Aké najmenšie množstvo betónu vie priviesť domiešavač?

Profilova fotka
Ahojte Budem si robiť terasu a malú kôlňu a predbežne som si vyrátal, že na základy terasy budem potrebovať cca 0,8 m3 a kôlňa max 1m3. Vedel by mi také malé množstvo priviesť aj domiešavač? Nemám miešačku a ked si predstavím tú robotu, že ju treba zohnať, priviesť, piesok cement dvoch kamošov, guláš pivo a pol dňa roboty. radšej by som zaplatil dopravu a mal to za dve hodky aj sám spravené. Ďakujem za informáciu... ešte doplnková... asi 4 km je odomňa betonárka
Odpovedať
Profilova fotka
@robertw Noooo... to je zaujímavé... Možno, že keby si zašiel do betonárky a dohodol sa, že Ti "odčľupnú" z várky, ktorá pôjde okolo, že by to šlo... Je to o ochote vyhovieť aj neštandardnej požiadavke. Ak by si nepochodil, dám Ti tip: existuje tzv. suchý betón. Bežne sa predáva v stavebninách. Všetko je už vo vreci namiešané. Stačí vysypať vrecko do fúrika, zamiešať a vyliať. 0,8 m3 by mohlo byť cca 8 takýchto vriec, ale to Ti povedia v stavebninách... Alebo si pogoooooooooogli. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
0,8m3 bude troska viac cca 1,3tony štrku + 300kg cementu a tie vrecka 8ks je tak 0,2m3 as s hodne velkou rezervou kedze 1m3 betonu je cca 1,8t tak neviem o takych vreckach z ktorych by bolo 0,8 z 8ks :) inak je to cca 8-9 vacsich miešačiek cize robota pre jedneho tak na 3-4 hodky aj s furikovanim
Odpovedať
Profilova fotka
@v_skorec Plus-mínus... ;-) Bežná miešačka má cca 150 l, "väčšia" má 250 l, čo je 0,25 m3. Takže "väčších" miešačiek by to bolo 3 a kúsok... ;-) Ale aj tak si myslím, že ak by kúpil už tie namiešané vrecia, nemusí vláčiť piesok... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem za informácie. Googlim celý deň. Viem o tom suchom betóne ten použijem na zalievanie tvárnic možno budú asi dve na sebe. Teoreticky toho betónu bude treba aj viac. Len fakt ma zaujímalo to najmenšie množstvo.
Odpovedať
@robertw možno sa skús ešte popýtať aký domiešač najmenší majú k dispozícií, myslím že keď by si si objednal len dva kubíky a zaplatíš za dopravu tak by to nemal byť problém.
Odpovedať
Profilova fotka
@robertw Neviem, odkiaľ si, ale ja som bol svedkom toho, ako na betonárke v Tlmačoch prišiel chlapík s Felíciou a prívesným vozíkom a do neho mu "načapovali" 0,5m3 priamo z miešacej veže, z ktorej plnia domiešavače. Tak si myslím, že ani inde by to nemal byť problém. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@robertw dva roky dozadu som tiež potreboval iba také malé množstvo ako Ty. V betonárke mi povedali, že keď sa to oplatí mne platiť dopravu, z ich strany to problém nie je. Za kubík betonu som zaplatil okolo 100 € (presne si už nepamätám). Vypustil, zahladil som a bol som spokojný. Zvykne sa stať aj také, že z nejakej stavby vystane beton a vieš sa dohodnuť aj so šoférom, ale musíš mať práve vtedy čas a pripravené miesto.
Odpovedať
@robertw donesu,ti ale zaplatis dovoz a mozmo daku prirazku ale ak sa ti nexhe s tym bavit nezabije ta to
Odpovedať
Dohdoni sa s vodicom/vodicmi.Bezne sa stava ze sa betonujuju zaklady,deka... a kubik dva mu zostanu v bubne a potom to kdekade vylievaju alebo sa betonuju kocky a pod.kedze si 4km od betonarky je to skoro po ceste.
Odpovedať
Profilova fotka
Skočím sa tam opýtať lebo takéhoto drobného betónovania tam bude viac a keby mi občas kúbík alebo dva priviezli tak by to bolo super.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked som si to tak zhruba prerátal aj materiálovo aj náročnosť práce... neviem či by nebolo jednoduchšie zašalovať celý obvod terasy zhruba na tú výšku 0,5 m od zeme aj ked mám spád od domu na 4m asi 30 cm. keby som to zašaloval a nedával potom tvárnice. cca 20 cm hrubý múr. čo myslíte?
Odpovedať
@leonardom v namiesanom 25kg vreci je 10litrov betonu, potreboval by teda 180 vriec... neviem si predstavit 250kg vrece co spominas.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jamk1 tona betonu na privesnom voziku (s pravdepodobnou nosnostou 400kg) za feliciou, no jo SK :)
Odpovedať
@robertw však uvidíš treba sa ísť spýtať a budeš múdrejší či ti to privezú alebo nie. Ale viem že niektoré firmy z tým problém nemajú, pokiaľ to samozrejme nie je ďaleko
Odpovedať
riesili sme to a nebol problem. Ako ti napisali, treba ist do betonarky. A na otazku nepouzit DT, ak urobis salung, bude to este lepsie, pretoze to bude 1 kus...
