Zvládne clematis a kocúrnik polotieň?

Ahojte. Väčšinu okrasnej záhrady mám tak, že doobeda tam pekne svieti slnko a od obeda už tam je tieň, Myslíte, že by sa v takom prostredí darilo clematisu a kocúrniku? Či potrebujú mať celý deň plné slnko aby pekne kvitli a rástli?
Odpovedať
Profilova fotka
my máme plamienok an ba mieste, kde je len východné slnko a je mu fajn. Máme rôzne druhy plamienkov, niektoré na plote na celodennom slnku, tie kvitnú viac, no je to možno an preto, že ich tam máme dlhšie alebo sú to rôzne odrody 🌸 Kocúrik zvládne aj polotieň, ten je super... máme mačky a tie ho milujú
Odpovedať
@pocem dakujem 🙂 vyskusam a uvidim co to po case spravi
Odpovedať
@cicaaurora Ahoj, my máme clematis na slnku do 13,00hod a je krásny. Nemám ho odfotený, ale má pekné veľké kvety cviklovej farby. Na jar ho len ostrihám do výšky 50cm a cez leto prepletiem nezachytené šľahúne o mriežku, aby sa ťahal.
Odpovedať
ja mám vlastne takú dilemu, lebo mám dve miesta kam to dať- buď na doobedné slnko alebo priame poobedné slnko. na jedno miesto chcem dať 2 clematisy a na druhé ťahavú ružu a rozmýšľam, ktoré miesto je pre ktorý kvet najlepšie.
Odpovedať
@cicaaurora ahoj, ruža má rada plné slnko.
Odpovedať
@vebi34 to som si myslela aj ja, ale pozerala som jednu relaciu o ruziach a tam hovorili, ze ruze nemaju rady silne poobedne slnko co ma teda prekvapilo..tak neviem :/
Odpovedať
@cicaaurora ak sa im nebude dariť, po 3 rokoch presadíš. Kvetom občas treba nájsť správne miesto 😉😀
Odpovedať
@vebi34 to je tiez pravda 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?