Ako exteriérové schody napojiť k domu, resp. k izolácii?

Ahojte, akým spôsobom čo najlepšie napojiť schody k domu, resp. k izolácii? Schody sa mi napájajú k domu v mieste izolácie základov tvorenej xps, neviem však ako prekryť vrchnú časť xps izolácie v mieste prahu vchodových dverí. Ako to vyriešiť, je možné dlažbu lepidlom nalepiť priamo na xps?
Odpovedať
1
2
Zdravim,prosim ta ako si vyriesil ten detail nalepil si dlazbu priamo na XPS,tema je trochu starsia ale stojim pred rovnakym problemom mam 16cm XPS a o to chcem opret betonove schody a dlazbu potiahnut az k dveram.Viete niekto poradit ako nato? Dakujem
Odpovedať
asi by som dal nejaky poter par centymetrov na xps a na to dlazbu ako sa to riesi aj v interieri a medzi vstupom a schodami tiez vlozil nejaky tensi xps ktory by som prekryl nejakou listou al .pripadne hrubsiu dlazbu ktora bude prilepena na 95 percent a tesne pri dverach sa bude iba opierat o xps ,posledna moznost pred dvere dat porobeton s lepsimi tepelnymi vlastnostami a prilepit nan .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Nazdarek 8-) Tato tema je sice dost stara, no nechcem zakladat novu. Potreboval by som nejake informacie ohladom schodov. V poslednej dobe dost premyslam o montovanych. Aky mate na ne nazor?
Odpovedať
@user ako si to vyriesil?
Odpovedať
Profilova fotka
@benko3387 ked premyslas nad montovanymi, tak ide o vonkajsie schody, ano? Kolko schodov ti tam vychadza? My mame montovane a spokojnost. Vyzera to dobre a nebola to ani tazka montaz.
Odpovedať
@skrekyno Nejake fotky by sa nenasli? Vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzimia pohladam ked pridem domov z roboty alebo na novo odfotim a poslem vam.
Odpovedať
@skrekyno Super, vdaka.
Odpovedať
@skrekyno samozrejme, ze exterierove schody. Ved tato tema je o exterierovych schodoch, nie o vnutornych. Vychadza mi to nejakych 5 schodov, kedze sme museli vyssiu platnu robit. Kto ti ich robil? Sam by som to asi nezvladol, ci? Ako sa take schody montuju?
Odpovedať
Profilova fotka
@benko3387 sorry, to som si nevsimol, ze iba vonkajsie sa tu rozoberaju. My mame tiez tak nejako, 5 ci dokonca az 6 schodov ako pozeram na fotku. Ale ten 6ty za schod moc nepovazujeme. To je len taky stupienok. Robili mi ich majstri, sam by som to mozno dal ale nemam tolko casu a preto som si ich dal spravit. Tym padom ti neviem napisat ani postup ale skus si pozriet na strankach, ved na googli isto nejaky navod najdes. Ty si chces schody sam robit? Trufas si?
Odpovedať
@skrekyno no chcel som ale po tejto tvojej sprave zacinam o tom uvazovat, ci to dokazem. Idem pozriet nejake tie stranky a potom sa uvidi.
Odpovedať
Profilova fotka
@benko3387 akoze nechcel som ta odhovorit, len si to fakt kukni, ci to budes vediet. A uz mas vybratu aj firmu, z ktorej budes brat tie montovane schody?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@skrekyno nieee, to je v pohode. Neodhovoril si ma, no pre istotu si to pozriem aby som vedel, co ma caka. Vobec nemam, vies nejaku poradit?
Odpovedať
Profilova fotka
@benko3387 som rad, ze si stale stojis za svojim. Bohuzial neviem ti poradit ziadnu firmu, kedze som doposial nikdy nemusel ziadne schody riesit. Ale kamarat tusim nejake take schody ma, tak sa jeho spytam a dam ti vediet, ok? Iba ta firma ta zaujima, ci este aj nieco ine?
Odpovedať
nazdar ludia! potreboval by som helpnut. idem robit schody, kedze doteraz sme mali len take provizorne. ake su najlepsie? betonove alebo uz aj nejake ine su na trhu? pravdupovediac sa mi s betonovymi moc babrat nechce :-| pripadne dajte aj nejake fotky, ako mate schody riesene. dikx
Odpovedať
@pokoram5 Na trhu sú: železné, drevené, betónové, možno sklenené, kamenné, z nerezu ... Stačí si vybrať: https://www.google.com/search?q=exter...
