Aká by bola cca cena základov a platne?

Dobry den Vam prajem.Rozmery su 10x9 a bude poschodovy.Takze predpokladam ze zaklady budu musiet byt asi hlbsie.Vsetko si chceme realizovat svojpomocne.Za odpovede vopred dakujem.
Odpovedať
Bager do 200e objem betonu sa rada AxBxC x cena za m3, par sto eur zelezo, salung pripadne styrodur, daka stovka dve makadam, poziciabie virbracnej dosky.. ak treba dt tak tie pkus da o na potrubia atd.
Odpovedať
Jednoduchá odpoveď Môže byť 5000 € ale aj 25000€
Odpovedať
hrubý odhad 5000€ pri úplnej svojpomoci
Odpovedať
da sa aj pod 5000 zalezi od terenu a miery svojpomoci..
Odpovedať
hlbku zakladov vam urci projektant statik a hlavne po obhliadke povedzme zakladneho vykopu a nie vyska budovy...orientacne sa mozte riadit cca 60e/m2...teraz zalezi ako daleko mate betonarku, ako vobec pojdete hlboko...u nas na ulici isli bezne do nezamrznej hlbky a uz boli na unosnej zemine a jeden dva domy trafili asi byvali meander riecky a museli ist cez dva metre a vsetko armovat...svah vam tiez predrazi zaklady...
Odpovedať
Zase ďalší čo nemá pero, papier,kalkulačku a nevie používať Google a telefón. Vypočítaj si každú položku rad radom z výkazu výmer. Aha, tak ty ho nemáš? A ako tí máme povedať cenu keď nevieme dôležité info. Otázka typu koľko stojí Mercedes čierny . Keď si to nevieš vypočítať sám. Ako to sám urobíš?
Odpovedať
Profilova fotka
vacsinou tie zaklady kazdeho co som sa tak pytal vysli do tych 10 000€. vy ak si budete vsetko robit svojpomocne, tak mozte usetrit. ale tazko povedat, kolko vas to presne vyjde
Odpovedať
Ak chcete robiť základy svojpomocne, tak musíte vedieť rozpis všetkého materiálu a potom viete určiť aj cenu. Základy nie je iba vyliať betón, je to aj základový zemnič pre bleskozvod, uzemnenie, sú tam všetky možné prechody a prípojky atď. v budúcnosti je to už problém napraviť, prípadne budete vysekávať a posúvať odpady. Najnižšia cena pod 5000 rovina, 1 rad deb. tvárnic, bez zateplenia sokla s tým, že máte AKU vŕtačku, stavebné drevo, náradie, domiešavač sa dostane priamo k základom a na platňu použijete lacnejší žeriav. Všetko si treba naštudovať, stojí to čas a úsilie.
Odpovedať
Profilova fotka
@david86 a ty si ideš aj kopať základy ručne sám??? :-o :-o
Odpovedať
Mňa iba železo na na základy stálo 1000e - bungalov 12x13. Za 5ťku neviem neviem :-x
Odpovedať
@david86 do 5000 pri svojpomoci na tak malom domceku bez problemov. Mna stala doska 230m2 do 6500E a to tam mam po obvode 20cm XPS a ku domu vedie 35m zemny register z kanalizacnej 160ky rury co nebolo najlacnejsie ;-) Ale mal som zadarmo komplet pracu, zasyp do dosky, bungalov a idealne hydrogeologicke podmienky.
Odpovedať
@david86 Všetko chceš realizovať svojpomocne no nevieš di vypočítať cenu materiálu?Zadáš dve informácie. Rozmer domu A x B a údaj že je poschodový.A ešte dojem že základy budú asi hlbšie.Hlbšie ako čo? Aké sú zakladacie podmienky? Drenáže? Svahovitosť pozemku? Železo bude v pásoch? Čo zemnenie? Hrúbka platne? Vývody na odpad? Šalun bude z čoho? Kopať budeš lopatou?Ak.áno tak do rozpočtu treba pripočítať 15 eur za lopatu a 35 za fúrik. Miešať budeš sám?Treba miešačku 😁
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?