Odpovedať
@leonardom tak teraz si to riadne prestrelil :-)
Odpovedať
Najlepšie riešenie by bolo "odsypať" z okoloidúceho domiešavača potrebné množstvo priamo na tú terasu,ak je tam prístup..Ináč tie prívesné vozíky dosť znesú,ja som na ňom viezol paletu štiepaných tvárnic na plot,ten skladník čo mi ju dával na vozík hovoril že váži 1200kg a raz som zo štrkovne na ňom viezol podľa mostovej váhy 1320kg štrku a cesta bola samajama..
Odpovedať
@jaropetrik No to auto čo to ťahalo 1320kg muselo pekne "vzdychať"..a o vozíku ani nehovorím...Verím že vozík nemal malé pneu-bantam.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 no ja som to pochopil tak, ze 1200kg vazil vozik a dalsich 1320kg strk :), teraz som pozeral moj technicak max pripustna hmotnost brzdeneho privesu 1500kg, nebrzdeneho 630kg :)
Odpovedať
@majkoj Vieš si predstaviť vozík s nákladom 1320kg nebrzdený???? Samovražda. :-( .Videl som už takú havárku, kde "umelec" bral na vozíku drevo a vozík v zákrute sa odpojil /nadmerná záťaž/ a vozík ho predbiehal a strhol auto do priekopy.. :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
To by bol extrém to takto riešiť. Ak by som to zašaloval a cele odlial tak by mali stači cca 2 kubíky. či sa tam dotrepe domiešavač kvoli kubíku alebo dvom tak to už je jedno... a nemusím riešiť 45 tvárnic a betón do nich.
Odpovedať
@robertw suchy beton ti predaju aj v betonarke. to je to iste co v sackoch akurat lacnejsie. som si tak betonoval zaklad na plot. multikaristovi som dal 10 eur a mi to doviezol z betonarky 5km .
Odpovedať
Profilova fotka
@kubanec83 Aj to je riešenie... skusim sa tam zastaviť uvidím čo mi povedia
Odpovedať
@technik007 ,1200 ani 1320kg na vozíku bežne nevozím,ale bežne vozím v aute 200kg a na vozíku 900kg drev.brikiet,alebo iba na vozíku 2m3 bukovej metrovice.Je pravda,že nápravy/Knott alebo Al-ko/ na vozíkoch Agados majú povolenú záťaž len 750kg,ale sú skúšané na 100% preťaženie.Pneu 165/70-13 nenesú celú záťaž,časť sa prenáša cez ťažné zar. na auto.S briketami/200+900/ ma cez zimu aj zastavila polícia,nenamerali ma ani som nenafúkal.Náklad ich nezaujímal.Auto nevzdychá,to je ako keby si ťahal na tyči iné auto,akurát treba prispôsobiť rýchlosť,lebo auto horšie brzdí.Asi tak ako nové nákladné autá..a tie zatiaľ nie sú zakázané.O starých náklaďákoch ani nehovorím.
Odpovedať
@jaropetrik Pneu 165/70-13 nenesú celú záťaž??? Tak potom prečo merajú tlaky na náprave na nákl. vozidlách?? Samozrejme, že vozíky sú testované na väčšiu záťaž ako je prevádzková...A auto nevzdychá, ako píšeš keď je naložené auto 200kg a vozík 900kg a tak isto keď ťaháš napr. iné auto??? Ale je to Tvoj problém, koľko a ako naložíš na vozík.. ;-)
Odpovedať
@technik007 ,šak som to napísal v predch. príspevku,zopakujem:"časť sa prenáša cez ťažné zar. na auto",asi si to prehliadol..napr.náklad 900kg sa rozloží:770kg na nápravu+130kg na guľuTlaky,u nás aj v celej Európe/okrem Švajčiarska,tam je max.osový tlak8,5tony/je povolený tlak na nápravu 10ton.Ten limit je stanovený s ohľadom na optim.životnosť krytu vozoviek.U moderných nákl.automobilov tieto tlaky jednotlivých náprav sa bežne zobrazujú vodičovi na palubnej doske.Takže si je vedomý príp. preťaženia náprav.Neviem,čo to má spoločné s prív.vozíkom za os. automobilom.Ten určite kryt vozovky nepoškodí.Na to aby nám auto nevzdychalo pri prudkom stúpaní, pri ťahaní vozíka,karavanu alebo iného automobilu majú motorové vozidlá prevodovú skriňu,z ktorej potrebný točivý moment dostaneme zaradením vhodného prev.stupňa.Bez vzdychania motora auta. Nehnevaj sa na mňa,ale ináč sa to nedalo napísať..
Odpovedať
@jaropetrik Ja sa nehnevám na Teba, ale som Ti napísal, že je to Tvoj problém ako, koľko, a čím naložíš svoj vozík...Je to Tvoje auto a Tvoj vozík ;-)
Odpovedať
Ja som už po dva krát potreboval 3m3 betónu a vždy som to riešil domiešavačom, keď som si to všetko prerátal tak síce to bolo o niečo drahšie ako robiť to doma v miešačke, ale bola to akcia na hodinu a nie na celý deň trápenia s miešačkou
Odpovedať
Profilova fotka
Mne tiež doviezli 2,5m3 betonu mal som to rýchlejšie ako ručne za pol hod bol vyliaty v šalungu..
Odpovedať
Profilova fotka
Tak to je super, že sa dá takto dohodnúť. Tá efektivita práce je v tomto prípade veľmi vysoká jak ušetriť za každú cenu pár desiatok eur.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?