Ake DT tvarnice

Profilova fotka
Zdravim chcem sa opytat ci treba nieco pozerat na DT tvarniciach alebo len kupovat podla ceny? Potrebujem to len na zaklady na dome. Jedna sa o bungalov.
Odpovedať
Nakoniec to aj tak zalejete betonom, tak je to jedno.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkaalan podla ceny
Odpovedať
@lenkaalan Samozrejme, že pozeraj, hlavne na rozmery, tvar a celistvosť. Ja si myslím, že niektoré tvárnice výrobca aj vyradí napr. pre prehnutie bočných stien, alebo rozdiel vo výške, ale obchodník to za minimálnu cenu zoberie do obchodu, predá to síce niečo lacnejšie, ale stavebník sa s tým natrápi pokiaľ to vyrovná. Mám s tým skúsenosť a jeden krát som vrátil polovicu palety. Niečo sa dá skovať do zeme, ale nie je toho veľa a záleží vždy na prvom rade DT a aj v zemi sa dnes na to všeličo priliepa. Preto radšej priplať a kúp kvalitnú vec.
Odpovedať
@lenkaalan Sú viaceré druhy. Lisované, vybrované, potom v tvare H alebo Pero/Drážka. Ja som mal vybrované pero drážka. Keď sú vybrované sú pevné kvalitné nerozpadávajú sa v rukách, ale sú ťažšie a aj sa ťažšie režú. Ale majstri ich pochvalovali že sú kvalitné aj rovné boli. Jedinú nevýhodu vidím v tom že pero drážka tam sa nezaleje betón a vpodstate tam máš špáru. Horšie keď máš suterén ako ja, ale na základy si myslím že nevadí. Keď máš Hčkové tak sa zaleje betón aj do spojov.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem, tak budem vyberat podla ceny
Odpovedať
len trosku dbaj aj na kvalitu, ked su krive, budes dva dni klinkovat, ak su krehke, budes celu betonaz bohovat :)
Odpovedať
Profilova fotka
mal niekto tvarnice od firmy CHYŽBET. Su teraz v akcii len neviem ci su presne. Nech nebohujem :D pri pokladke.
Odpovedať
Preco by malo vadit ak su nejaky multimeter vyssie alebo nizsie? Ved nakoniec to celebrate zalejes a vyrovnas platnou. One je ak su krive z bocnej strany. To je uz problem.
Odpovedať
Profilova fotka
@sv3853 ved ten bok aky je. Vyska nevadi, platna to vyrovna .
Odpovedať
@lenkaalan vadi vyska, lebo nesedia presne na sebe, stycna plocha je mensia a pri betonazi sa posuvaju do stran
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?