. Rozbory robil aj VSH, aj Betonracio a zase pruuuser - vysli v pohode. Cize chcem-nechcem musim konstatovat, ze POliaci su bic na nase betonarky a ked v lete spustia betonarku v Lipanoch, tak to bude sranda.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
scot: Po prve: ,ja som netvrdil ,že ja predávam bez bločka ale poliaci čo predavajú na priamo a o tom viem. Po druhe: ja beton vyrabam už 12 rokov, ty sa venuješ len predaju. Po tretie: tohto roku poliaci s orlova nekúpili ani tonu , čo mám zaručenú informáciu od predajcu. Ak by kupovali nemohli by mať take ceny. Po štvrte: Pred výkladkou tam dolievajú chémiu preto aby stuhnutý betón počas dlhej prepravy preriedili ,aby sa dal čerpať , inač chémia sa má davkovať pri zámese aby aby bola poriadne premiešaná , ak ju doleješ pri výkladke ostáva na vrchu bubna a nikdy sa nedostane do celej zámese plnohodnotne .Skús priliať 1l chemie do 0,5m zámesu - ako keby si prilial 20l vody tak zriedne. Po piate skuška C16/20 ktorá hovoriš ,že vyšla je priemer 21,5 Mp J e to na spodnej hanici ,my bežne máme 30-36Mp Ano pre poliakov je to v poriadku su v norme. Ale my takou cestou nechceme isť. Po šieste: To bude sranda keď naši ľudia postracaju robotu a už nebudu mať peniaze ani na ten beton z poľska a to aj v iných odvetviach, vieš to je dvojsečná zbraň. Na záver: Keď si niekto myslí že poľský betón je OK a my že zdierame a sme nenasitný nech ho kupuje ,ja mu v tom nezabránim - sú to jeho peniaze- jeho dom. A ty sa odsťahuj do poľska. tam budeš mať všetko lacnejšie ,ale musíš zarabať na slovensku a meniť si eura na zloty potom je to ešte výhodnejšie.
Odpovedať
a ja ešte k tvojmu záveru doplním: aj dôchodok budete dostávať s Polska????
Odpovedať
@norton čo to má s dôchodkom ???
Odpovedať
s dochodkom? chalani maju pravdu, ja nie som odbornik na beton ale robim velkoobchod, chodte vsetko nakupit do polska alebo od cinanov aj ked to bude smejd a potom vasi susedia, rodina nebudu mat co robit a nebudu ,mat peniaze na vas tovar ci sluzby, pretoze sice vyvazame, ale len peniaze a to je najhorsia cesta. ked sa mne predavacka v poprade stazuje ze ma malo zakaznikov a v naslednom rozhovore povie ze ona chodi aj rifle vnucke kupit do polska tak co uz na to povedat. ked takto myslite vsetci tak sa vam mozeme podakovat. obchody sa zavru vyroba krachne a nebudete mat ani na tie polske smejdy. a to je asi ten dochodok. nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@martin2 plne súhlasím s Tvojimi argumentami
Odpovedať
tiez, robim v obchode a viem ze sme nenazrani a kriza to potvrdila - zrazu sa da predavat vsetko lacnejsie. V polsku sa obchoduje trochu inak. to iste plati o remeselnikoch
Odpovedať
pre porovnanie - slovenský ;-( ]-( a poľský betón :-D presne v tomto poradí.
Odpovedať
provozni: pekne odtlacene salovanie, nic viac nic menej
Odpovedať
@lepra - to nie je o odtlačenom šalovaní, ale o kvalite betónu. Máš pocit, že ten slovenský betón je v poriadku? Ja a ani murári si to nemyslíme. ]-(
Odpovedať
provozni: .. je to strop, alebo stena? vybrovali ste ho? ake bolo pocasie pri betonaži? ... nevidim tam ziadne praskliny, iba odtlacene dosky zo šalovania
Odpovedať
@lepra je to strop, nevibrovali sme ani slovenský ani poľský, počasie bolo skoro rovnaké (svietilo slnko, polievali sme), nie sú tam praskliny, ale možno to na tej fotke tak dobre nevidno, ale sú tam také dierky (slov.betón), ktoré sú skoro po celej ploche stropu, a poľský je úplne hladký.
Odpovedať
provozni: preco ste nevybrovali?, toto skor vyzera, ze na tom salungu bola nejaka necistota ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
možno najprv zašalovali pod poľský betón a potom tie isté dosky pod slovenský betón :-)
Odpovedať
provozni: murari si budu mysliet to iste co ty do vysky svojho platu 8-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?