Odpovedať
chrobak ti tu vacsinu vymenoval a este su aj montovane schody @pokoram5. tie vyzeraju tiez dobre. vyrabaju sa z pohladoveho betonu. tieto schody su aj mrazuvzodorne a opatrene ochrannym systemom proti znecisteniu a prenikaniu vody. to len aby si vedel, ze este aj take su k dispozicii.
Odpovedať
@chrobak7 dakujem, rozhodne si to omrknem :) @mirec_9 prosim ta a co vsetko to obnasa taketo schody? montaz, cenove relacie?
Odpovedať
montovane schody sa skladaju z schodiskovych stupnov, podestov, schodnic a podperov schodnic @pokoram5. montaz nie je komplikovana, kedze sa len zmontuju a su hotove. su vyrobene z pohladneho betonu, co som ti tu uz aj spomenul. cena zalezi od velkosti a od poziadaviek zakaznika. neda sa povedat presne, kolko by teba vysli, kedze si nenapisal, ake velke schody potrebujes spravit.
Odpovedať
@mirec_9 no ja presne este neviem ani tu velkost, je to take komplikovanejsie, ake rozmery potrebujes? z akeho su materialu?
Odpovedať
Profilova fotka
Aj mna by zaujimali tie montovane schody, co a ako viete mi povedat?
Odpovedať
co ake rozmery potrebujem @pokoram5?? ja nepotrebujem ziadne, ale ty by si mal vediet, ako velke schody potrebujes mat, aby si sa dostal do domu. teraz som trochu zmateny z tvojej odpovede. a co sa tyka materialu, tak som ti napisal, ze su vyrobene z pohladneho betonu, takze su betonove! co konkretne potrebujes zistit @leno77? pytaj sa!
Odpovedať
Profilova fotka
@mirec_9 no vsetko by som chcel vediet, odporucanie na nejaku firmu, kolko to asi tak stoji, v com su lepsie od inych a tak :)
Odpovedať
@mirec_9 to malo byt, potrebujem hehe mi prekliklo a som si nevsimol, lebo som utekal vybavit nieco, tak aka je aka najidealnejsia vyska a sirka?
Odpovedať
Profilova fotka
@leno77 @mirec_9 ja taktiez premyslam nad montovanymi, ale neviem uviddim este, moc to nepoznam a nikto v mojom okoli to nema co poznam kazdy ma z betonu.
Odpovedať
sorry chlapi, chripka ma skolila tak preto az teraz odpisujem. nebol som schopny nicoho. co sa tyka ceny @leno77 tak ta hlavne zalezi od velkosti, tu ti konkretnu neviem povedat aby som ta nahodou nezavadzal. co mam skusenosti, tak Presbeton robi taketo schody a na ich stranke si vies vypocitat aj predbeznu cenu. tam si natukas vysku, sirku a hned ti to vypocita. najvacsia vyhoda je taka, ze sa nemusis trapit s betonovanim, ale jednoducho len betonove stupne poskladas a schody su na svete. kukni si to vsetko u nich na stranke a hned tomu systemu pochopis 8-)
Odpovedať
aby to bolo prehladnejsie @pokoram5, tak ti odpisem takto v druhej sprave. co sa tyka tych rozmerov, tak pri schodiskovych stupnoch moze byt hlbka 300, 350 a 400mm. hrubka 80mm a maximalna dlzka 2 450mm. podesta ma max. rozmer 2 450 x 2 200 mm, hrubka 80mm. schodnice: prierez 120 x 170mm - pre hlbku schodiskovych stupnov 300 alebo 350mm, vyska stupna 170mm. ale samozrejme, ze vyrabaju aj prierez 150 x 250mm, pre hlbku schodiskovych stupnov 350mm. a podpera ma prierez 120 x 120mm. taketo schody vyrabaju v tej firme, ktoru som spomenul leno77.
Odpovedať
Profilova fotka
@mirec_9 no zhodou nahod som prave aj ich stranku kukal, ale este sam neviem, ake su este vyhody takych schodov, ty ich mas?
Odpovedať
Profilova fotka
@kiko_tisaj ja tiez neviem ci ano ci nie co sa viac oplati tak sa hadam dozvieme
Odpovedať
ano, mame take. keby sme nemali, tak by som ti nevedel takto poradit @leno77. ake vyhody este potrebujes pocut? ved si ich nastuduj cez net! okrem toho, ze su rychlo zmontovane, ze sa nemusis babrat zo ziadnym zalievanim betonom a ze vyzorovo vyzeraju podla mna lepsie ako betonove, ti ine vyhody uz neviem napisat!
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?